تاریخ: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۰۶
بازدید: ۳۱۵
کد خبر: ۲۱۳۶۶۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
آیا بایدن چراغ سبز خود را نشان می‌دهد؟

بورس‌های جهان آماده بازگشت به دوره پیشاکرونا

بورس‌های جهان آماده بازگشت به دوره پیشاکرونا
‌می‌متالز، فعالان بورسی امیدوارند روابط تجاری دو سوی آتلانتیک مجددا گرم شود و با کاهش کرونا و افزایش تعامل چین و آمریکا وضعیت بورس‌های جهانی بهبود یابد.

به گزارش می‌متالز، یک منبع آگاه اروپایی که خواسته است نامش به دلیل حساسیت موضوع فاش نشود از تلاش کشور‌های اروپایی برای متقاعد کردن جو بایدن به برداشتن تعرفه‌های تجاری وضع شده در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ خبر داده است. قرار است جو بایدن راهی یک سفر اروپایی شود و بروکسل تمایل دارد تا واشنگتن تعرفه‌های وضع شده به ویژه در بخش فولاد و آلومینیوم را بردارد. در زمان ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا روی طیفی از اقلام وارداتی به ارزش بیش از ۷.۵ میلیارد دلار از اروپا تعرفه تجاری اضافه وضع کرد.

به نظر می‌رسد که تشدید اختلافات آمریکا با چین بار دیگر اثر فوری بر روی مناسبات تجاری آن‌ها داشته است: طبق اعلام اداره گمرک چین، در ماه می‌این کشور ۱۳.۱۱ میلیارد دلار واردات از آمریکا داشته که این رقم نسبت به ماه قبل ۸۳ میلیون دلار کمتر شده است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که که رشد واردات چین از دیگر کشور‌های جهان نسبت به ماه قبل ۵۱.۱ درصد اندازه گیری شده که بزرگ‌ترین رشد ثبت شده یک دهه اخیر بوده است.

با این حال، چشم انداز اقتصادی جهان با بهبود سرعت واکسیناسیون در حال بهتر شدن است تا جایی که طبق اعلام سازمان توسعه و همکاری اقتصادی انتظار می‌رود متوسط رشد اقتصادی سال آینده ۵.۸ درصد باشد و این روند رو به رشد ادامه پیدا کند و رشد ۴.۴ درصدی به طور متوسط برای کشور‌های جهان در سال آینده به ثبت برسد. در گزارش قبلی این سازمان، متوسط رشد اقتصادی کشور‌های جهان را برای امسال ۵.۶ درصد و برای سال آینده چهار درصد پیش بینی شده بود.

جوزف اشتلوتسفوتز - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه اوپنهایمر اینوستمنتز - گفت: کم کم در حال بازگشت به سطح قبل از آغاز کرونا هستیم و این یک پیشرفت بزرگ و نشانه‌ای دلگرم کننده در غلبه بر یکی از جدی‌ترین بحران‌های مالی معاصر است. در نیمه دوم امسال اخبار بهتر بیشتری خواهیم داشت، اما قطعا روز‌های پرنوسان بازار‌های مالی تکرار خواهد شد چرا که هنوز هیچ کس نسبت به اینکه بحران به طور کامل پشت سر گذاشته شده است اطمینان ندارد.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۵۴۳.۳۵ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۰ درصد افزایش تا سطح ۴۲۳۱.۵۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۳ درصد صعود در سطح ۱۳ هزار و ۹۵۷.۲۸ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۸۱.۰۱ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۳۸ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۵۸۱.۱۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۱۹ درصدی در سطح ۶۵۶۳.۴۵ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۰۳ درصد بالا رفت و به ۹۱۵۶.۱۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۳۵ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۸۶۰.۸۰ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۱۳ درصد پایین رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۷۴۲.۶۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" صعود ۰.۰۸ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۲۳۶.۴۵ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۱ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۲۷۰.۲۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۰۶ درصد افزایش به ۶۹.۸۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۰۴ درصدی به ازای ۷۲.۰۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۰.۲۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۹۱.۴۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۰۲ درصدی به ازای ۲۷.۹۹ دلار مبادله شد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده