تاریخ: ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۳۱
بازدید: ۵۹۴
کد خبر: ۲۰۴۶۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ظرفیت‌های بلاکچین برای اقتصاد ایران/ فرصت‌های رمز ارز ملی

ظرفیت‌های بلاکچین برای اقتصاد ایران/ فرصت‌های رمز ارز ملی
‌می‌متالز - رییس انجمن بلاکچین ایران می‌گوید: اینکه بانک مرکزی به طور رسمی و جدی تصمیم دارد قانونی برای رمز ارز ملی تدوین کند، بسیار ارزشمند و موثر خواهد بود.

به گزارش می‌متالز، سپهر محمدی، رییس انجمن بلاکچین ایران تصریح کرد: طبیعتا رمز ارز بانک مرکزی بر بستر بانکی نخواهد بود، بلکه بر بستر بلاکچین خواهد بود.

وی افزود: با توجه به اینکه محدودیت‌های بسیاری را بر بستر بانکی بر کشورمان ایجاد کردند، وجود ارز یا پولی ملی بر بستر بلاک چین این فرصت را برای کشور فراهم می‌آورد که محدودیت‌های بانکی که برای تبادلات بین المللی ایران وجود دارد، را در چارچوب آن‌ها باقی نماند و مبادلات بین المللی را داشته باشد که آن محدودیت‌های بانکی را ندارند. این موضوع یکی از مهم‌ترین فرصت‌هایی است که رمز ارز بانک مرکزی ایجاد می‌کند.

رییس انجمن بلاکچین ایران با اشاره به اینکه این رمز ارز ملی فرصت‌های بسیاری را ایجاد می‌کند، گفت: به عنوان نمونه استفاده از فرصت‌های خلاقی که در بستر بلاک چین فراهم می‌شود یکی از این مزیت هاست.

به گفته محمدی، قرارداد‌های هوشمند و استفاده از ظرفیت‌های بیمه، تامین مالی جمعی، ظرفیت‌های خیلی زیادی است که فناوری بلاکچین به ما ارزانی می‌دارد و ما می‌توانیم با استفاده از رمز ارز بانک مرکزی این موارد را به منصه ظهور برسانیم و پروژه‌هایی مانند رمز ارز پیمان بر پلتفرم ققنوس و رمز ارز سورن بر پلتفرم سور را محقق سازیم.

وی با اشاره به راه اندازی پلتفرم‌های ایرانی ادامه داد: در این صورت اگر رمز ارز بانک مرکزی ایران راه اندازی شود بسیاری از ظرفیت‌هایی که در این بلاک چین‌ها است بلافاصله می‌تواند از بالقوه بودن به فعلیت در بیاد.

رییس انجمن بلاکچین ایران با بیان اینکه منع قانونی در این زمینه نداشتیم، اظهار کرد: قرارداد‌های هوشمند براساس عقود اسلامی هستند و تا مادامی که خلاف قانون کشور و شرع نباشند جاری هستند. مثلا اگر دونفر قراردادی را منعقد کنند، این قرارداد غیرمشروع و غیرقانونی نباشد و منجر به مورد غیرقانونی و غیرمشروع نشود لازم نیست قانون جدید برای آن تدوین کنیم؛ اما برای شفافیت بیشتر و اینکه نقاطی در این زمینه وجود دارد که ناواضح است و نیاز به شفافیت دارد، باید مقررات و آیین نامه‌ای تدوین شود.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده