به گزارش میمتالز، نمادهای گروه فولادی هم جزو گروههای سرخپوش بازار امروز هستند. این در حالی است که این روزها با دو رویداد بااهمیت یعنی سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و همچنین احتمال احیای برجام و کاهش یا رفع تحریمها وجود دارد. گفتهشده چین در حوزه توسعه خطوط ریلی و تجهیزات نفتی ایران سرمایهگذاری خواهد کرد و این اقدام میتواند مصرف فولاد ایران را افزایش دهد.
لازم به ذکر است که صنعت فولاد در سال ۹۹ باوجود تمامی مشکلات و موانع ناشی از تحریمها و کرونا و از همه مهمتر نابسامانیها در وزارت صمت و تغییرات مدیریتی مکرر و تصمیمات متعددی که در مورد شیوه قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس کالا صورت گرفت، متوقف نشد و ایران در پایان سال ۲۰۲۰ در رتبه دهم بزرگترین کشورهای تولیدکننده فولاد در جهان قرار گرفت. البته میزان صادرات فولاد ایران در پایان سال ۱۳۹۹ در مقایسه با سال قبل، حدود ۲۰ درصد کاهش نشان میدهد.
بهادر احرامیان نایبرئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در خصوص تأثیر همکاریهای بینالمللی بر صنعت فولاد کشور بیان کرد: به نظر میرسد همکاری ایران و چین تأثیری بر فروش و صادرات صنعت فولاد ایران نخواهد داشت. صنعت فولاد ایران بازارهای صادراتی خاص خود را دارد و ضمناً چین بزرگترین صادرکننده فولاد دنیا است و خود، مازاد تولید دارد. سرمایهگذاریهای چین در ایران هم موجب افزایش فروش فولاد ایران نخواهد شد.
وی افزود:، اما رفع تحریمها میتواند اثر مثبتی بر کاهش هزینههای صادراتی داشته باشد و این موضوع اتفاق مثبتی خواهد بود. سال گذشته سال خوبی برای صنعت فولاد ایران نبود و صادرات فولاد ایران در سال ۹۹ افت ۱۵ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت؛ حالآنکه انتظار میرفت شاهد رشد صادرات به همین میزان باشیم. بههرحال اگر مانع تحریمها از بین برود، احتمالاً همحجم صادرات فولاد افزایش خواهد یافت و هم هزینههای صادرات کاهش مییابد.
این فعال صنعت فولاد تصریح کرد: البته نمیتوان گفت که احیای برجام برای صنعت فولاد ایران مفیدتر و مؤثرتر از همکاری ایران و چین خواهد بود و چهبسا اگر همکاری ایران و چین بهدرستی برقرار گردد، برای صنعت فولاد اثرگذاری بیشتری داشته باشد. بخش عمده مشکلات صنعت فولاد ما از سوی سیاستگذاران داخلی است و در حوزه سیاستهای داخلی هم فعلاً اتفاق خاصی رخ نداده که به بهبود وضعیت این صنعت امیدوار باشیم.
منبع: بورس نیوز