تاریخ: ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۲۳
بازدید: ۴۸۳
کد خبر: ۲۱۹۵۱۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

ماشین‌آلات معدنی استان سمنان نیازمند حمایت دولت برای نوسازی است

ماشین‌آلات معدنی استان سمنان نیازمند حمایت دولت برای نوسازی است
‌می‌متالز - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با اشاره به سهم معادن استان در اشتغالزایی و درآمدزایی برای کشور گفت: ماشین‌آلات بخش معدن استان نیازمند حمایت دولت برای به‌روز رسانی است.

به گزارش می‌متالز، علی‌اصغر جمعه‌ای روز جمعه ابراز داشت: ۹۰ درصد ماشین‌آلات بخش معادن استان سمنان مستهلک و نیازمند توجه و حمایت دولت برای نوسازی و به‌روز رسانی است.
وی ادامه داد: بخشی از ماشین‌آلات مورد استفاده از معادن استان سمنان بازسازی شده‌اند، اما در ادامه برای نوسازی دیگر ماشین‌آلات مستهلک ضرورت دارد دولت نگاه ویژه به این بخش داشته باشد.
وی بیان کرد: بعضی از معادن استان با به روز رسانی ماشین‌آلات و توسعه خط تولید، به درآمدزایی و ارزآوری کشور کمک شایانی کرده‌اند و همین امر نشان می‌دهد توجه به این بخش دارای توجیه اقتصادی است و چرخش چرخ اقتصاد را به همراه دارد.
جمعه‌ای تصریح کرد: در نظر گرفتن تسهیلات بانکی و تسهیل در ورود ماشین‌آلات به داخل کشور از جمله انتظار سرمایه‌گذاران استان سمنان در بخش معدن است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان تاکید کرد: فرسودگی ماشین‌آلات خط تولید به عنوان چالشی در توسعه و رونق اقتصادی بخش معدن استان و با شعار امسال هم‌ساز نیست.
وی یادآور شد: ایجاد زمینه و زیرساخت‌های لازم جزو اساسی‌ترین ملزومات برای تحقق شعار امسال مبنی بر «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: معدن سرمایه ملی و موثر در اشتغالزایی و ارزآوری در کشور است و تلاش بیش از پیش برای حل مشکلات در این بخش پویایی اقتصاد را به همراه دارد.
صدور ۶۷ فقره گواهی کشف، ۱۳۴ فقره پروانه اکتشاف و ۶۲۸ فقره پروانه بهره برداری در بخش معدن استان سمنان از ابتدا تا پایان سال ۹۹ منجر به اشتغالزایی برای پنج هزار و ۱۰۰ نفر در معادن شد.
بخش صنعت و معدن ۳۴ درصد از اشتغال استان سمنان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است. سرمایه‌گذاری در بخش صنعت استان سال ۹۹ بیش از ۱۹ هزار میلیارد ریال بود که برای سه هزار و ۶۱۸ نفر اشتغالزایی به همراه داشت.
۹۰ درصد از صنایع استان سمنان مربوط به صنایع کوچک، ۶ درصد مربوط به صنایع متوسط و بقیه مربوط به صنایع بزرگ است.
در استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده و بیش از ۶۲۶ معدن وجود دارد و سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج می‌شود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آن‌ها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمین‌شناسی پیش‌بینی می‌شود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد.
استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است و تقویت زیرساخت‌ها کمک‌کننده در تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید است.
استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور را دارد و تقویت زیرساخت‌ها کمک‌کننده در تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) سمنان

عناوین برگزیده