به گزارش میمتالز، از جمله این اقدامات که از مدتها پیش مطرح شده، موضوع شکل گیری شرکتهای پروژه محور سهامی عام است که میتواند با تزریق مستقیم نقدینگی به جریان تولید، از یکسو حرکت چرخهای توسعه صنایع را تسریع کرده و از سوی دیگر بازدهی و سودآوری قابل قبولی را برای سهامداران این شرکتها به ارمغان آورد. در این رابطه مدیرعامل شرکت فرابورس ایران بر عزم این سازمان در تسریع روند پذیرش شرکتهای پروژه محور تاکید کرد.
هامونی در جلسه پذیرش شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در فرابورس گفت: اتفاق خوبی در بازار سرمایه در حال وقوع است. حضور مجموعههای توانمند برای شکل گرفتن این حرکت، میتواند موفقیت این امر را بعنوان نخستین گامها تأمین کند. پذیره نویسی تجلی را به منزله یک عرضه اولیه واقعی میدانم.
مدیرعامل شرکت تجلی نیز در این جلسه از همکاری مسوولین بورس، ایمیدرو و شرکتهای سرمایه گذار عمده برای پیشبرد این کار تشکر کرده و افزود: در حال حاضر در اجرای چندین پروژه بزرگ تولید فولاد، کلاف، آهن اسفنجی، کنسانتره و گندله مشارکت داریم و پروژههای دیگری نیز در حوزههای تولیدی و حمل و نقل ترکیبی در برنامه قرار دارد. گزینش همه این طرحها بر اساس بازدهی و سودآوری بالای آن و حاصل مطالعات گسترده بوده است.
مرتضی علی اکبری همچنین به استقبال و پشتیبانی شرکتهای بزرگی، چون سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، چادرملو و گل گهر برای شکل گیری تجلی به عنوان اولین شرکت پروژه محور در حوزه صنعت اشاره کرد و افزود: به علت تازه بودن این کار در بازارسرمایه روند انجام کارهای قانونی مشکل بود و مسلما شرکتهای دیگری از این دست، مسیر ساده تری خواهند پیمود.
وی پیش بینی کرد رتبه نقد شوندگی سهام تجلی بالا خواهد بود چرا که در همین مرحله هم شرکتهای بزرگ خواهان خریداری سهام بیشتری از آن هستند.
علی اکبری از برنامه افزایش سرمایه ۶۲۰۰۰ میلیارد ریالی شرکت برای تامین منابع مورد نیاز پروژهها خبرداد که از این میزان تنها ۱۵ درصد آن از طریق واگذاری سهام به عموم مردم تامین خواهد شد.
مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات نیز در این جلسه از لزوم شکل گیری شرکتهای پروژه محور سهامی عام برای پشتیبانی واقعی از تولید تاکید کرد.
امیرحسین نادری گفت: مدیران و فعالان اقتصادی وظیفه دارند بسترهای مناسبی فراهم کنند تا مردم با امنیت خاطر و اطمینان به بازدهی و سودآوری مناسب در زنجیره تولید سرمایه گذاری کنند.
وی افزود: بیش از ۶۰ نوع عنصر معدنی در کشور ما وجود دارد که این مزیت نسبی در جهان کم نظیر است. با برنامه ریزی و اجرای درست میتوان از این نعمت خدادادی در جهت افزایش ثروت عمومی و جذب سرمایههای مردم در مسیر تولید استفاده کرد.
نادری گفت: در حال حاضر قیمتهای جهانی فولاد و محصولات معدنی در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و موقعیت مناسبی است تا با سرمایه گذاری در طرحهای توسعه از طریق شرکتهایی، چون تجلی از فرصت پیش آمده به بهترین شکل استفاده کنیم. همچنین لازم است با نگاهی درازمدت روی فلزات استراتژیک آینده همچون فلز لیتیوم و امثال آن سرمایه گذاری شود.
مدیرعامل (ومعادن) تاکید کرد: اگر متناسب با درک عمومی اطلاعات لازم به مردم داده شود، قطعا امکان برگشت بورس به وضعیت خوب گذشته وجود دارد و این مستلزم هماهنگی تمامی بخشها در بهره گیری از پتانسیلهای موجود و همکاری دولت در کم کردن تصدی گری و تمرکز بر پشتیبانی و سیاستگزاری کلی است.