به گزارش میمتالز به نقل از مس پرس، این شرکت با همراهی سایر شرکتهای تابعه، علاوه بر حمایت از تولید داخل و همکاری با شرکتهای دانشبنیان، توسعه زیرساختهای مناطق معدنی و محلی را به گونهای بازتعریف کرده است که بتواند زمینه تحول در مسائل اجتماعی، ورزشی و فرهنگی را به وجود آورد.
بر این اساس سیاستگذاریهای کلان مدیریتی شرکت مس در مسیری گام برداشته است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و متخصصان داخلی، نمیتوان نامی جز سرمایهگذاری اثرگذار به مثابه رشد و توسعه همزمان تولید محصول معدنی، مناطق بومی و جامعه بر روی آن گذاشت.
شکی نیست که تغییر ماهیت سرمایهگذاری سنتی به سرمایهگذاری تاثیرگذار یکی از پیشامدهای مثبت در تحقق برنامههای بلندمدت شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی دنیا به حساب میآید. اهمیت این موضوع به گونهای است که شرکتهای بزرگ، ضمن اولویتبخشی به ساختارهای زیستمحیطی حوزه استحفاظی معادن و فرآوری محصول معدنی ـ صنعتی در مناطق بومی، توسعه اکتشاف، استخراج، تولید، زیرساخت، فناوری و مسوولیتهای اجتماعی را به عنوان مولفههای مهم سرمایهگذاری اثرگذار در نظر میگیرند.
صنایع معدنی و سرمایهگذاری در این حوزه جزو ارکان مهم توسعهیافتگی در جوامع مدرن است. این موضوع تا آنجا اهمیت مییابد که بتوان به فهم اثرگذاری محصولات این بخش پی برد. یکی از بخشهای مهم در صنایع معدنی، محصول صنایع مس است که بدون آن، توسعه بسیاری از ممالک دنیا با چالش و وقفه مواجه خواهد شد.
تاثیرگذاری محصولات و مشتقات فلز مس در زیرساختهای بهکاررفته در جامعه شهری شامل حملونقل، عمران، تجهیزات و ماشینآلات، لوازم بادوام مصرفی، برق، مخابرات، فناوری و... آنچنان عمیق و قابلردیابی است که بدون در نظر گرفتن اهمیت و کارکرد سرمایهگذاری در این زمینه، اختلال جدی در مسیر تحول و توسعه شهرنشینی هوشمند به وجود خواهد آمد؛ بنابراین توجه به سرمایهگذاری و میزان اثرگذاری آن به عنوان وجه تمایز این مفهوم در ساختارهای سنتگرا با ساختارهای مدرن، یکی از رهیافتهای مهم در صنایع مختلف، بهویژه صنایع مس، در سراسر دنیاست.
بدون اغراق میتوان بر پایه ادله علمی گفت که فلز مس ایران جزو باکیفیتترین محصولات دنیا به حساب میآید. کیفیت این محصول ایرانی، با عیار ۹۹/۹۹۹ درصدی، در میان سایر محصولات مشابه در دنیا به گونهای است که قابلیت رقابت با ده کشور برتر دنیا را دارد.
متولیان صنعت مس ایران، بهویژه شرکت ملی صنایع مس ایران، سه پارامتر مهم را برای دستیابی به سرمایهگذاری اثرگذار در این صنعت، طراحی و تبیین کردهاند: ظرفیتهای بالقوه و بالفعل معدنی داخل کشور، اقتصادی بودن فرایندهای کارکردی در این بخش بر اساس اقتصاد آزاد بینالملل، امکان تامین مالی و اقتصادی طرحهای توسعهای.
ارزیابیهای صورتگرفته در شرکت مس نشان میدهند که صنعت مس، به عنوان یک صنعت راهبردی و دارای ارزآوری بسیار، همواره از پیشرانهای سرمایهگذاری اثرگذار در منطقه خاورمیانه بوده است. بررسی جزئیات این موضوع، ضمن تاکید بر شکوفایی این نوع سرمایهگذاری طی یک دهه اخیر در کشور، مصداقی از اثرگذاری اقدامات شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای تحول اقتصادی و رفاهی کشور محسوب میشود.
تجربه راهبردیِ مدیریت در شرکت ملی صنایع مس ایران یکی از نقاط ثقل توسعهیافتگی در صنایع معدنی کشور به حساب میآید. مفهوم توسعهیافتگی در قامت سرمایهگذاری اثرگذار در زیرساختها به واسطه تولید محصولات شرکت ملی مس، همواره نقطه اشتراک سازمانها، نهادها و متخصصان بخش دولتی و خصوصی بوده است.
تاکید مدیریت شرکت ملی مس ایران بر توسعه سرمایهگذاری بهویژه در زمینه سرمایهگذاری از جنس تاثیرگذار به منظور کاهش چالشها و مشکلات نسلهای آینده، به همراه ایجاد فرصت طلایی برای مردمان سرزمین ایران، از دلایل مهم موفقیت سیاستگذاریهای این شرکت در بخش سرمایهگذاری اثرگذار شناخته میشوند.
ایجاد طرحهای بزرگ توسعه در زمینه اکتشاف، استخراج، تولید، زیرساختها، فناوری، خدمات اجتماعی و رفاهی، به همراه حفاظت از منافع سهامداران و تضمین سوددهی در بلندمدت، جزو نتایج ملموس شرکت ملی مس ایران در زمینه سرمایهگذاری اثرگذار هستند.
منبع: مس پرس