تاریخ: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۰۶
بازدید: ۴۲۹
کد خبر: ۲۱۳۶۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ادامه روز‌های بد بورس‌های جهان

ادامه روز‌های بد بورس‌های جهان
‌می‌متالز - بیشتر شاخص‌های مهم جهانی عملکرد ناامیدکننده خود را ادامه دادند.

به گزارش می‌متالز، وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد کسری حساب تجاری این کشور در آوریل به ۶۸.۹ میلیارد دلار رسیده که این رقم نسبت به ماه قبل کاهش ۶.۱ میلیارد دلاری را نشان می‌دهد. در این مدت آمریکا ۲۰۵ میلیارد دلار صادرات به دیگر کشور‌ها داشته و ۲۷۳.۹ میلیارد دلار هم کالا و خدمات وارد کرده است. به تفکیک بخش‌های مختلف، حساب کالا دارای کسری ۶.۲ میلیارد دلاری و حساب خدمات دارای مازاد ۰.۱ میلیارد دلاری بوده است. ۳۲.۴ میلیارد دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است.

به نظر می‌رسد که تشدید اختلافات آمریکا با چین بار دیگر اثر فوری بر روی مناسبات تجاری آن‌ها داشته است: طبق اعلام اداره گمرک چین، در ماه می‌این کشور ۱۳.۱۱ میلیارد دلار واردات از آمریکا داشته که این رقم نسبت به ماه قبل ۸۳ میلیون دلار کمتر شده است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که که رشد واردات چین از دیگر کشور‌های جهان نسبت به ماه قبل ۵۱.۱ درصد اندازه گیری شده که بزرگ‌ترین رشد ثبت شده یک دهه اخیر بوده است.

نرخ بیکاری آمریکا تا پایان ماه می‌رقم ۵.۸ درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری کمترین نرخ ۱۱ ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به ۱۴.۸ درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی بیکاری ادامه داشته است. با این حال نرخ بیکاری بزرگ‌ترین اقتصاد جهان هنوز فاصله زیادی با نرخ بیکاری ۳.۵ درصدی ثبت شده در ماه فوریه دارد یعنی پیش از آن که بخش بزرگی از اقتصاد آمریکا بر اثر کرونا به تعطیلی کشیده شود.

وضعیت بازار کار در کشور‌های اروپایی رو به بهبود رفته است. طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، تا پایان ماه آوریل نرخ بیکاری در منطقه یورو با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۸.۰ درصد رسید. این نرخ بیکاری کمترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در چهار ماه اخیر بوده است. تخمین زده می‌شود ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، ۱۳ میلیون و ۳۰ هزار نفر ساکن کشور‌های منطقه یورو بوده‌اند.

چشم انداز اقتصادی جهان با بهبود سرعت واکسیناسیون در حال بهتر شدن است تا جایی که طبق اعلام سازمان توسعه و همکاری اقتصادی انتظار می‌رود متوسط رشد اقتصادی سال آینده ۵.۸ درصد باشد و این روند رو به رشد ادامه پیدا کند و رشد ۴.۴ درصدی به طور متوسط برای کشور‌های جهان در سال آینده به ثبت برسد. در گزارش قبلی این سازمان، متوسط رشد اقتصادی کشور‌های جهان را برای امسال ۵.۶ درصد و برای سال آینده چهار درصد پیشبینی شده بود.

اخبار مربوط به ویروس کرونا کماکان هم مربوط به اخبار خوب و هم مربوط به اخبار بد است و این مساله باعث می‌شود ریسک کرونا کماکان یک عامل مهم در محاسبات معامله گران باشد. شرکت مدرنا که پیشتر نیز کارایی واکسنش به میزان بسیار بالایی اثبات شده بود از کارایی نزدیک به ۱۰۰ درصد واکسن خود در جلوگیری از مرگ و میر افراد ۱۲ تا ۱۸ ساله خبر داده است. از طرف دیگر، اما افزایش ابتلا به کرونا در استرالیا دولت را مجبور به قرنطینه مجدد شهر ملبورن کرد.

شیوع کرونا کماکان تاثیر زیادی در وضعیت کسب و کار‌ها در سطح اتحادیه اروپا داشته تا جایی که در سه ماهه نخست امسال رشد کسب و کار‌های جدید تنها ۰.۳ درصد بوده است. از طرف دیگر کاهش مخارج مصرف کنندگان باعث شده تا طی همین مدت میزان ورشکستگی در بین کسب و کار‌ها اروپایی به نسبت سه ماهه قبل آن ۵.۸ درصد بیشتر شود که این رقم طی یک سال اخیر بی سابقه بوده است. رکورد رشد ورشکستگی در اروپا مربوط به بهار سال ۲۰۱۵ بوده است.

با وجود افزایش سطح فعالیت‌های اقتصادی، میزان فروش خانه‌های جدید آمریکا در ماه آوریل به ۸۶۳ هزار واحد رسید که این رقم نسبت به ماه قبل آن ۵.۹ درصد کاهش یافته است. این رقم که ۱۲۷ هزار واحد کمتر از پیش بینی‌های قبلی است، بیش از همه متاثر از کاهش ۱۳.۷ درصدی فروش خانه در مناطق شمال شرقی رقم خورده است. نواحی غرب میانه با کاهش ۸.۳ درصدی و جنوبی با کاهش ۷.۹ درصدی در رده‌های بعدی قرار دارند. میانگین قیمت مسکن هم ۳۷۴ هزار دلار بود.

تاکنون بیش از ۱۷۴ میلیون و ۵۷۰ هزار و ۵۹۳ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۷۵۶ هزار و ۶۵۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱۲ هزار و ۷۶۱ نفر، برزیل با ۴۷۴ هزار و ۶۱۴ نفر، هند با ۳۵۳ هزار و ۳۸۰ نفر، مکزیک با ۲۲۸ هزار و ۸۳۸ نفر و پرو با ۱۸۶ هزار و ۷۵۷ نفر بوده است.

جوزف اشتلوتسفوتز کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه اوپنهایمر اینوستمنتز گفت: کم کم در حال بازگشت به سطح قبل از آغاز کرونا هستیم و این یک پیشرفت بزرگ و نشانه‌ای دلگرم کننده در غلبه بر یکی از جدی‌ترین بحران‌های مالی معاصر است. در نیمه دوم امسال اخبار بهتر بیشتری خواهیم داشت، اما قطعا روز‌های پرنوسان بازار‌های مالی تکرار خواهد شد چرا که هنوز هیچ کس نسبت به اینکه بحران به طور کامل پشت سر گذاشته شده است اطمینان ندارد.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۶۳۶.۳۳ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۱ درصد ریزش تا سطح ۴۲۲۸.۳۷ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۳ درصد صعود در سطح ۱۳ هزار و ۹۱۲.۲۵ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۲۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۹۵.۰۹ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۲۳ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۶۴۰.۴۰ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۱۱ درصدی در سطح ۶۵۵۱.۰۵ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۱۲ درصد پایین رفت و به ۹۱۵۳.۶۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۱۹ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۹۶۳.۵ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۰۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۷۸۱.۳۸ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" ریزش ۰.۸۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۲۳۲.۱۲ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۵ درصد بالا و ایستادن در سطح ۷۲۹۲.۵۲ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۷۷ درصد افزایش به ۶۹.۸۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۷۴ درصدی به ازای ۷۲.۰۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۰.۳۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۹۳.۲۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۶۵ درصدی به ازای ۲۷.۷۰ دلار مبادله شد.

منبع: بورس کالای ایران

عناوین برگزیده