به گزارش میمتالز، «بهرام سبحانی» در این نامه آورده است: محدودیتهای اخیر ابلاغی برای کارخانجات زنجیره فولاد کشور که حداکثر ۱۰ درصد از دیماند مصرفی آنها را مجاز شمرده است، در عمل موجب تعطیلی واحدهای تولیدی در این زنجیره آن هم در سال پشتیبانی و مانعزدایی از تولید شده است.
وی بیانداشت: این مساله بهطور قطع تبعات نامطلوبی بر تنظیم بازار داخلی محصولات فولادی خواهد داشت و همچنین موجب اخلال در روند صادرات و ارزآوری فولاد کشور خواهد شد، این در حالی است که واحدهای تولیدی که به تعطیلی اجباری مکلف شدهاند، از هیچگونه حمایتی برای جبران هزینههای مالی، بیمهای و کارگری خود برخوردار نمیشوند.
سبحانی در این نامه ادامهداد: با این حال، با توجه به تفاوت فاحش بین مصرف برق در حلقههای مختلف زنجیره فولاد، ضروری است با بازنگری فوری در ابلاغیه اخیر، دستکم امکان فعالیت و تولید برخی خطوط تولیدی در این زنجیره فراهم شود.
برپایه این گزارش، مصرف میانگین برق در هر ساعت بر اساس تولید فعلی کشور در واحدهای کنسانترهسازی ۳۳۵، گندلهسازی ۴۴۵، احیا مستقیم آهن اسفنجی ۴۴۸، ذوب و فولادسازی سه هزار و ۷۱۷، نورد مقاطع طویل ۱۷۸ و نورد مقاطع تخت ۲۱۸ مگاوات است.
به گفته این مقام صنفی، میزان مصرف برق زنجیره فولاد فقط در حلقه ذوب و فولادسازی بیشتر از سایر صنایع است و سایر حلقههای زنجیره فولاد مصرفی مشابه سایر صنایعی دارند که در حال حاضر مجاز به فعالیت هستند.
وی ادامهداد: بر این اساس و به منظور مدیریت تولید و بازار داخلی و صادراتی زنجیره فولاد در شرایط بحرانی کنونی ناشی از کمبود برق (سه هفته اعلامی)، پیشنهاد میشود حلقههای مختلف زنجیره فولاد (بهجز ذوب و فولاد سازی) مشابه سایر صنایع از جمله کاشی و سرامیک، آلومینیوم و ... امکان فعالیت و تولید داشته باشند و کارخانجات فعال در حلقه ذوب و فولادسازی به منظور مشارکت در تنظیم بازار داخلی و جلوگیری از توقف صادرات و ارزآوری بتوانند حداقل در زمان غیر از اوج بار مثل ساعات شب فعالیت و تولید کنند.
سبحانی گفت: این انجمن آمادگی دارد در راستای تامین منافع ملی و کمک به پایداری شبکه برق کشور و با همکاری واحدهای تولیدی، به جای دستور تعطیلی به همه کارخانجات زنجیره فولاد، کاهش برق مصرفی مورد انتظار از صنعت فولاد در هفتههای آتی را برنامه ریزی و مدیریت کند.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)