تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۳۰
بازدید: ۳۶۹
کد خبر: ۲۰۷۲۵۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت:

فولاد مبارکه کشور را از واردات تختال‌های عریض در صنعت کشتی سازی بی نیاز کرد/ تکیه بر دانش داخلی برای جلوگیری از خروج ارز/ این شرکت از افتخارات عظیم کشور است

فولاد مبارکه کشور را از واردات تختال‌های عریض در صنعت کشتی سازی بی نیاز کرد/ تکیه بر دانش داخلی برای جلوگیری از خروج ارز/ این شرکت از افتخارات عظیم کشور است
‌می‌متالز - مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با تاکید بر افتخارآفرینی شرکت فولاد مبارکه گفت: تولید عریض‌ترین تختال با عرض ۲۰۰۰ میلی متر علاوه بر تامین نیاز صنایع کشتی سازی با جلوگیری از واردات، مانع خروج ارز از کشور خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، یکی از اصلی‌ترین اقدامات در مسیر توسعه، فراهم سازی زیرساخت‌های اساسی برای توسعه صنعت آن کشور است. از جمله این زیرساخت‌های بسیار مهم، اتصال صنایع استراتژیک به دریا و سپس تسهیل حمل و نقل دریایی است. در کشور ما زیرساخت اساسی برای انتقال نفت و گاز به بندر چابهار و سپس توسعه سیستم کشتی رانی، مستلزم تامین ورقی خاص در ابعاد ۲.۵ متر به بالا است. در صورتی که تاپیش از دستاورد جدید شرکت فولاد مبارکه در صنعت فولاد کشور امکان تولید تختال عریضی که بتوان با آن ورق‌های عریض ۲.۵ متر به بالا تولید کرد؛ وجود نداشت. این یعنی برای ایجاد زیر ساخت‌های اشاره شده خطوط لوله نفت و گاز و ساخت کشتی و نفتکش، باید سالیانه میلیون‌ها تن ورق عریض وارد کشور می‌شد که نه تنهاباعث خروج ارز از کشور می‌شد بلکه در ایجاد زیرساخت‌های توسعه تاخیر ایجاد می‌کرد؛ بنابراین فولادمردان شرکت فولاد مبارکه بعد از تولید ضخیم‌ترین تختال با ضخامت ۳۰۰ میلی متر، توانستند برای اولین بار در کشور و منطقه به تولید عریض‌ترین تختال با عرض ۲۰۰۰ میلی متر دست پیدا کنند. اقدامی مهم که علاوه بر توسعه سبد محصولات این شرکت باز هم ثابت کرد که می‌توان با تکیه بر توانایی‌ها داخلی، محدودیت‌ها را پس زد و گام بزرگی در راستای خودکفایی برداشت. با توجه به اهمیت موضوع با سیف الله امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

دستاورد اخیر شرکت فولاد مبارکه در تولید عریض‌ترین تختال با عرض ۲۰۰۰ یلیمتر را چطور ارزیابی می‌کنید؟

شرکت فولاد مبارکه یکی از افتخارات مملکت است. این شرکت در سال گذشته با تولید فولاد API و گرید‌های x ۶۵ و x ۷۰ و x ۸۰ گامی بسیار بزرگ و ارزنده در مسیر شکوفایی صنعت کشور برداشت و اخیرا هم با تولید تختال باکیفیت با عرض ۲۰۰۰ میلی متر توانست مانع از خروج ارز شود و کشور را از وابستگی به این تختال که در مصارف کشتی سازی مهم است، بی نیاز کند. امیدواریم شرکت فولادمبارکه بتواند به گرید‌های بیشتری از فولاد API که در کشور تولید نمی‌شود، دست پیدا کند و بر افتخارآفرینی خود بیفزاید.

تولید عریض‌ترین تختال با همت کارشناسان فولاد مبارکه انجام شد؛ ضرورت بومی سازی در این شرکت تا چه میزان مهم است؟

بسیار مهم است؛ چراکه کار کارشناسی جهت اصلاح خط تولید و رفع محدودیت‌ها از جمله اصلاح قالب ریخته گری مداوم، اصلاح سیستم اتوماسیون ماشین ریخته گری، اصلاح سیستم داینامیک سافت ریداکشن ماشین و ده‌ها فعالیت دیگر منجر به تولید تختال با عرض ۲۰۰۰ میلیمتر شده است و اهمیت این موضوع را زمانی بیشتر می‌توان متوجه شد که با تکیه بر دانش داخلی و بدون هیچ گونه کمک خارجی و مشاوره شرکت‌های خارجی، تختال با عرض ۲۰۰۰ میلیمتر در شرکت فولاد مبارکه تولید و به ثبت رسید.

اما در خصوص حمایت وزارت صمت از بومی سازی در صنایع باید به این نکته متذکر شد که وزارت صمت مشوق صنایع به سمت بومی سازی قطعات و تجهیزات است و تا پاسخ به نیاز داخلی فراهم باشد مانع از واردات می‌شویم و تنها به بخش‌هایی که در داخل کشور توان تولید آن موجود نیست اجازه واردات داده می‌شود.

با تشدید تحریم‌های ظالمانه، بومی سازی از موضوعات مهمی بود که در صنایع کشور توسعه یافت و به شکر خدا پاسخ داده است. اکنون ایران می‌تواند با تولید تختال ۲۰۰۰ در فولادمبارکه و سپس نورد این تختال، به ورق عرض ۲.۵ متر دست پیدا کند و بدون نیاز به واردات هرگونه ورق عریض، مسیر توسعه خطوط نفت و گاز و گسترش کشتی سازی و کشتیرانی را آغاز کرده تا در آینده‌ای نزدیک شاهد تحقق اهداف توسعه‌ای کشور باشیم. بی شک این موفقیت علاوه بر ممانعت از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور می‌شود بلکه به دلیل بومی شدن ساخت ورق‌های عریض، می‌توان پروژه‌های انتقال نفت و گاز و یا کشتی سازی و یا توسعه صنایع پتروشیمی را در زمان‌های بسیار کوتاهتر انجام داده و مسیر توسعه را زودتر پیمود.

با توجه به شعار سال که بر تولید و مانع زدایی اشاره دارد؛ برای مانع زدایی در بخش فولاد چه تمهیداتی از سوی وزارت صمت اندیشیده شده است؟

برنامه‌های زیادی در راستای نیل به شعار سال در وزارت صمت در نظر گرفته شده است و موارد تولید، مانع زدایی و پشتیبانی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است در حال برطرف شدن است که می‌توان به توسعه صادرات اشاره کرد؛ به این معنا که لیست شرکت‌های صنعتی در اختیار گمرکات قرار داده می‌شود و سه ماه یک بار توسط وزارت صمت چک می‌شود. از سوی دیگر ناوگان صنعتی و معدنی کشور فرسوده است و درآینده نزدیک با دستور وزیر ماشین آلات صنعتی در گمرک آزادسازی می‌شود چراکه اگر این اتفاق نیفتد با مسائل عدیده‌ای در تولید مواجه خواهیم شد.

درخصوص صادرات محصولات فولادی هم مشکل خاصی نیست و تاکنون وزارت صمت از صادرات هیچ تولیدکننده‌ای ممانعت به عمل نیاورده است. زمانی که نیاز داخل تامین شود مازاد تولید در مسیر صادرات قرار خواهد گرفت؛

 

و کلام آخر؛ جایگاه شرکت فولاد مبارکه در صنعت کشور کجاست؟

شرکت فولاد مبارکه افتخار مملکت است. اگر این واحد صنعتی در کشور فعال نبود این مقدار ورق مورد نیاز کشور از خارج تامین می‌شد و منجر به خروج ارز از کشور می‌شد. شرکت فولاد مبارکه باعث شد نه تنها ارزی از کشور خارج نشود بلکه در تامین ارز هم به کشور یاری رسانید پس فقط می‌توان گفت شرکت فولاد مبارکه از افتخارات عظیم این کشور است.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده