تاریخ: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۵۱
بازدید: ۲۵۴
کد خبر: ۲۰۴۰۳
سرویس خبر : قراضه و بازیافت

پشت پرده گرانی قراضه چیست؟

می متالز - قیمت قراضه و ضایعات آهن در پی افزایش قیمت آهن‌آلات در ماه‌های گذشته، به میزان قابل‌توجهی افزایش پیداکرده است؛ به‌طوری‌که طی ماه‌های اخیر قیمت این محصولات از نرخ شمش فولاد هم سبقت گرفت. کمیاب شدن نرخ قراضه طی ماه‌های گذشته در افزایش قیمت این محصول بی‌تأثیر نبوده و مشکلاتی را برای واحدهای فولادسازی کشور به جهت انجام فعالیت‌های تولیدی به وجود آورده است.
پشت پرده گرانی قراضه چیست؟

به گزارش می متالز، به گفته کارشناسان، مقرون‌به‌صرفه نبودن واردات این محصول با ارز آزاد، رکود پروژه‌های عمرانی و افزایش مصرف در کارخانه‌های فولادسازی و... ازجمله عواملی است که کمبود این محصول آهنی را در بازار رقم‌زده است. از طرفی گران شدن فرو آلیاژ که در زمان ذوب به قراضه افزوده می‌شود نیز مزید بر علت شده و بهای قراضه را به میزان کنونی رسانده است.

علی‌رغم مشکلات موجود، صنعت قراضه کشور با توجه به افزایش تقاضای ناشی از نیاز واحدهای تولیدی مختلف، همچنان بدون متولی است و در شرایط موجود ناشی از افزایش بی‌رویه قیمت و کمبود این محصول، نیاز به یک تشکل تخصصی برای ساماندهی به اوضاع آن احساس می‌شود.

در همین خصوص محمدصادق چیت‌ساز، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات گفت: افزایش مصرف کارخانه‌های القایی برای تولید شمش 6 و 3 متری، یکی از علت‌های کمیاب شدن قراضه است. همچنین موضوع کمبود قراضه موجب شده که کارخانه‌ها برای خرید بیشتر به عرضه‌کنندگان قراضه مبلغی بیش از قیمت آن پرداخت کنند.

وی افزود: از طرفی شهرداری برای نوسازی بافت‌های فرسوده مشوق‌هایی تعریف کرد که بعد از تخریب بافت فرسوده، مقداری از قراضه از این محل تأمین می‌شد که در حال حاضر باکم شدن بافت فرسوده با کمبود قراضه نیز مواجه شده‌ایم.

وی حل این مشکل را در تشکیل جلساتی با حضور انجمن تولیدکنندگان فولاد و گروه‌های متقاضی قراضه دانست و افزود: در حال حاضر حدود 60 هزار کارگاه بازیافت و آهن‌قراضه داریم که تعداد بسیار کمی از این‌ها پروانه کسب دارند؛ باید نسبت به ارائه پروانه کسب حداقل 80درصد این واحدها اقدام کرد. در این شرایط بر طبق قانون و اصول حسابداری و مالیاتی رصد می‌شوند. چراکه در حال حاضر شرکت‌هایی هستند که با رفتارهای سوداگرانه و غیرقانونی افزایش قیمت قراضه را رقم‌زده‌اند.

میرزایی در ادامه افزود: در بازار قراضه، سود بیشتری نصیب واسطه‌ها می‌شود، البته سودی که هم‌اکنون می‌برند، ناشی از سود تورمی است.

عناوین برگزیده