تاریخ: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۲۴
بازدید: ۳۲۲
کد خبر: ۲۲۲۸۱۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
گزارش شاخص مصرف‌کننده ماه جولای منتشر شد

گردنه داغ تورمی اقتصاد آمریکا

گردنه داغ تورمی اقتصاد آمریکا
‌می‌متالز - تنور تورم آمریکا داغ ماند. نرخ تورم اقتصاد آمریکا برای ماه جولای با رکورد ماه ژوئن که بالاترین نرخ تورم از آگوست ۲۰۰۸ بود، برابر شد. تورم ۴/ ۵ درصدی نقطه به نقطه سالانه اقتصاد آمریکا که در روز چهارشنبه توسط وزارت کار ایالات‌متحده منتشر شد، در اثر افزایش تقاضا برای خدمات مسافری و رستوران‌ها در اثر کاهش موارد پاندمی کووید-۱۹ به خاطر انجام گسترده واکسیناسیون بود. همچنین در میان اقلامی که شاخص قیمت مصرف‌کننده برای آن‌ها اعلام شد، کامودیتی‌های انرژی و سوخت‌های فسیلی و خودرو‌های کارکرده و کامیون‌ها بیشترین میزان افزایش قیمت را تجربه کردند.

خط صاف تورم آمریکا

به گزارش می متالز، شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات‌متحده در ماه جولای در روز چهارشنبه منتشر شد. قیمت‌هایی که آمریکایی‌ها برای کالا‌ها و خدمات روزمره می‌پردازند، در ماه جولای افزایش یافت. دلیل این امر، نزدیک شدن به پایان پاندمی کووید-۱۹ و افزایش تقاضا برای خدمات مسافری و هوایی و همچنین رستوران‌ها بود که موجب شد تنور تورم برای آمریکایی‌ها داغ بماند. وزارت کار ایالات‌متحده در روز چهارشنبه گزارش داد که شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه جولای نسبت به سال گذشته ۴/ ۵ درصد افزایش یافته است. این میزان برابر است با تورم ماه ژوئن که با بزرگ‌ترین جهش تورمی از آگوست ۲۰۰۸ همراه بود. این رقم تقریبا با پیش‌بینی‌های اقتصاددانان داوجونز برابر بود. تورم گروه‌های مختلف قیمتی در گزارش اخیر نسبت به ماه گذشته تا حدی متفاوت بود. تورم خودرو‌های دسته دوم و کامیون‌ها که در ماه گذشته ۵/ ۱۰ درصد افزایش داشت و بخش مهمی از تورم را به خود اختصاص داد، در این ماه با کاهشی چشم‌گیر روبه‌رو شد و تنها ۲/ ۰ درصد افزایش یافت. تورم خوراکی در طی دو ماه اخیر در ایالات‌متحده ۵/ ۱ درصد افزایش داشته که ۷/ ۰ درصد آن در ماه جولای محقق شده است. این درحالی است که در ۵ ماه اول سال، مجموع تورم اقلام خوراکی به طور میانگین در آمریکا برابر با ۲/ ۱ درصد بوده است. به طور کلی، در میان اقلام مختلف اعلام شده، کامودیتی‌ها و خدمات انرژی، سوخت‌های فسیلی مثل نفت و گازوئیل و همچنین خودرو‌های کارکرده و کامیون‌ها وزن تورمی بالاتری داشتند و بیشترین افزایش قیمت را نسبت به سایر اقلام تجربه کردند.

آخر هفته جبرانی برای طلا

طلا‌ی جهانی روز جمعه افزایشی شد، اما در حال حرکت به سمت دومین هفته نزولی خود در ماه اخیر است. بعد از رسیدن کارنامه موفق اشتغال‌زایی ایالات متحده در ماه جولای، فلز زرد کاهشی کم‌سابقه را تجربه کرد و طی دو روز، تقریبا ۱۰۰ دلار از ارزش خود را از دست داد. این کاهش در اثر تغییر انتظارات برای اجرایی شدن برنامه کاهش سرعت خرید دارایی‌ها توسط ایالات متحده بود. بعد از گذشت چند روز از این اخبار طلا توانست بخشی از این ضرر را جبران کند و تا قبل از روز چهارشنبه به کانال هزار و ۷۳۰ دلار برسد. در روز چهارشنبه، اما این فلز گران‌بها همراه با روند کاهشی شاخص دلار آمریکا و حرکت به زیر کانال ۹۳ واحدی، توانست با ۲۰ دلار افزایش، سود روزانه معادل ۳/ ۱ درصد را به ثبت برساند و به مرز ناحیه مقاومتی هزار و ۷۵۵ دلاری برسد. روز پنج‌شنبه، اما برای طلا روزی تقریبا آرام سپری شد و این فلز گران‌بها تنها نوسانی در حدود ۱۰ دلار را تجربه کرد. با وجود مثبت شدن شاخص دلار آمریکایی در این روز، اما طلای جهانی توانست قیمت روزانه خود را ۵ دلار بالاتر از روز گذشته به ثبت برساند تا سرمایه‌گذاران برای صعود مجددا امیدوار شوند. در روز جمعه، طلا در بازار‌های جهانی، تا زمان تهیه این گزارش روزی آرام را سپری کرد و تا قیمت هزار و ۷۷۵ دلار نیز پیشروی کرد. هرچند در ادامه بازار با کاهش روبه‌روشد و ساعت ۱۹ به وقت تهران ۱۷۷۲ دلار بود. با کاهش ارزش دلار آمریکا در روز جمعه و همچنین افت بازدهی اوراق خزانه‌داری در اثر داده‌های متناقض اقتصادی، طلای جهانی توانست تا بخشی از افت قیمتی خود در هفته گذشته را جبران کند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت