به گزارش میمتالز، فولادیها بزرگترین سهامداران بازار سرمایه هستند و قیمت سهام آن تحت تاثیر مستقیم قیمت جهانی فولاد قرار دارد. میزان صادرات و خبرهای جهانی از تصویب بخشنامه، کاهش و افزایش تعرفههای کشورها بر واردات فولادیها بر سهام این فلز ارزشمند تاثیر گذار است، کشورهای حاشیه خلیج فارس مشغول تصویب بخشنامه برای اخذ عوارض واردات فولاد هستند و از طرفی چین تعرفه مالیات وارداتی فولادیها را به صفر رسانده است.
کیوان جعفری طهرانی، کارشناس ارشد بازار بین المللی فولاد و سنگ آهن در ارتباط با پتانسیلهای صادراتی معدن و صنایع معدنی ایران گفت: پیشتر ایران به کشورهای جنوب شرق آسیا و مالزی، تایلند و تایوان فولاد صادرات داشت. اکنون بیشترین میزان صادارات فولاد ایران به چین است و کشورهای جنوب شرق آسیا (آ س آن) تقاضای کمتری برای فولاد دارند. از آنجایی که وضعیت اقتصادی فیلیپین و مالزی زیاد خوب نیست، تقاضای فولاد زیادی از این کشورها وجود ندارد.
وی در ارتباط با سایر کشورهای جنوب شرق آسیا گفت: از وضعیت اقتصادی تایوان و ویتنام نسبت به سایر کشورها بهتر است. ویتنام یک شرکت بزرگ فولاد سازی به نام هوآپات دارد که هم نیاز داخلی را تامین میکند و هم به سایر کشورهای حوزه آ س آن فولاد صادر میکند. کشورهای حوزه آس آن با یکدیگر توافق تجاری دارند به شکلی که واردات این حوزه معاف از عوارض است، بنابراین خرید فولاد از ویتنام به صرف تایوان است و صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
جعفری طهرانی بیان کرد: تایلند و اندونزی کشورهایی هستند که شانس صادرات فولاد ایران به آنها بیشتر است، اما بازار محدودی دارند. چشم انداز صادرات فولاد ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز بستگی مستقیم به برنامههای فولادی این کشورها دارد. کشورهای حاشیه خلیج فارس مشغول تصویب بخشنامه برای اخذ عوارض واردات فولاد هستند. واردات محصولات میانی از کشورهایی همچون ایران و ترکیه و چین به تولیدات داخلی این کشورها لطمه میزند. بی شک تصویب این بخشنامه میتواند صادرات محصولات میانی ایران به این کشورها را کاهش دهد.
کارشناس ارشد بازار بین المللی فولاد و سنگ آهن گفت:بازار چین هدف اصلی صادرات محصولات فولادی ایران بوده و هست و باید تمام تمرکز ایران به صادرات این کشور باشد. میزان واردات چین از ایران در مقایسه با حجم بزرگ واردات این کشور، زیاد نیست و آمار آن را باید از گمرک چین گرفت.
وی افزود: میزان صادرات ایران در سال گذشته حدود ۸.۵ نیم میلیون تن است که در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از کل صادرات فولاد ایران به چین است. امسال پتانسیل صادرات فولاد ایران به چین به ۲ برابر افزایش پیدا کند. دلیل آن نیز بالا بودن قیمت جهانی فولاد و پتانسیل بازار چین برای فولاد ایران است هر چند که بطور موقتی بر اساس سیاستهای اخیر دولت چین، قیمت فولاد بطور موقتی کاهش یافته است.
منبع: صدای بورس