تاریخ: ۲۷ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۱۷
بازدید: ۳۷۱
کد خبر: ۲۱۹۰۹۳
سرویس خبر : انرژی
در جریان بازدید نمایندگان مجلس از مرکز راهبردی و پایش صنعت برق کشور مطرح شد؛

ضرورت شفاف‌سازی و پاسخ به سوالات مردم و نمایندگان/مساله کمبود آب جدی گرفته شود/قدردانی از مجلس به دلیل افزایش اعتبارات وزارت نیرو در بودجه سال ۱۴۰۰

ضرورت شفاف‌سازی و پاسخ به سوالات مردم و نمایندگان/مساله کمبود آب جدی گرفته شود/قدردانی از مجلس به دلیل افزایش اعتبارات وزارت نیرو در بودجه سال ۱۴۰۰
‌می‌متالز - نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس در جریان بازدید از مرکز دیسپاچینگ ملی برق تاکید کردند؛ اگر امروز تدبیر نشود در زمستان برای تامین سوخت نیروگاه‌ها و برق دچار مشکل خواهیم شد.

به گزارش می‌متالز، رئیس به همراه جمعی از نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس (امروز یکشنبه ۲۷ تیرماه) از مرکز دیسپاچینگ ملی برق با حضور وزیر نیرو، به منظور نظارت بر اقدامات انجام شده جهت کاهش و جلوگیری از قطعی‌های برق بازدید کردند؛ بنابراین گزارش در ابتدای این بازدید جلسه‌ای برگزار شد که در آن مدیران صنعت برق طی گزارشی به توضیح وضعیت صنعت برق کشور پرداختند.

طبق گزارش ارائه شده صنعت برق کشور اکنون هم به لحاظ ظرفیت و هم به لحاظ توان فنی و مهندسی در سطح منطقه حائز رتبه برتر است و تداوم رشد اقتصادی کشور مستلزم برخورداری از یک شبکه تامین انرژی الکتریکی مطمئن و پایدار است.

همچنین از سال ۱۳۸۲ تاکنون در شبکه برق کشور خاموشی سراسری اتفاق نیفتاده است و به عبارت دیگر در طی بیش از ۱۸ سال گذشته شبکه برق کشور دارای پایداری سراسری بوده است که این بهبود، موفقیت بزرگی برای صنعت برق کشور بشمار می‌آید.

ضرورت شفاف‌سازی و پاسخ به سوالات مردم و نمایندگان/مساله کمبود آب جدی گرفته شود/قدردانی از مجلس به دلیل افزایش اعتبارات وزارت نیرو در بودجه سال ۱۴۰۰

حسنوند: ضرورت شفاف سازی و پاسخ به سوالات مردم و نمایندگان

این گزارش می‌افزاید: فریدون حسنوند با بیان اینکه قطعی‌های برق از حدود یک ماه گذشته سوالات متعددی را برای مردم و نمایندگان آن‌ها در خانه ملت ایجاد کرده است، گفت: برگزاری این جلسات ضمن شفاف‌سازی موضوع و بیان دلایل مشکلات ایجاد شده، می‌تواند در تبیین مسیر در آینده و اتخاذ راهکار‌های تقنینی و نظارتی ما را کمک کند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه باید با هم افزایی این شرایط را پشت سر بگذاریم، افزود: اگر امروز تدبیر نکنیم در زمستان برای تامین سوخت نیروگاه‌ها و برق در سراسر کشور دچار مشکل خواهیم شد، ضمن آنکه رشد صنعت و کشاورزی و حتی مصارف خانگی نباید دلیلی بر قطعی برق باشد لذا باید همیشه تولید ما یک قدم جلوتر از مصارف باشد.

ضرورت شفاف‌سازی و پاسخ به سوالات مردم و نمایندگان/مساله کمبود آب جدی گرفته شود/قدردانی از مجلس به دلیل افزایش اعتبارات وزارت نیرو در بودجه سال ۱۴۰۰

وی در ادامه تاکید کرد: توضیح دلایل اتفاقات به مردم یکی از اصلی‌ترین وظایف ما در این روز‌ها است چراکه با توجه به آگاهی مردم به مسائل، بعضا از برخی از توضیحات قانع نمی‌شوند لذا باید صریح و شفاف دلایل را برای آن‌ها توضیح داد و اگر قرار است برای آینده تصمیماتی همچون استفاده از ظرفیت‌های مردمی، شکست انحصار در ساخت نیروگاه‌ها و.. گرفته شود باید مردم را در جریان آن‌ها قرار داد.

