تاریخ: ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۵۴
بازدید: ۴۵۶
کد خبر: ۲۲۳۰۸۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

وعده‌هایی که محقق نشد / کدام شرکت‌ها به بورس نیامدند؟

وعده‌هایی که محقق نشد / کدام شرکت‌ها به بورس نیامدند؟
‌می‌متالز - فراز و نشیب بازار سرمایه در سال ۹۹ روی بورسی شدن شرکت‌ها نیز تاثیر گذاشت؛ درحالی که وعده بورسی شدن چند مجموعه هواپیمایی، هلدینگ نیروگاهی و زیرمجموعه‌های ایدرو و ایمیدرو از سوی مسئولان داده شده بود، تقریبا پای هیچکدام از آن‌ها به بازار سرمایه باز نشد.

به گزارش می‌متالز، روز‌های پرصعود بازار سرمایه در ماه‌های ابتدایی سال گذشته، باعث شد سناریوی ورود شرکت‌های مختلف به این بازار روی میز سازمان خصوصی‌سازی قرار بگیرد و وعده بورسی شدن شرکت‌های زیادی از سوی مسئولان داده شد. موضوعی که با سقوط آزاد بازار سرمایه به بن‌بست خورد و تا کنون هم خبری از بورسی شدن شرکت‌های وعده داده شده، نشده است.

البته معاون امور ناشران و اعضای شرکت بورس اخیرا اعلام کرده است که «پرونده ۳۰ شرکت برای طرح در جلسه هیات پذیرش در دست بررسی و تکمیل مدارک و مستندات است. علاوه بر این پرونده ۱۴ شرکت در جریان درج و هشت شرکت نیز در حال انجام اقدامات لازم جهت عرضه اولیه هستند.» با وجود این، جزئیات موضوع اعلام نشده است و مشخص نیست پرونده نیمه‌باز شرکت‌های قبل چه می‌شود.

قصه ناتمام ورود سه هلدینگ نیروگاهی به بورس

بر این اساس، معاون شرکت‌ها و قیمت‌گذاری بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی تابستان سال گذشته از ایجاد سه هلدینگ نیروگاهی منطقه شرق، مرکزی و غرب برای ورود به بورس خبر داده بود.

آنطور که شمسی جامخانه گفته بود قرار بود طبق مصوبه هیات واگذاری و موافقت وزیر امور اقتصاد و دارایی و موافقت وزیر نیرو، سه هلدینگ نیروگاهی برای ورود به بورس شامل هلدینگ نیروگاهی منطقه شرق، هلدینگ نیروگاهی منطقه مرکزی و هلدینگ نیروگاهی منطقه غرب ایجاد شود.

وی اعلام کرده بود که در منطقه شرق شرکت تولید نیروی برق یزد یک هلدینگ نیروگاهی می‌شود و شرکت‌های تولید نیروی برق خراسان، سیستان و بلوچستان (زاهدان) و نیروگاه زرند به آن اضافه و این هلدینگ در بازار سرمایه پذیرش می‌شود. در هلدینگ منطقه مرکزی، شرکت تحصیل‌کننده تولید نیروی برق شازند است و شرکت‌های تولید نیروی برق فارس، اصفهان، بندرعباس و لوشان به آن اضافه خواهد شد.

در هلدینگ نیروگاهی منطقه غرب تولید نیروی برق بیستون محور می‌شود و سه شرکت تولید نیروی برق سهند، رامین و آذربایجان به آن اضافه می‌شود.

جماخانه پیش‌بینی کرده بود که هلدینگ نیروگاهی منطقه شرق سریع‌تر پذیرش و عرضه اولیه شود و دو هلدینگ دیگر تا دی ماه سال ۱۳۹۹ عرضه شوند که این اتفاق رخ نداد.

دست کوتاه ایمیدرو و ایدرو از بازار سرمایه

همچنین قرار بود زیرمجموعه‌های ایدرو و ایمیدور با هدف شفاقیت بیشتر وارد تالار شیشه‌ای بازار سرمایه شوند که این اتفاق نیز رخ نداد.

بر این اساس، گفته شده بود که سه شرکت زیرمجموعه ایمیدرو شامل آلومینای ایران (جاجرم)، فولاد آذربایجان و اپال پارسیان سنگان تا مهر سال گذشته بورسی می‌شوند و دو شرکت زیرمجموعه ایدرو شامل امور مربوط به واگذاری مجتمع صنعتی اسفراین و شرکت لوله گستر اسفراین که قرار بود در آذرماه سال گذشته بورسی می‌شوند که از این لیست فقط پای اپال به بازار سرمایه باز شد.

هواپیما هم در مسیر بازار سرمایه ننشست!

از سوی دیگر وعده واگذاری هواپیمایی کیش که زیرمجموعه سازمان منطقه آزاد کیش در فرابورس داده شده بود که این اتفاق نیز رخ نداد.

بورسی شدن سرخابی‌ها و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هم همچنان در هاله‌ای ابهام قرار دارد.

منبع: تجارت نیوز

 

عناوین برگزیده