به گزارش میمتالز، وقتی حرف از بالاترین میزان صادرات استان کویری خراسان جنوبی میشود، پای سیمان به میان میآید، کالایی که میزان تولید و مصرف آن یکی از شاخصهای توسعهیافتگی شناخته میشود و بسیاری از کشورها تلاش میکنند برای دستیابی به اهداف بالاتر توسعه در تولید این محصول خودکفایی کامل داشته باشند.
این درحالی است که استان خراسان جنوبی علیرغم برخورداری از دو کارخانه تولیدکننده سیمان امروز بجای اینکه مملو از این کالا باشد هم اکنون کمبود بلای جان پروژههای عمرانی شده و بسیاری معتقدند صادرات بیرویه و حتی قاچاق دلیل اصلی این روند است.
از سوی دیگر چندی است که اخبار کمبود و گرانی سیمان فضای رسانهای استان را به خود اختصاص داده اخباری که همان ابتدا قطعی برق دلیل کمیابی سیمان مطرح شد، اما با پیگیریهایی که داشتیم ماجرای کم یابی سیمان به سریالی دنباله دار تبدیل شده بود و همچنان در بازار خود را نایاب کرده است تا جایی که هنوز بعد از گذشت دوماه، اما شهروندان از این امر گلایه دارند، چرا که معتقدند خراسان جنوبی صادر کننده سیمان نام دارد، اما مردم استان خود از این محصول بیبهرهاند.
این امر ما را به یاد همان چراغی که بر خانه رواست بر مسجد حرام است میاندازد، آن طور که با چرخی در شهر بیرجند یکی از شهروندان بیرجندی به خبرنگار ما گفت: برای خرید یک پاکت سیمان از این سر شهر به آن سوی شهر رفتم، اما دریغ از یک پاکت سیمان، که بتوانم خریداری کنم.
این شهروند بیرجندی گریزی به نظارتهای کمرنگ در بازار مصالح ساختمانی زد و افزود: مسوولان سازمان صمت و بازرسی میگویند در بازار نظارت داریم، اما اگر نظارتی وجود دارد چرا کسی کمبود سیمان را در قطب تولید نمیبیند؟
وی با بیان اینکه بعد از سالهای سال پولهای خود را جمع آوری کردم تا بتوانم سرپناهی برای خود بسازم، حال با نایابی سیمان مشکلات قوز بالای قوز شده است و مرا سرگردان کوچه و خیابانها کرده است.
دیگر شهروند بیرجندی هم که معتقد است آیا رواست که برای یک پاکت سیمان بیشتر روزمان را در مصالح ساختمانی بگذرانیم؟ گفت: آیا برای دریافت پاکت سیمان هم نیاز به صف است؟ مسوولان به جای اینکه در اتاقهای بسته پشت میز خود نشسته اند سری به بازار بزنند و انبارهای احتکار شده سیمان را کشف کنند تا مردم برای خرید دچار مشکل نباشند.
یکی از فروشندگان مصالح ساختمانی در بیرجند هم در گفتگو با خبرنگار ما گفت: دو ماهی است که روزانه شهروندان زیادی برای خرید سیمان به ما مراجعه میکنند، اما پاسخمان "سیمان نداریم" است.
وی ادامه داد: در برخی از روزها که شانس بیاوریم و چند محموله سیمان تهیه کنیم در همان ابتدای روز که سیمان درحال تخلیه از کامیون است، مشتریها آن را خریداری میکنند، حتی از روز چهارشنبه که شاهد افزایش قیمت سیمان هستیم، اما همچنان بازار برای سیمان در بیرجند عطش دارد و سیمان یافت نمیشود.
یکی دیگر از فروشندگان مصالح ساختمانی در بیرجند گفت: ابتدا سیمان را نایاب کردند تا بعد گرانش کنند، حال که هر پاکت سیمان از ۲۲۷۰۰ تومان به ۲۶ هزارتومان رسیده است، اما باز هم سیمان یافت نمیشود.
اکبری افزود: حکایت عجیب وغریبی داریم، تا کی باید پشت شیشه واحد صنفی خود نبود سیمان را نصب کنیم؟ چرا باید کارخانه سیمان باقران سیمان تولیدی خود را به بازارهای افغانستان بدهد، اما از بازارهای داخل استان دریغ کند؟
نایب رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی در بیرجند ضمن تایید افزایش قیمت سیمان از روز چهارشنبه به خبرنگار ما گفت: از روز چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه قیمت جدید در بازار سیمان اعمال شد وقیمت هر پاکت سیمان به ۲۶ هزار تومان رسید.
چاجی ادامه داد: سیمان در سال ۹۹ یک بار روند افزایش قیمتی داشته است و تاکنون هر پاکت سیمان با قیمت ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش میرسید، اما از امروز قیمت این کالا با افزایش ۱۵ درصدی به ۲۶ هزار تومان رسیده است.
وی ضمن تایید کمبود سیمان در بازار افزود: پیش بینی میشود با افزایش قیمت سیمان و ماه رمضان، نیاز بازار به سیمان برطرف شود و با این قیمتها افرادی که نیاز مبرم به سیمان دارند نسبت به خریداری آن اقدام میکنند و تا هفته آینده وضعیت کمبود سیمان در بیرجند بهتر میشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم