به گزارش میمتالز، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان گفت: علت کاهش مراودات تجاری ایران و آلمان موضوع تحریمها و عدمامضای لوایح FATF است. ارتباط بانکی ایران با تمام بانکهای دنیا قطع بوده و سیستم تجاری ایران از طریق صرافیهاست که آنها نیز به صورت واسطهای کار میکنند. چراکه صرافیها هم نمیتوانند به صورت مستقیم با آلمان کار کنند؛ بنابراین کارها به صورت کند پیش میرود و هزینههای آن هم چند برابر است.
عباسعلی قصاعی افزود: قیمت ارز هم افزایش یافته و طبیعی است که با افزایش قیمت آن تجارت کمتر میشود. وقتی حتی صرافیها نمیتوانند به طور مستقیم با شرکتهای آلمانی کار کنند به علت اضافه شدن واسطه؛ قیمت ارز افزایش بیشتری پیدا میکند. در مورد حملونقل هم به همین شکل است که حتی کشتیرانیها هم با واسطه عمل میکنند. در مجموع هزینهها ۷ یا ۸ برابر میشود.
وی با اشاره به کاهش صادرات نفتی ایران گفت: از طرف دیگر وضعیت اقتصاد ما نیز مطلوب نیست و صادرات نفت و پتروشیمی دچار مشکل است. صادرات غیرنفتی هم کفاف نداده و با این اوصاف کاهش مبادلات بین ایران و آلمان قابل انتظار است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان تصریح کرد: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم تحریمهای بینالمللی علیه ایران را اکثر کشورها دارند. تجارت آلمان با آمریکا چندین و چند برابر تجارت آنها با ایران است. طبیعتا هرچه زمان میگذرد این وضعیت تشدید میشود و راهها بیشتر بسته میشود. وی تصریح کرد: زمانی که تحریمها شروع شد به این شکل نبود بلکه به مرور بدتر و بدتر شد. از سال گذشته هم که بر سر برجام و FATF توافق نکردیم وضعیت بدتر شد. امیدواریم که در دولت جدید با برجام و FATF منطقی برخورد شود تا مشکلات حل و فصل شود. امیدوارم که ظرف یک سال آینده شرایط بسیار بهتر شود. به گفته قصاعی، از آنجا که اجناس آلمانی که وارد ایران میشوند اغلب از کشور ثالث وارد میشوند، بیشتر مواقع به نام آلمان ثبت نمیشوند؛ بنابراین نمیتوان به صراحت گفت که آیا واقعا این کاهش وجود داشته یا خیر. اما وقتی وضع اقتصاد کشور را میبینیم که کرونا هم آن را تشدید کرده و از طرف دیگر شرایط اقتصادی آلمان و اروپا را هم میبینیم که اقتصادشان تحتتاثیر کرونا کوچک شده، طبیعی است که سطح تجارت دو کشور کاهش یافته باشد.
منبع: دنیای اقتصاد