تاریخ: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۳۲
بازدید: ۳۶۹
کد خبر: ۲۰۸۷۴۷
سرویس خبر : مسکن و ساختمان
رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی یزد:

سود فروش مصالح ساختمانی در جیب باربران است/ اثر روانی سیمان بر تورم

سود فروش مصالح ساختمانی در جیب باربران است/ اثر روانی سیمان بر تورم
‌می‌متالز - بحری، رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی یزد گفت: رانندگان حمل مصالح ساختمانی به عنوان دلالان جدید در حوزه سیمان ظهور کرده‌اند که باعث اختلاف قیمت سیمان از تولید تا توزیع شده‌اند.

به گزارش می‌متالز، علی اصغر بحری با بیان اینکه عمده اقلام مصالح ساختمانی در سال گذشته دچار تورم شده است، افزود: در سال گذشته کرایه‌های حمل و نقل به طور حیرت‌آوری گران شد؛ به طوری که باعث شد سیمان که هر تن ۲۰ هزار تومان بود، در اواخر سال به ازای هر تن ۸۰ هزار تومان معامله شود.

وی در همین راستا افزود: روند افزایش قیمت در سال جدید هم ادامه پیدا کرد که به هیچ عنوان قانونمند نبود و در بارنامه ذکر نمی‌شد بلکه رانندگان در حال اجرای آن بودند.

کرایه بالای حمل‌ونقل عامل کمبود سیمان

رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی به بیان دلایل کمبود سیمان در استان اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل کمبود سیمان مشکل حمل است. حمل صورت نمی‌گیرد و در صورت حمل نیز کرایه‌های حمل و نقل بالا است.
بحری با بیان اینکه در حال حاضر کمبود سیمان در استان وجود ندارد و تنها استانی که نرخ مصوب را رعایت می‌کند یزد است، گفت: با همکاری کارخانجات تولید سیمان، صادرات سیمان متوقف شده است و سیمان‌های استان در داخل استفاده می‌شود این در حالی است که در استان‌های هم‌جوار نرخ سیمان دو برابر است.

رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی استان با بیان اینکه گرانی در زمینه سیمان در روز‌های آینده حتمی است، گفت: خیلی از کارخانجات سیمان فروش و توزیع ندارند و عمده فروشی‌ها در حال ذخیره سیمان هستند که نشان از افزایش قیمت دارد.

بحری به دلایل گرانی سیمان اشاره کرد و گفت: افزایش ۴۰ درصدی حقوق کارگر، گران شدن مواد اولیه، چون روان کاری روغن، افزایش کرایه حمل و نقل و در نهایت گران شدن برق از عمده دلایل گرانی سیمان است.

اثر روانی سیمان بر تورم

وی دیگر عامل مهم گرانی سیمان را مقوله صادرات دانست که تنها برای کارخانجات سودآور است و در همین راستا بیان کرد: با توجه به بالا بودن قیمت دلار، صادرات سیمان به صرفه است؛ مثلاً کلینکر که از مواد اولیه سیمان است با قیمت ۵۰۰ هزارتومان صادر می‌شود؛ این در حالی است که سیمان در کشور با مبالغ کمتری به فروش می‌رسد.

بحری عمده کشور‌هایی که صادرات سیمان به آن‌ها صورت می‌گیرد را کشور‌های عربی و آفریقایی نام برد و گفت: کارخانجات سیمان یزد صادرکننده نیستند، ولی کارخانجات اصفهان و فارس صادرات انجام می‌دهند که با کمبود سیمان در آن شهرها، درخواست واردات سیمان از استان یزد در دستور کار قرار گرفت که با مدیریت مسوولین این اتفاق نیفتاد.

رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی استان، سیمان را یک محصول استراتژیک دانست که اثر روانی بر تورم دارد و اظهار کرد: سهم سیمان در ساختمان دو درصد و ناچیز است، ولی چون از نظر روانی اثرات گسترده بر قیمت دیگر مصالح ساختمانی دارد بر همین اساس کنترل و نظارت بر قیمت آن به صورت گسترده انجام می‌شود.

بازار سیمان، جولانگاه واسطه‌گران

بحری با اشاره به حضور واسطه‌گران در بازار سیمان افزود: سیمان در استان یزد با نرخ مصوب فروخته می‌شود این در حالی است که واسطه گران در بازار آزاد سیمان را به قیمت بالاتری به فروش می‌رسانند و به این طریق، سودی که تولیدکنندگان سیمان باید از آن بهره گیرند به جیب واسطه گران می‌رود.

وی با بیان اینکه برای مقابله با واسطه‌گران، انجمن سیمان درصدد است که قیمت سیمان را بالا ببرد، افزود: کارخانه‌دار و کارگر باید از افزایش قیمت سیمان بهره‌مند شوند که در این باره، برای کمتر شدن نقش واسطه گران در بازار سیمان، قیمت افزایش یافته است، ولی هنوز در مرحله تایید نهایی است و اجرایی نشده است.

بحری با بیان اینکه در سال جدید افزایش قیمت ۳۰ تا ۴۰ درصدی در مصالح ساختمانی داشتیم گفت: مشکل اتحادیه مصالح ساختمانی اجرا نشدن قانون است و یکی از اهرم‌های نظارتی رسید مهردار است که توسط رانندگان اجرایی نمی‌شود.

رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی در پایان با ابراز گلایه از باربری‌های شهرستان مهریز که قانون را دور می‌زنند، گفت: باربری‌های نزدیک به کارخانه مصالح ساختمانی عامل برهم زدن ثبات در این حوزه هستند که برای عدم دریافت رسید مهردار بهانه هایی، چون نداشتن بایگانی را مطرح می‌کنند که این مساله روند بازار را دچار اختلال کرده است.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت