تاریخ: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۰۲
بازدید: ۱۱۱۷
کد خبر: ۲۱۲۹۹۸
سرویس خبر : متالورژی و مواد

آذرخش ملایر با ۲۳ هزار تُن دومین تولیدکننده فروسیلیس در خاورمیانه است

آذرخش ملایر با ۲۳ هزار تُن دومین تولیدکننده فروسیلیس در خاورمیانه است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت آهن و سیلیس آذرخش گفت: این مجموعه با راه‌اندازی طرح توسعه و افزایش ظرفیت تولید در سال به میزان ۲۳ هزار تُن فروسیلیس، در حال حاضر دومین تولیدکننده فروسیلیس در خاورمیانه است.

به گزارش می‌متالز، «محسن طوبائی» روز چهارشنبه اظهار داشت: فاز نخست مجموعه آذرخش سال ۹۶ با ظرفیت تولید ۱۲ هزار تُن در سال و میزان اشتغالزایی ۱۳۰ نفر در شهرک صنعتی امام رضا (ع) شروع به کار کرد.

وی افزود: طرح توسعه این مجموعه صنعتی ماه گذشته به صورت آزمایشی و رسمی با ظرفیت ۲۰ هزار تُن شروع به تولید کرد که با آغاز به کار این طرح، برای ۱۳۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شد.

مدیرعامل شرکت آهن و سیلیس آذرخش ادامه داد: در مجموع با افتتاح ۲ طرح تولیدی شرکت آذرخش، ظرفیت تولید ۲ کوره به ۲۳ هزار تُن فروسیلیس در سال رسید که با افزایش ظرفیت تولید، از این نظر دومین تولیدکننده فروسیلیس در خاورمیانه است.

طوبائی ظرفیت اشتغال در هر ۲ طرح مجموعه آذرخش را به صورت مستقیم ۲۶۰ نفر و ۶۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم عنوان و بیان کرد: برای طرح نخست آذرخش حدود ۷۰ میلیارد تومان و برای طرح توسعه این شرکت، چهار میلیون دلار به اضافه ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شد.

وی درباره طرح «فروآلیاژ لوتوس آدلی» نیز گفت: این طرح بزرگ صنعتی در سه مرحله اجرا می‌شود که مرحله نخست آن در زمینه تولید فروسیلیکو منگنز با ظرفیت ۳۰ هزار تُن در سال است.

مدیرعامل شرکت آهن و سیلیس آذرخش ادامه داد: عملیات اجرایی طرح توسعه لوتوس آدلی نیز به تازگی آغاز شده، اما به دلیل مشکلات برق در حال حاضر متوقف شده و تا حل شدن مشکل برق، با مشاور در حال عقدقرارداد هستیم و استعلام خرید تجهیزات را از شرکت‌های چینی گرفته‌ایم.

طوبائی با بیان اینکه مرحله نخست فروآلیاژ لوتوس آدلی تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد و ۱۳۰ نفر اشتغالزایی به دنبال دارد گفت: ۳.۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری به اضافه ۳۰۰ میلیارد تومان برای مرحله نخست این طرح هزینه شده و برای طرح توسعه آن نیز سرمایه‌گذاری حدود پنج میلیون دلار به اضافه ۵۰۰ میلیارد تومان توسط مشاور برآورد شده است.

وی اظهار داشت: مرحله سوم لوتوس آدلی نیز در زمینه تولید شمش منیزیم با ظرفیت ۶ هزار تُن است که هم‌اکنون در حال خرید زمین هستیم و پس از بهره‌برداری و آغاز به کار مرحله نخست لوتوس آدلی، عملیات اجرایی مرحله سوم نیز آغاز خواهد شد و با توجه به اینکه فروسیلیس ماده اولیه شمش منیزیم است، مجموعه‌های لوتوس آدلی زنجیره تولید را تکمیل می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آهن و سیلیس آذرخش نبود معدن و تامین برق را ۲ مشکل اصلی مجموعه‌های فرآوری فروسیلیس در شهرک صنعتی جوکار برشمرد و بیان کرد: کوره اول شرکت آذرخش را استارت زدیم، اما به دلیل مشکلات برق کوره دوم ما خاموش است و از ۳۷ مگاوات، از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ عصر ۱۳ فقط مگاوات می‌گیریم که حتی کمتر از ظرفیت طرح نخست شرکت است.

طوبائی تاکید کرد: در بازدیدی که استاندار همدان در روز‌های گذشته از طرح‌های فرآوری فروسیلیس در این شهرک و پیگیری‌های برای تامین مشکل برق این واحد‌ها انجام داد، امیدواریم طبق قول شرکت منطقه‌ای برق باختر مبنی بر تامین برق مورد نیاز این واحد‌ها تا نیمه نخست امسال، مشکل برق ما هر چه سریعتر رفع شود.

وی با بیان اینکه چند کارخانه بزرگ با ظرفیت تولید بالا داریم، هنوز یک معدن نداریم، افزود: سالانه حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تُن فقط سنگ سلیس نیاز داریم و با وجود اینکه استان همدان از نظر معدن سیلیس غنی است، اما سنگ سیلیس مورد نیازمان را از استان‌های مرکزی، یزد، زنجان و مقدار کمی هم از منطقه تهیه می‌کنیم.

طوبائی با اشاره به اینکه شرکت آذرخش فقط یک معدن دارد، گفت: در این راستا سال گذشته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قول داده که به شرکت آهن و سیلیس آذرخش و لوتوس آدلی یک معدن بدهد که هنوز عملیاتی نشده است.

شهرستان ملایر قطب فرآوری فروسیلیس در کشور است که با اجرای شهرک صنعتی امام رضا (ع) در بخش جوکار، تاکنون برای ایجاد طرح‌های فرآوری فروسیلیس سه هزار میلیارد تومان در این شهرک هزینه شده است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) همدان

عناوین برگزیده