به گزارش میمتالز، مجتبی حیدری اظهار کرد: اصفهان یکی از شهرهای بنام در صنایع دستی کشور و خارج از کشور است و سالانه دوستداران صنایع دستی را از نقاط مختلف جهان به سمت خود میکشاند.
سرپرست کارگاه فیروزه کوبی در اصفهان عنوان کرد: هنر فیروزه کوبی را هنر سنگ و مس نیز مینامند، این هنر طرفداران خاص خود را دارد چرا که لوکس و گران قیمت به حساب میآید و سنگ قیمتی در آن استفاده میشود.
حیدری بیان کرد: زیر ساخت فیروزه کوبی از مس است که توسط خم کار به اشکال و ظروف مختلف در میآید قسمتی که روی آن سنگ فیروزه چسبانده میشود حدود ٢ الی ۴ میلی متر فرورفتگی دارد و هنگامی که فیروزه کوبی انجام شود با دیگر سطوح ظرف، هم سطح میشود.
وی افزود: برای چسباندن سنگ بر روی ظروف از یک نوع چسب به نام آراکس که از دو جزء تشکیل شده استفاده میکنند و روی سطح مس که تورفتگی دارد با نسبت مشخصی زده شده سپس با پنس، سنگهای فیروزه را روی آن قرار میدهند.
مجتبی حیدری ادامه داد: اصولا سنگ فیروزه از نیشابور تهیه میشود که سایزبندی مختلفی دارد و بر حسب سلیقه از سنگهای ریز یا درشتتر استفاده میشود.
سرپرست کارگاه فیروزه کوبی خاطرنشان کرد: سنگهای فیروزه بعد از چسباندن روی ظروف وارد مرحله سابیدن میشوند که با دستگاه یا دست انجام میشود تا سنگ با سطح ظرف مسی هم سطح شود.
حیدری گفت: پس از سابیدن، دست اول پلی استر زده شده و وارد مرحله چرخ کاری، فیبر و فرچه میشود که در این مراحل ناهمواریها صاف میشود و مس جلا پیدا میکند بعد از آن مس با تینر تمیز شده و پلی استر دست دوم زده میشود.
وی عنوان کرد: اگر ظرف پلی استر خورده در محیط مناسب که محیطی گرم و خشک است قرار گیرد نیم ساعت طول میکشد تا خشک شود در غیر این صورت یک روز طول میکشد خشک شده و آماده عرضه به بازار شود.
مجتبی حیدری بیان کرد: این صنعت طرفداران زیادی داشت که بعد از گران شدن مس، چسب، سنگ، مواد مصرفی، کم شدن قدرت خرید مردم و شیوع ویروس کرونا بازارش با رکود مواجه شد.
سرپرست کارگاه فیروزه کوبی خاطرنشان کرد: رفته رفته با شدت گرفتن رکود در بازار، شرایط صادرات نیز تحت تاثیر قرار گرفت و این بازار به حالت خواب فرو رفت، وجود توریست در شهر باعث رفع این رکود خواهد شد ورونق به این صنعت بازخواهد گشت.
حیدری اذعان کرد: مواد اولیه این هنر در بازار موجود است، ولی نسبت به سال قبل گرانتر شده است ظرفی که آماده میشود را نمیتوانیم با قیمت مشخصی برای فروش بگذاریم چرا که قیمت مس مرتب تغییر میکند.
وی افزود: سال گذشته وعدههایی در خصوص حمایت از هنرمندان و صنایع دستی آسیب دیده داده شد و گفته شد وامهای ۵۰ میلیونی تا ١٠٠میلیون تومانی با توجه به تولید کارگاهها در سال، داده میشود، ولی بعد که به صندوقها معرفی شدیم حدود ۵ میلیون وام به کارگاهها تعلق گرفت.
مجتبی حسینی ادامه داد: گفته شد برای وامها دوماه تنفس در نظر میگیرند، ولی اولین ماهی که گذشت پیامک واریز قسط از سوی صندوق ارسال شد این در حالی است که شرایط بازار اصلا خوب نیست.
سرپرست کارگاه فیروزه کوبی بیان کرد: بهتر است اول برای رفع مشکل قیمت مس و مواد اولیه صنایع دستی اقدام کنند چرا که مشخص نیست از یک فروش سود یا زیان کردیم و قیمتها هر لحظه نوسان دارد سپس وضعیت گردشگر و توریست در استان و بعد از آن صادرات به شهرها و کشورهای دیگر را مدنظر قرار دهند.
مجتبی حیدری ادامه داد: متاسفانه مردم حتی در استان اصفهان نیز با این ظروف آشنایی ندارند پیشنهاد میکنم مسابقه، مستندات، فیلمهای کوتاه یا نظرسنجیهایی که برای مردم جالب باشد تهیه کنند و در شبکههای پرمخاطب پخش کنند و مهم است که این روند مستمر نیز باشد.
سرپرست کارگاه فیروزه کوبی خاطر نشان کرد: برای فروش اینترنتی نیز میتوانند اپلیکیشن طراحی کرده، کارگاه ها، فروشگاهها و اجناس را معرفی و اجناس را زیر نظر اصناف قیمت گذاری کنند تا مردم بدون ترس از تقلبی بودن اجناس یا گران فروشی خرید اینترنتی انجام دهند.
وی اذعان کرد: در حال حاضر نه تنها ما بلکه بسیاری از فعالان در صنایع دستی وضعیت چندان خوبی ندارند و برخی نیز تغییر شغل دادند که نیاز به حمایت دارد تا بازار از این شرایط عبور کند و وضعیت بهتر شود.
منبع: صاحب نیوز