اعلام وصول طرح مجلس برای جلوگیری از قطعی برق

حسنوند با اشاره به اینکه مجلس طرحی برای جلوگیری از قطعی برق دارد که امروز در صحن علنی اعلام وصول شد، گفت: خوشبختانه با اجرای مصوبات کمیسیون انرژی بخشی از مشکلات کاهش پیدا کرده است، اما تامین برق اولویت نخست دولت لحاظ نشده است لذا باید کمک کرد که تا این مهم اولویت نخست تمامی دستگاه‌ها شود.

ضرورت مدیریت آب در کشور تا شهریورماه

رئیس کمیسیون انرژی مجلس خطاب به وزیر نیرو از وی خواست برای مساله کمبود آب در جنوب کشور فکری کند و اضافه کرد: هرچند رهاسازی آب از سد کرخه و سد دز سبب شد مساله کمبود آب در خوزستان تا حدودی جبران شود، اما این مساله نیاز به مدیریت دارد تا حداقل تا شهریور ماه دچار مشکل نشده و برای اقدامات بزرگتر آماده شویم.

شریعتی: مشکل کمبود برق همچنان بر قوت خود باقی است

همچنین در ادامه مالک شریعتی نیاسر گفت: اگرچه برخی از اقدامات مانند کاهش بار مصرفی صنایع بزرگ، تعطیلی‌ها و جابه جایی بار در زمان پیک تا حدی توانست خاموشی‌ها را کاهش دهد، اما با این وجود همچنان اصل موضوع بر قوت خود باقی است چراکه تولید برق و افزایش ظرفیت نیروگاهی، مهمترین نیاز امروز کشور است که بخشی از آن با جدا شدن برق صنایع بزرگ محقق خواهد شد.

وی افزود: امیدواریم در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت گام‌های اساسی برای جبران مافات برداشته شود و در افزایش تولید و مدیریت مصرف بار اتفاقات خوبی برای کشور رقم خورد به ویژه در زمستان ۱۴۰۰، همچنین در تابستان سال آینده مردم و صنایع کوچک برای تامین برق خود دچار مشکل نشوند.

ضرورت شفاف‌سازی و پاسخ به سوالات مردم و نمایندگان/مساله کمبود آب جدی گرفته شود/قدردانی از مجلس به دلیل افزایش اعتبارات وزارت نیرو در بودجه سال ۱۴۰۰

رحیمی مظفری: دولت به تولید برق به عنوان یک ضرورت ملی نگاه نکرد

بنابراین گزارش رحیمی مظفری در ارزیابی بازدید فوق و اقدامات انجام شده، گفت: مطابق آمار ما نتوانسیتم تراز برق را در بحث تولید و مصرف به درستی مدیریت کنیم و این هم به دیدگاه دولت به تولید برق باز می‌گردد چراکه دولت به تولید برق به عنوان یک ضرورت ملی نگاه نکرده است لذا دلایل آن‌ها برای رسیدن به این مرحله قانع‌کننده نیست.

آغاجری: کمبود برق در مردادماه و شهریورماه مشهود خواهد بود

همچنین آغاجری با اشاره به بازدید صوت گرفته، گفت: اگرچه در جریان زحمات کارکنان شرکت توانیر قرار گرفتیم، اما کمبود برق مساله‌ای است که همچنان وجود دارد و تفاوت میان مصرف و تولید فاحش است لذا کمبود برق در مردادماه و شهریورماه مشهود خواهد بود البته مسوولان در تلاش هستند که خاموشی‌ها به حداقل برسد.

اردکانیان: واردات برق از ترکمنستان، ارمنستان و آذربایجان

در ادامه رضا اردکانیان وزیر نیرو با بیان اینکه ۶۵۰ مگاوات برق از ترکمنستان، ارمنستان و آذربایجان با مشکلات بسیاری به کشور وارد می‌شود، گفت: تاکنون حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد قرارداد‌های صادراتی با کشور‌های همسایه محقق شده است.

