به گزارش میمتالز، قطع برق واحدهای صنعتی مشکلات بسیاری را برای تولید به همراه داشت. اما در میان صنایع فولادیها و سیمانیها بیش از هر صنعت دیگر بار بی برقی را به دوش میکشند. اما چنین اتفاقی تنها به ضرر تولید خواهد بود.
نبود زیرساختهای اصلی تولید همچون برق و آب و… علاوه بر افزایش قیمت نهایی میتواند میزان سرمایه گذاری برای توسعه را کاهش دهد.
متاسفانه صنایعی همچون فولاد و سیمان در زمستان با کمبود گاز مواجه هستند و در تابستان با کمبود برق. این در حالی است بحران آب هم به شدت افزایش یافته است. این موضوعات میتواند زنگ خطر تعطیلی واحدهای صنعتی باشد.
این در حالی است که بخش صنعتی در حوزههایی همچون فولاد طی سالهای اخیر دست به سرمایه گذاری بسیاری زده و تلاش میکند کاهش درآمدهای نفتی را جبران کند.
حال علاوه بر مشکلاتی در تامین مواد اولیه، صنعت در تامین برق نیز با مشکل همراه است.
از سویی دیگر چنین آشفتگیهایی بازار را ملتهب کرده و قیمتها را افزایش میدهد. چندی پیش مصطفی طاهری نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حال حاضر برای افزایش قیمت تمام کالاهای اساسی فرمول خاصی به کار میبرند؛ عرضه قطره چکانی، کلافه کردن مردم و مسوولان و راضی کردن جامعه به افزایش قیمت کالاهای اساسی.
این در حالی است که قطعی برق خط تولید بیشتر واحدهای سیمانی را متوقف کرده است. درنتیجه کاهش عرضه در بازار افزایش قیمت را به همراه دارد.
اما با این حال شرکت توانیر از تصمیم اخیر خود کمی عقب نشینی کرده است. محمدحسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر درباره رشد مصرف برق، اظهار کرد: رشد مصرف برق امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ده برابر شده که این رقم در تاریخ صنعت برق ایران بی سابقه است که گرما، رمزارزها و رشد مصرف صنایع علت آن است.
متولی زاده با اشاره به اینکه کل مصرف انرژی صنایع فولاد و سیمان ۲۶۰ هزار مگاوات در سال است گفت: هم اکنون ۳۰ درصد از این میزان مصرف کاهش و به ۲۰۰ هزار مگاوات رسیده است.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه از امشب صنایع سیمان با صد درصد ظرفیت و فولاد با ۵۰ درصد ظرفیت میتوانند فعالیت کنند افزود: از سه شب پیش با کاهش بار ما اجازه دادیم صنایع فولاد و سیمان شیفت آخر شب را به فعالیت بپردازند.
متولی زاده گفت: اعمال تعطیلی پنجشنبهها در ادارات تاکنون سبب کاهش ۵۰۰ مگاواتی مصرف برق شده است.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه اعمال خاموشی سختترین کار برای صنعت برق است اضافه کرد: در چند وقت گذشته سه تن از همکاران ما برای اینکه چند روستا دچار خاموشی نشوند جان خود را از دست دادند.
تصمیم اخیر توانیر میتواند به بهبود شرایط بازار نیز کمک کند. امروز صنعت سیمان توان تولید ۱۰۰ میلیون تن را در اختیار دارد، در حالی که رکود در بخش مسکن و پروژههای عمرانی میزان تقاضای داخلی را به ۶۰ الی ۶۵ میلیون تن رسانده است.
منبع: صنعت کار