به گزارش میمتالز، مجمع عمومی عادی سالیانه پست بانک ایران صبح امروز (شنبه) با حضور مدیر عامل، اعضای هیات مدیره، نمایندگان سهام عدالت، دولت، سازمان بورس و اوراق بهادار، حسابرس و بازرس قانونی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و حضور تعدادی از سهامداران عمده به صورت حضوری و مابقی به صورت آنلاین در ساختمان مرکزی پست بانک ایران برگزار و پس از ارائه گزارش توسط مدیر عامل بانک و حسابرس و بازرس قانونی، صورتهای مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۹۹ به تصویب رسید.
دکتر بهزاد شیری مدیر عامل بانک در ابتدای این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد بانک در سال گذشته، با اشاره به اینکه سپردههای بانک طی یکسال گذشته بیش از ۷۱ درصد رشد داشته است، گفت: طی یک سال گذشته منابع ارزان قیمت بانک با رشد ۳۱ درصدی به بیش از ۲۴۷ هزار میلیارد ریال رسیده است.
دکتر شیری با تاکید به رشد۹/۶ درصدی تسهیلات پرداختی در انتهای سال مالی ۱۳۹۹تصریح کرد: این رشد جدا از تسهیلات پرداختی بیماری کرونا و تسهیلات معیشتی به خانوارها است.
مدیر عامل پست بانک ایران با اشاره به ترکیب تسهیلات پرداختی در سال ۱۳۹۹ گفت: از ۱۴۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده، سهم وام قرض الحسنه شش درصد بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، سهم این بخش۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است و این نشان میدهد که به تکالیف قانونی که بانک مرکزی و قانون بودجه بر عهده پست بانک گذاشته است، عمل کرده ایم.
وی با اشاره به رشد ۲۸ درصدی پرداخت تسهیلات در قالب کارت اعتباری، افزود: پرداخت تسهیلات در این قالب درآمدزایی بیشتری نسبت به سایر عقود دارد و سعی داریم که با مدیریت تسهیلات خرد، آن را در قالب کارت اعتباری پرداخت کنیم تا میزان درآمد زایی تسهیلات برای بانک و سهامداران، افزایش پیدا کند.
دکتر شیری رشد تعداد ضمانتامههای صادر شده سال قبل نسبت به مدت مشابه را ۹ درصد اعلام کرد و گفت: جهش ویژهای در صدور ضمانتنامه در سه ماه اول سال جاری داشته ایم که کارمزد مطلوبی را هم برای بانک در پی داشته است.
مدیر عامل پست بانک ایران با اشاره به کاهش ۴۱ درصدی نسبت مطالبات غیر جاری به تسهیلات که به میزان۷/۵ رسیده، ادامه داد: طی دو سال گذشته سعی کردیم نسبت مطالبات غیرجاری را هر سال نسبت به سال قبل حدود چهار درصد کاهش دهیم و با برنامه ریزی که برای سال جدید داریم این رقم را به حدود سه درصد میرسانیم.
وی رشد ۶۹۵ درصدی در حوزه سهامداری را مطابق دستورالعملهای ابلاغی بانک مرکزی اعلام کرد و افزود: در این حوزه دو بخش عمده داریم، بخش اول افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر بوده که بانک سهامدار آنها بوده است و بخش دوم خرید اوراق بهادار با درآمد ثابت است که بر اساس دستور العمل بانک مرکزی بوده است.
بالاترین مقام اجرایی پست بانک ایران با اشاره به شرایط سخت بازار ارز و تحریم کشور در سال گذشته گفت: با تمام این مشکلات تعداد حوالجات ارزی صادره ۵۹ درصد و به مبلغ ۳۸ درصد رشد داشته که به درآمدهای بانک افزوده است.
مدیر عامل پست بانک ایران با اشاره به اینکه در حوزه بانکداری الکترونیک دو مسیر را دنبال کرده ایم، گفت: نخست با توجه به ۶۰۰۰ نقطه تماس، پست بانک ایران رشد و توسعه کمی ابزارهای پرداخت را دنبال کردیم و دوم مراقبت کمی از این درگاهها را مد نظر قرار دادیم که هر دو هدف محقق شده است.
وی پست بانک ایران را در تعداد کمی خودپردازها همتراز با بانکهای اول کشور اعلام کرد و افزود: این رقم در سال ۹۹ نسبت به سال قبل شش درصد و تعداد تراکنش این دستگاهها بیش از ۲۴ درصد رشد داشته است.
دکتر شیری با تاکید بر رشد تراکنش دستگاههای خود پرداز بانک نسبت به بانکهای تراز اول کشور اظهار کرد: به استثنای بانک ملی که تعداد تراکنشهای آن در سال گذشته سه درصد رشد داشته است، پست بانک ایران تنها بانکی است تراکنشهای آن در طی دو سال گذشته ۴۶ درصد رشد کرده است و این افزایش برای سالهای بعد هم ادامه دارد.
بالاترین مقام اجرایی پست بانک ایران با اشاره به رشد ۴۴ درصدی تعداد پایانههای فروشگاهی بانک ادامه داد: تعداد کارتهای صادره بانک در طی یکسال گذشته ۴۹ درصد افزایش پیدا کرده که نشان میدهد زیرساخت پست بانک ایران در صنعت بانکی نیز بهینه شده است و ۶۷ درصد کارتهای بانک دارای پذیرش در شبکه بانکی است.
شیری با بیان اینکه در سال گذشته کاربران اینترنت بانک ۹۸ و کاربران تلفن همراه ۱۳۲ درصد نسبت به سال ۹۸ رشد داشته اند، گفت: در سال جاری نیز این رشد با برنامه عملیاتی که اعلام و مورد سنجش و پایش قرار میگیرد ادامه دارد.
وی با بیان اینکه همواره بهبود ترازنامه در بانک مورد توجه بوده است، افزود: بیش از ۹۰ درصد بدهیها در ترازنامه منابع سپردهای است و در سال مالی ۹۹ بدون اینکه آوردهای از سوی سهامداران داشته باشیم حقوق آنها را نزدیک چهار درصد نسبت به سال ۹۸ بهبود دادیم.
مدیر عامل پست بانک ایران با تاکید بر رشد منفی دو درصدی داراییهای نقد ترازنامه گفت: تسهیلات پرداختی بانک در سال گذشته به ۷/۶ درصد رسیده و رشدی ۵/۴ درصدی داشته است که نسبت به سال ۹۸ رشد بیشتری را نشان میدهد.
دکتر شیری ادامه داد: مطالبات از بانکها که عملیات بین بانکی را رقم میزند نسبت به سال مالی گذشته۱۰ درصد کاهش داشته و داراییهای بانک حدود ۱۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است و بیشتر این داراییها با بازده بالا، در حوزه تسهیلات پرداختی یا سرمایه گذاری، قرار دارد.
بالاترین مقام اجرایی بانک حاصل مدیریت پرتفوی را درآمدزایی بانک دانست و گفت: درآمد بانک در سال مالی گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است که در حوزه درآمدهای مشاع ۳۷ درصد و درآمدهای غیر مشاع ۹۶ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه اعتقاد داریم که پست بانک ایران یک بانک شبکهای است و در این بانک باید درآمدهای غیر مشاعی وزن بیشتری داشته باشند، افزود: سیاست گذاری بانک بر این است که همچنان در حوزه درآمدهای غیر مشاع ظرفیت سازی و محصول تعریف کند و از این طریق درآمد بانک در سال جدید را در این حوزه تا ۱۲۰ درصد افزایش دهیم و با پایشی که در سه ماهه اول سال داشتیم این درآمد محقق شده است.
مدیر عامل پست بانک ایران با اشاره به اینکه هزینههای بانک رشد کمی داشته است، تصریح کرد: هزینههای بانک تنها ۲۰ درصد رشد داشته، ولی در هزینههای عملیاتی کاهش داشته ایم و این به دلیل رشد منابع ارزان قیمت در بانک بوده است.
دکتر شیری به اشاره به اینکه سود بانک در سال ۱۳۹۹ به هفت هزار و ۴۱۷میلیارد ریال رسیده است که رشد بیش از۶۶۰ درصدی را رقم زده و همین روند را برای سال جاری حفظ میکنیم، گفت: درآمدی که از این سود که از برای هر سهم به دست میآید از ۳۰۳ ریال به بیش از ۲، ۳۳۱ ریال رسیده است که حاصل تلاش تمام کارکنان پست بانک است.
وی با بیان اینکه یکی از شاخصهای مهم بانکی قیمت تمام شده است، افزود: در سال ۱۳۹۷ قیمت تمام شده بالای ۲۴ درصد بوده است و امروز افتخار میکنیم که آن را به ۱۴ درصد تنزل داده ایم و این نشان میدهد که عملیات اجرایی بانک اقتصادی است و ظرفیت زیادی داریم که باید از آن بهره برد.
بالاترین مقام اجرایی بانک با اشاره به اینکه در ابتدای سال ۱۳۹۹ قیمت هر سهم بانک شش هزار و ۸۷۲ ریال بوده است، وی خاطرنشان کرد: در ۲۲ تیرماه سالجاری با رشد۲۵۲ درصدی قیمت هرسهم پست بانک ایران به ۲۴ هزار و ۱۶۰ ریال رسیده که در صنعت بانکی در این دوره کمتر از ۲۱۰ درصد بوده است.
دکترشیری با تاکید بر دستاوردهای بانک طی سال گذشته گفت: در ارزیابی سال ۱۳۹۹که بر مبنای شاخصهای عملکردی اختصاصی و عمومی سال ۹۸ بود توانستیم برترین بانک دولتی در جشنواره شهید رجایی شناخته شویم، با ارزیابی نشریه The Banker در بین بیش از ۴۰۰ بانک و موسسه جهان اسلام در سال ۱۳۹۸ جز ۱۰ بانک برتر شناخته شده ایم، پست بانک ایران رتبه هشتم شفافیت در بین ۱۵۷ دستگاه اجرایی کشور در سال ۹۹ را بدست آورده است، کسب رتبه برتر در دو شاخص عمومی و اختصاصی جشنواره شهید رجایی در بین سازمانهای زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارزیابی سال ۱۳۹۹ و توانستیم در بانکداری الکترونیک در خدمات سوئیچ از رتبه ۱۶ به رتبه ۱۲ ارتقا پیدا کنیم.
وی در پایان با اشاره به برنامه محوری بانک از سال ۱۳۹۸ تاکنون تصریح کرد: ما در پست بانک ایران بر اساس چارچوب سند راهبردی بانکداری دیجیتال وزارت امور اقتصادی و دارایی برنامه ریزی سال ۱۴۰۰ را انجام داده ایم و کار را از این سند هم گستردهتر کرده و سند راهبردی بانک را ترسیم و در داخل آن بانکداری دیجیتال را هم طراحی کردیم که در افق پنج ساله تا ۱۴۰۳ این سند اجرایی میشود و جایگاه پست بانک ایران در عرصه سودآوری و سهم بانک از صنعت بانکی، سپرده ها، خدمات بانکی، تسهیلات، بانکداری دیجیتال و برنامههای اجرایی مشخص شده است.
براساس این گزارش، در پایان این جلسه پس از گزارش حسابرس قانونی بانک، صورتهای مالی سال ۱۳۹۹ به تصویب رسید و دو روزنامه اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه رسمی پست بانک ایران، معرفی شدند.