تامین برق خانواده عشایر با نصب ۲۰ هزار نیروگاه کوچک خورشیدی

همچنین براساس "طرح تامین برق عشایر کوچ رو"، تعداد ۲۰ هزار نیروگاه کوچک خورشیدی قابل حمل برای تامین برق خانواده عشایر کوچ‌رو در سال ۱۴۰۰، در نظر گرفته شده است که از این تعداد حدود ۸ هزار دستگاه تامین شده و مابقی آن تا پایان سال به عشایر تحویل داده خواهند شد که این نیروگاه‌های خورشیدی جهت تامین برق مورد نیاز عشایر، کنتور آب، شارژ موبایل، تبلت، لب تاپ و... قابل استفاده هستند.

به گفته وزیر نیرو ۱۰ درصد هزینه این نیروگاه‌های کوچک خورشیدی -که معادل ۱۰ میلیون تومان است- را عشایر پرداخت کرده و ۹۰ درصد دیگر آن بر عهده وزارت نیرو است.

بیش از ۹۹ درصد روستاییان از نعمت برق برخوردارند

وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه ۷/۹۹ درصد روستاییان در سراسر کشور از نعمت برق برخوردار هستند، گفت: درصورت پایدار بودن شبکه برق روستاها، اشتغال، کشاورزی، صنعت و گردشگری رونق می‌گیرد.

قدردانی از مجلس به دلیل افزایش اعتبارات وزارت نیرو در بودجه سال ۱۴۰۰

وی با قدردانی از مجلس به دلیل افزایش اعتبارات وزارت نیرو در قانون بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی موج گرما در یک تا دو هفته آینده همچنان برقرار خواهد بود البته تمامی واحد‌های تولید برق در کشور ازجمله نیروگاه اتمی بوشهر و مولد‌های مقیاس کوچک بخش خصوصی دولتی در مدار تولید برق هستند.

ضرورت شفاف‌سازی و پاسخ به سوالات مردم و نمایندگان/مساله کمبود آب جدی گرفته شود/قدردانی از مجلس به دلیل افزایش اعتبارات وزارت نیرو در بودجه سال ۱۴۰۰

پرداخت یک میلیارد تومان تشویقی برای مدیریت برق/شناسایی۲۰۰هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در کشور

در ادامه محمدحسن متولی‌زاده مدیرعامل شرکت توانیر در جریان بازدید اعضا کمیسیون انرژی مجلس از مرکز راهبردی و پایش صنعت برق، گفت: تاکنون ۲۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در کشور شناسایی شده که برق مصرفی این دستگاه‌ها، معادل ۸۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی است و البته ۲۷ درصد از این تعداد کشفیات را با اطلاعات مردمی شناسایی و ضبط کرده ایم که علاوه‌بر جرایم سنگین حداقل تا پایان سال این دستگاه‌ها بازگشت داده نمی‌شوند.

متولی زاده درخصوص همکاری‌های صنایع بزرگ و بخش کشاورزی برای کاهش مصرف برق، افزود: تاکنون ۳۶۵ هزار موافقتنامه با بخش صنایع بزرگ و کشاورزی امضا شده که برای همکاری این بخش باوجود محدویت‌های مالی، هزار میلیارد تومان تشویقی در نظر گرفته شده است البته این رقم سال گذشته ۵۸۰ میلیارد تومان بود.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه برای هر استان سهم مصرف برق مشخص شده است، گفت: براساس سهمی که هر استان دارد می‌تواند میزان برق مصرفی خود را مدیریت کند.

افزایش ۱۰ برابری مصرف برق در سال جاری نسبت به سال قبل

وی ادامه داد: مصرف برق امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۱۰ برابر شده که این رقم در تاریخ صنعت برق ایران بی‌سابقه است البته گرما، رمزارز‌ها و رشد مصرف صنایع علت آن است.

متولی زاده با اشاره به اینکه کل مصرف انرژی صنایع فولاد و سیمان ۲۶۰ هزار مگاوات است، گفت:​ هم اکنون ۳۰ درصد از این میزان مصرف کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه از شب گذشته صنایع سیمان با صددرصد ظرفیت و فولاد با ۵۰ درصد ظرفیت می‌توانند فعالیت کنند افزود: از ۳ شب گذشته با کاهش بار اجازه دادیم صنایع فولاد و سیمان شیفت آخر شب را به فعالیت بپردازند.

متولی زاده گفت:​ اعمال تعطیلی پنجشنبه‌ها در ادارات تاکنون سبب کاهش ۵۰۰ مگاواتی مصرف برق شده است.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده