به گزارش میمتالز، شرکت مشاور سرمایه گذاری ابن سینا مدبر (اماکو) با بررسی روند معاملات اولین روز کاری این هفته بازار سهام اعلام کرد: امروز شاخص کل با رشد ۳۰ هزار و ۱۳۱ واحدی به سطح یک میلیون و ۱۳۹ هزار واحد رسید. ارزش معاملات بورس و فرابورس ۵ و ۲ هزار میلیارد تومان بود. نمادهای "فولاد، فارس و فملی" بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای "وامید، کویر و ثشاهد" بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. بیشترین ارزش معاملات مربوط به نمادهای "کویر، وبملت و فملی" بود.
بالاخره بازار بعد از مدتها روی خوش به سهامداران نشان داد و در اکثریت نمادهای بزرگ بازار صف خرید وجود داشت. اگرچه ارزش معاملات همچنان با سطح قابل قبول فاصله دارد، اما خروج پول بعد از مدتها نا امیدی و اصرار به فروش از سوی فعالین بازار، امروز متوقف شد و در نهایت ۴۴۰ میلیارد تومان نقدینگی توسط حقیقیها به بازار تزریق شد.
رشد بازار امروز با گروه پالایشی آغاز شد و صفهای نسبتا سنگین خرید در این نمادها و عدم عرضه حقوقیها سبب شد باقی بازار نیز تحت تاثیر جو مثبت این گروه قرار گیرد و در نهایت یکی پس از دیگری صف خرید را به خود دیدند. گروه فلزاتی معدنی و گروه خودرویی از صنایع مورد توجه بودند و صفهای خرید نسبتا خوبی در این نمادها تشکیل شد. در گروه بانکی به جز بانک ملت، دو نماد بزرگ دیگر صف خرید داشتند.
در دیگر گروههای بازار نیز تعادل نسبی وجود داشت و شاید اطمینان از روند رو به رشد در کلیت بازار در روزهای آینده بتواند قفل صفهای فروش برخی گروههای کوچک را نیز باز کند.
اما شاید پیش بینی آینده بازار در کوتاه مدت در این شرایط ابهام آمیز سیاسی و اقتصادی کمی دشوار باشد. برای اینکه رشد بازار ادامه دار باشد لازم است برای چند روز متوالی در محدوده فعلی حجم و ارزش معاملات خوبی رقم بخورد و اینگونه بتوان به بازگشت روند صعودی اطمینان یافت. بررسیهای تکنیکال نیز نشان میدهد بازار در مقطع فعلی به نظر بتواند یک دوره رشد را تجربه کند که با توجه به اصلاح خوب گروههای پالایشی، خودرویی و بانکی و تند و تیز در دو هفته اخیر این رشد دور از انتظار نخواهد بود.
بررسی شاخص کل هم وزن نیز نشان از بازگشت قیمتی دارد و به نظر ظرفیت رشد از همین محدوده برای نمادهای کوچکتر نیز وجود دارد. در هر صورت پس از مدتها ریزش به نظر کف بازار در همین حوالی بسته خواهد شد، اما باید در نظر داشت پول زیادی در پشت صفهای فروش محبوس مانده و ۳۲۰ نماد همچنان در صفهای فروش قفل هستند.
در بازارهای جهانی نیز قیمتها به محدودیتهای خوبی رسیده و تقریبا تثبیت شده است. در پایان هفته میلادی گذشته مس ۱۰۲۷۵ دلار و روی ۳۰۷۲ دلار معامله شد. هفته گذشته مس رشد خوبی داشته که مرتبط با کسری عرضه و اعلام اعتصاب معدن کاران شیلی در بزرگترین معدن دنیا (اسکوندیدا) است. نفت برنت نیز ۶۹ دلار داد و ستد شد و دلار هم در بازار آزاد جهش نسبتا زیادی داشته و ۲۳۹۰۰ تومان معامله میشود.
طبق شنیده ها، رییس بانک مرکزی در روزهای اخیر با افزایش فشار رییس جمهور برای ارز پاشی ۲ میلیارد دلاری و تسعیر ۳۷۵ هزار میلیارد تومانی ارز و مقاومت در این خصوص در آستانه عزل قرار گرفته است.
بورس کالا از پذیرش کنسانتره سنگ آهن، قیر، عایق رطوبتی، شمش فولادی، شمش روی و انیدرید فتالیک ۷ شرکت در بازار اصلی و فرعی این بورس خبر داد.
وزیر صنعت با اشاره به ارزش بیش از ۵۰۰ میلیارد دلاری معادن اکتشاف شده در نقاط مختلف گفت: هر شرکتی که مواد معدنی آن به اندازه کافی باشد ملزم به فرآوری مواد معدنی تولیدی خود است.
قائم مقام دبیر کانون کارگزاران بورس اظهار امیدواری کرد پیشنهاد صدور مجوز جدید تاسیس کارگزاریها منوط به سهامی عام شدن محقق شود.
وزیر خزانهداری آمریکا از آمادگی واشنگتن برای لغو برخی تحریمها در صورت بازگشت کامل ایران به برجام خبر داد.
رییس انجمن نفت ژاپن اعلام کرد: شرکتهای ژاپنی سه ماه بعد لغو تحریمهای آمریکا علیه صنایع نفت و گاز ایران، واردات نفت از این کشور را از سرخواهند گرفت.
منبع: بورس پرس