تاریخ: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۲۴
بازدید: ۳۶۹
کد خبر: ۲۲۱۸۱۰
سرویس خبر : انرژی

راهکار عبور از مساله کم‌آبی ایران/ مصرف ۲۰۰ لیتر آب در تولید هر مترمکعب بتن

راهکار عبور از مساله کم‌آبی ایران/ مصرف ۲۰۰ لیتر آب در تولید هر مترمکعب بتن
‌می‌متالز - مقام مسوول وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اصلاح مدیریت برداشت از آب‌های زیرزمینی از مطالعات در خصوص مصرف بهینه آب در تولید مصالح ساختمانی خبر داد.

به گزارش می‌متالز، محمد شکرچی‌زاده با یادآوری این‌که برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی دلیل عمده فرونشست و مخاطرات مرتبط با آن است که آینده شهر‌ها و حیات آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار داده است، اظهار کرد: مدت‌هاست تاثیر فرونشست روی زیرساخت‌ها اعم از پل‌ها، خطوط ریلی و فرودگاه‌ها در دست بررسی و مطالعه کارشناسان بوده که در برخی موارد راهکار‌های کارشناسی نیز ارایه شده است.

وی افزود: با توجه به مساله کمبود آب و هشدار کارشناسان ضرورت دارد تا مطالعات فرونشست بر روی تاسیسات شهری گسترش یابد. همچنین در زون‌های فرونشست باید تمهیدات خاصی اندیشیده شود تا امنیت ساکنان، تامین و مخاطرات فرونشست کاهش یابد که این مهم در دستور کار مرکز تحقیقات قرار دارد.

شکرچی‌زاده راه مقابله با فرونشست و کاهش مخاطرات آن را مدیریت برداشت از منابع آبی و تغییر الگو‌ها به ویژه در کشاورزی برشمرد و توضیح داد: تغذیه آب‌خوان‌ها یکی از روش‌های مرسومی است که در برخی از کشور‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. با این روش به شکل مصنوعی، آب‌خوان‌ها تغذیه آبی می‌شوند و به این شیوه، فرونشست تا حدی قابل کنترل است.

وی همچنین رعایت ملاحظاتی را در شیوه مصرف آب در مصارف خانگی، فضای سبز، مراکز صنعتی و همچنین در ساخت و ساز مورد تاکیدقرار داد و گفت: مقررات ملی و کنترل ساختمان باید به سمتی برود که استفاده از آب خاکستری احیا شود. به این ترتیب که بخشی از آبی که مصرف می‌شود، تحت عنوان آب خاکستری احیا شود و در چرخه مصرف به ویژه برای فضا‌های سبز و مصارف صنعتی مورد بهره‌برداری مجدد قرار بگیرد.

وی بر احیای آب‌های مصرفی تاکید کرد و گفت: برای تولید هر مترمکعب بتن نزدیک به ۲۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود، که ضرورت دارد تا در روش‌های تولید مصالح ساختمانی تجدیدنظر داشته باشیم. در حال مطالعه هستیم تا بدون آنکه از آب شرب در تهیه و تولید مصالح ساختمانی استفاده شود، بتوانیم از آب‌های تجدید شده که قبلا استفاده شده و احیا می‌شوند در تولید مصالح ساختمانی بهره ببریم.

شکرچی‌زاده ارایه مشوق به تولیدکنندگان مصالح ساختمانی که از آب‌های تجدیدشده در تولید مصالح ساختمانی بهره می‌برند را از راهکار‌های نهادینه کردن مصرف بهینه آب در ساخت و ساز برشمرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده