تاریخ: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۴۵
بازدید: ۱۹۲
کد خبر: ۲۰۷۴۶۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چرا با این همه ثروت «مردم» فقیرند؟

چرا با این همه ثروت «مردم» فقیرند؟
‌می‌متالز - اقتصاددان و معاون پیشین سازمان بورس اوراق بهادار گفت: درحال‌حاضر میزان درآمد، پاسخگوی نیاز یک خانواده نیست؛ بنابراین تنها راه‌حل مشکل درآمد و بهبود وضعیت اقشار ضعیف جامعه، تولید و هدایت منابع مالی به سمت سرمایه‌گذاری‌های جدید است و در علم اقتصاد هم برای تمام این‌ها راهکار‌های مناسبی وجود دارد. اینکه ایران سرزمین ثروتمندی است، اما مردمش بهره‌ای از آن نبرده‌اند، موضوعی است که در مصاحبه با بهمن آرمان به آن اشاره شده است.

به گزارش می‌متالز، این اقتصاددان معتقد است یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشور ما این است که کار را به متخصصان و نخبگان نسپرده‌ایم و دولت‌ها اراده‌ای برای حل مسائل و مشکلات مردم ندارند. آرمان در رابطه با وظیفه دولت آینده گفت: آنچه کارگران و سایر اقشار جامعه از دولت آینده انتظار دارند، داشتن شغل پایدار، درآمد کافی و زندگی مناسب و در شأن، برای مردمی است که در کشوری با دریایی از ثروت زندگی می‌کنند. او ادامه داد: باید توجه داشته‌باشیم که ذخایر نفتی ما در رده چهارم جهانی و ذخایر گاز طبیعی ما در رده نخست جهانی است، همچنین ایران از نظر تنوع آب و هوایی دارای شرایط استثنایی است که شاید فقط در آمریکا وجود داشته باشد. البته باید توجه داشته باشیم که ثروتمند بودن یک کشور به خودی خود به معنای ثروتمند بودن یا در رفاه بودن مردم آن کشور نیست، بسیاری از کشور‌ها دارای منابع و معادن خدادادی نیستند؛ اما زندگی خوبی دارند. وضعیت مردمی که در کشوری مثل ایران زندگی می‌کنند باید با مردم کشور‌های فقیری، چون پاکستان و بنگلادش فرق داشته باشد، اما سیاست‌های اعمال شده در ایران به‌گونه‌ای نبوده است که بتوان از معادن و منابعی که وجود دارد استفاده مطلوبی در راستای رفاه اجتماعی کرد. درحال‌حاضر آنچه به‌عنوان برنامه آینده توسط برخی نامزد‌ها و مسوولان مطرح می‌شود، بسیار کلی، شعارگونه و در ابهام است و هیچ راهکار عملی مشاهده نمی‌شود. الان سیستم اداره کشور در اختیار تعداد انگشت‌شماری از افراد است و به نظر من تنها راه خروج از بحران فعلی این است که فضا را برای استفاده از نخبگان و دلسوزان کشور باز کنیم.

آرمان در ادامه تشریح کرد: در علم اقتصاد برای تمامی مشکلاتی که ما درحال‌حاضر با آن‌ها روبه‌رو هستیم راهکار وجود دارد؛ مساله‌ای که می‌ماند این است که جریانی برسر کار آید که فضا را برای استفاده از نیرو‌های متخصص باز کند. متخصصان خود می‌دانند چگونه با بحران کم‌آبی مقابله کنند و رشد اقتصادی را افزایش و نرخ بیکاری را کاهش دهند. باید صنایعی را که در وضعیت نامناسبی هستند، احیا کرد. باید برنامه‌ای برای خروج از بحران فعلی وجود داشته باشد؛ زیرا نرخ بیکاری، نرخ بالای تورم و کاهش قدرت خرید مردم شرایطی را به‌وجود آورده که نه‌تن‌ها زندگی را برای مردم سخت کرده بلکه ساختار اجتماعی را نیز دچار آسیب کرده است. امروز عدم تمایل خانواده‌ها به داشتن فرزند، متاثر از مسائل اقتصادی است. در شرایطی هستیم که سن ازدواج به‌شدت بالا رفته و امکان ازدواج عملا برای بسیاری از مردم وجود ندارد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده