معاون بینالملل اتاق ایران مطرح کرد:
پیشنهاد اجرای طرح سیستم بانکی مشترک بین اعضای دی ۸
میمتالز - معاون بینالملل اتاق ایران در وبینار تجاری دی-۸ پیشنهاد داد: سیستم همکاری مستقیم بین بانکی در راستای کاهش هزینهها در تجارت بین اعضا طراحی و اجرا شود.
به گزارش میمتالز، وبینار تجاری دی-۸، در حاشیه دهمین اجلاس کشورهای عضو دی-۸ با حضور روسا و مسوولان اتاقهای بازرگانی عضو در داکا، پایتخت بنگلادش برگزار شد.
در این نشست، محمدرضا کرباسی، معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ضمن تبریک به اتاق بنگلادش برای ریاست دورهای جدید، ابراز امیدواری کرد: طی این دوران حجم همکاریهای اقتصادی بخشهای خصوصی کشورهای عضو افزایش پیدا کند.
او با بیان این مطلب که ایران طی سالهاى اخیر دستاوردهاى مهمى در زمینههاى فرهنگى، اجتماعى و اقتصادى کسب کرده است، گفت: امروز ایران در حوزه تولید محصولات نانو رتبه چهارم دنیا را در اختیار دارد و محصولات فناورانه خود را به ۴۹ کشور صادر میکند. همچنین ایران در زمره پنج کشور برتر آسیا در حوزه زیست فناوری قرار دارد.
معاون امور بینالملل اتاق ایران، تصریح کرد: در سالهای اخیر اقتصاد دانشبنیان در ایران به عنوان یکی از شاخههای اصلی صنعت مطرح بوده و اقتصاد در راستای ارتقای سطح محصولات هایتک قدم برداشته است.
کرباسی در ادامه به بخشی از پیشرفتهای تکنولوژی در ایران به شرح زیر اشاره کرد:
- ایران در دسترسی به اینترنت پرسرعت، رتبه اول منطقه را داراست
- ایران با ۵۱ هزار و ۵۲ مقاله علمی در حوزه فناوری اطلاعات، طی بیست سال گذشته، رتبه اول منطقه را داراست
- ایران رتبه اول مقالات پُرارجاع در حوزه فناوری اطلاعات در منطقه را دارد.
- جوانان ایران در سالهای مختلف، رتبه برتر المپیاد کامپیوتر را در جهان به دست آوردهاند
- در ایران از جمله برترین استعدادهای تحصیلی، رشتههای مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات است
- بیش از هزار و ۲۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعال هستند
- ایران از نظر تعداد پارکهای صادرکننده محصولات دانشبنیان در حوزه فناوری اطلاعات، در منطقه بینظیر است.
- ایران جزو ۱۰ کشور توانمند جهان در طراحی و ساخت و پرتاب ماهواره به شمار میآید.
- ایران تنها کشور منطقه است که توانایی تولید ماهواره را دارد.
- ایران در توسعه کسبوکار هوشمند با بیش از ۴هزار استارتآپ مبتنی بر فناوری اطلاعات، رتبه اول منطقه را دارد.
- ۴۰ درصد پارکهای دانش بنیان ایرانی، متعلق به حوزه فناوری اطلاعات است.
معاون امور بینالملل اتاق ایران در ادامه به شیوع پاندمی کوید-۱۹ و اثرات آن بر اقتصاد ایران و سایر کشورهای آسیایی و جهان اشاره و تصریح کرد: کاهش میزان فروش و اختلال در روند تولید از جمله مهمترین مشکلاتی است که در پی پاندمی کوید-۱۹ به وقوع پیوست. از اینرو لازم است دولتها سیاستهایی را اتخاذ کنند که با حمایت از بخش خصوصی، موجبات بازسازی اقتصادی کشور را فراهم کند.
کرباسی در ادامه چندین پیشنهاد را عنوان کرد:
- تشکیل کمیته بررسی پروژههای سرمایهگذاری مشترک کشورهای عضو و همچنین ایجاد شرکتهای چند ملیتی در سطح منطقهای به منظور افزایش میزان جذب سرمایه خارجی، مشارکت کشورهای درحال توسعه در اقتصاد جهانی و پیشبرد اهداف اقتصادی گروه
- ایجاد یک سیستم همکاری مستقیم بین بانکی در راستای کاهش هزینههای عملیات بانکی برای تجارت کشورهای عضو
- بهرهمندی از حمایتهای فنی وتکنولوژیکی سازمان آنکتاد برای رفع معضلات ناشی از عدم رقابت پذیری کشورهای درحال توسعه به ویژه در بخشهای عرضه و تجارت کالا و زیرساختهای مربوط به زمینه حمل ونقل هوایی و دریایی
- لزوم ایجاد تسهیلات لازم برای صدور ویزای تجار در کشورهای عضو به منظور توسعه روابط تجاری درون منطقهای
گروه دی۸ یا گروه هشت کشور مسلمان درحال توسعه (اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه) از جمله پیمانهای منطقهای است که به منظور ایجاد روابط مستحکم اقتصادی بین کشورهای در حال توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشورها در بازارهای جهانی و برقراری گفتگو با کشورهای صنعتی تشکیل شده است. اهداف اصلی گروه دیهشت، توسعه اقتصادی، اجتماعی، تقویت موقعیت کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، ایجاد تنوع و موقعیتهای جدید در روابط بازرگانی تقویت حضور در تصمیمسازی در سطح بینالمللی و ارتقای سطح زندگی مردم درکشورهای عضو است. کشورهای عضو گروه دی-۸، ۱۲ درصد کل ذخایر جهان و ۲۱ درصد کل ذخایر ثبت شده گاز طبیعی جهان را در اختیار دارند.
منبع: پایگاه خبری اتاق ایران