تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۳۷
بازدید: ۳۹۸
کد خبر: ۲۰۴۳۷۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تجارت طلا پس از نفت سودآورترین صادرات در دبی

تجارت طلا پس از نفت سودآورترین صادرات در دبی
‌می‌متالز - بیش از یک قرن است که بازرگانان در جستجوی ادویه، مروارید و طلا به بازار دبی (سوق) می‌آیند. با چنین تجارت پررونقی، دبی به شهر طلا مشهور شده است. طبق گفته گمرک دبی، در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۰، تجارت طلا در این کشور ارزشی حدود ۴۱ میلیارد یورو داشته است.

به گزارش می‌متالز، تجارت طلا پس از نفت سودآورترین صادرات در دبی است. دبی با تمرکز بر موقعیت جغرافیایی ویژه خود، روی ذخائر طلا و تاسیسات ساخت طلا و جواهر و پالایشگاه طلا سرمایه‌گذاری کرده است.

درالتحاد، طلا را به شمش تبدیل می‌کنند. آن‌ها بانک‌های شمش طلا دارند و معامله و عرضه عمده جواهرات را با تمام مراحلش انجام می‌دهند.

التحاد همچنین تحویل مناسب طلا، اعتبار بخشی و رعایت معیار‌های بین‌ٰالمللی مناسب را در کیفیت و مشخصات فنی برعهده دارد.

صلاح خلف، از مالکان پالایشگاه طلای التحاد می‌گوید: «من فقط مردم را تشویق می‌کنم که در طلا سرمایه‌گذاری کنند. کل فرایند ساخت طلا اینجا در این شهر وجود دارد از جمله زیرساخت‌ها و ثبات و امنیت.»

محصول نهایی یک شمش ۱۰ کیلوگرمی طلاست. مانند هر کالایی قیمت آن می‌تواند تغییر کند. اما با نرخ‌های فعلی بازار، ارزش آن چهارصد و پنجاه و چهار هزار یورو است.

این بازار جایی است که عمده فروشان حضور دارند، بازار جواهری که توسط خانواده عبدالله در ۱۹۵۵ تاسیس شده است. آن‌ها در تجارت طلا، جواهرات و الماس تخصص دارند.

توحید عبدالله، مدیرعامل شرکت جواهرا و رئیس گروه جواهرات دبی می‌گوید: «همواره ۴۰ یا ۵۰ تن طلا در بازار موجود است چه در خرده فروشی یا عمده فروشی و به دلیل مقدار زیاد معاملات این بازار، قیمت‌های ما تبدیل به رقابتی‌ترین قیمت‌های جهان شده است.»

صنعت جواهرات و طلا در شهر به شکل مناسبی مدیریت می‌شود با بیش از ۷۰۰ عضو گروه طلا و جواهرات دبی، که یک نهاد تجاری غیرانتفاعی است.

توحید عبدالله می‌افزاید: «ما به نوعی خود تنظیم‌گر هستیم (قواعد کارمان را خودمان تنظیم می‌کنیم) و با رعایت بسیاری از قوانین و کنترل‌های دولتی، یک محصول بی نقض ارائه می‌دهیم.»

بین ۲۰ تا ۴۰ درصد از سهم طلای جهان هر ساله از دبی عبور می‌کند و بیشتر آن به بازار طلای دوبی می‌آید. در بازار طلای دبی ۳۰۰ مغازه تنها در نیم کیلومتر مربع جمع شده‌اند. کارگزاران طلا با بهره بردن از ویژگی منطقه زمانی دبی، از ۶ صبح تا ۱۱ شب باز هستند و یکی از معدود بازار‌های مبادلاتی جهان است که می‌تواند همه مناطق زمانی از استرالیا تا سواحل غربی ایالات متحده را پوشش دهد.

جفری رودز، بنیانگذار شرکت مشاوره فلزات گرانبهای رودز می‌گوید: «برای من، قلب صنعت طلای امارات متحده عربی در واقع همین جایی است که امرور در دبی هستیم.»

جفری رودز در پاسخ به این سوال که چه چیزی باعث چنین موفقیت چشمگیری در دوبی شده است؟ می‌گوید: «زیرساخت‌ها و رهبرانی که دبی دارد باعث رونق این تجارت شده است.»

جفری رودز درباره حضور توریست‌ها و محبوبیت این بازار می‌افزاید: «دوبی مقرون به صرفه‌ترین بازار برای خرید جواهرات و طلا در سراسر جهان است. در جا‌های دیگر مالیات خیلی بالاست. اینجا بهترین مکان برای خرید است، پول شما اینجا بیشترین ارزش را دارد.»

طلای دبی برای گردشگران مالیات ندارد. بسیاری از آن‌ها از بازار «سوق» یا در سراسر شهر از بازار‌های طلا و الماس خرید می‌کنند.

کیران پیتانی، از بنیانگذاران و مدیر جواهرات «کارا» می‌گوید: «ما اینجا جواهرات می‌سازیم و همه مراحل آن را انجام می‌دهیم و در واقع ۸۵ درصد محصولاتمان را در اینجا درست می‌کنیم. طلا همیشه کالای محبوبی است. طلا یکی از فلزاتی است که با ارز در ارتباط است. مردم ترجیح می‌دهند که در دوران همه گیری کرونا در طلا سرمایه‌گذاری کنند.»

مانند بسیاری از بخش‌ها، تقاضا برای جواهر نیز در دوران همه گیری کاهش نشان داده است، اما در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰، معاملات طلا دوباره رونق گرفت و این رونق اکنون استمرار دارد.

منبع: مدار شرقی

عناوین برگزیده