تاریخ: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۳۱
بازدید: ۴۰۱
کد خبر: ۲۲۳۱۱۸
سرویس خبر : آهن و فولاد
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران:

فولاد مبارکه اکسیژن رایگان اهدا کرد؛ عده‌ای هم با اکسیژن سوداگری کردند!

فولاد مبارکه اکسیژن رایگان اهدا کرد؛ عده‌ای هم با اکسیژن سوداگری کردند!
‌می‌متالز - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: در شرایط بحرانی کرونا شرکت فولاد مبارکه با تامین اکسیژن رایگان مراکز درمانگر نجات بخش شد و برخی از شرکت‌ها از کمبود اکسیژن سودجویی کردند.

به گزارش می‌متالز، مهراد عباد با اشاره به ممنوعیت صادرات اکسیژن گفت: در شرایط بحرانی کرونا، شرکت فولاد مبارکه با تامین اکسیژن رایگان مراکز درمانگر نجات بخش شد و برخی از شرکت‌ها از کمبود اکسیژن سودجویی کردند.

وی افزود: از سال گذشته تاکنون شرکت فولاد مبارکه با تامین بیش از ۱۸ هزار تن اکسیژن رایگان به مراکز درمانگر کرونا یاری رسانیده این درحالی است که شرکت‌هایی اکسیژن را با انحصار و رانت به فروش رسانده اند و با اینکه این مساله محرز است، اما نتوانستیم ثابت کنیم.

ضرر‌های قطعی برق به شرکت‌های اکسیژن ساز

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: مساله مهم و مخاطره آمیز دیگر برای کارخانه‌های اکسیژن ساز، قطعی برق بود. چراکه برای تولید اکسیژن در پلنت‌های اکسیژن ساز نیاز است که به تدریج انرژی برق منجر به راندمان این دستگاه‌ها شود و قطعی برق ضرر جبران ناپذیری وارد کرد.

وی افزود: تکنولوژی پلنت اکسیژن ساز شرکت فولاد مبارکه به روز است، اما بسیاری از دستگاه‌های تولید اکسیژن در شرکت‌ها روسی و قدیمی است و قطعی برق آسیب جدی به این پلنت‌های اکسیژن ساز وارد کرده است و تجهیز این قطعات با توجه به تحریم‌ها غیرممکن است.

عباد اهمیت اقدام شرکت فولاد مبارکه در تامین اکسیژن رایگان مراکز درمانگر را در این نکته ممتاز دانست که در همین ایام که این واحد معظم صنعتی اکسیژن تولیدی را در مسیر نجات انسان‌ها قرار داد، شرکت‌هایی به فکر سوداگری با اکسیژن بودند. وی اضافه کرد: با شیوع کرونا بسیاری از بیمارستان‌ها توان خرید اکسیژن نداشتند و اگر این اقدام شرکت فولاد مبارکه نبود قطعا با تلفات کرونایی بیشتری مواجه می‌شدیم.


کمبود واردات سیلندر‌های اکسیژن

وی گفت: کمبود تامین سیلندر‌های اکسیژن هم یکی دیگر از معضلات این ایام است. اگرچه بسیاری از بیمارستان‌های کشور به مخازن اکسیژن مجهز هستند که اکسیژن مایع شرکت فولاد مبارکه هم در تامین همین مخازن کاربرد دارد؛ در مناطق محروم، بیمارستان‌ها از داشتن این سیلندر‌های اکسیژن محرومند و با تصمیم غلط وزارت صمت واردات این سیلندر‌ها با محدودیت مواجه شده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: سیلندر‌های مورد استفاده مخازن اکسیژن از طریق واردات و تولید داخل تامین می‌شود. بر اساس قانون سقف و سابقه واردات، هر شرکتی که در دو سال گذشته در این زمینه فعالیت داشته است می‌توانسته سیلندر وارد کند که باعث می‌شود افراد جدیدی نتوانند به واردات مبادرت ورزند و این سهم از واردات در شرایطی که بازار نیاز به سیلندر‌های اکسیژن زیادی دارد، پاسخگو نیست. در بخش تولید داخلی هم باید گفت، تولید سیلندر‌های اکسیژن به چند شرکت محدود می‌شود که بایستی مواد اولیه را از کشور چین وارد کنند که قیمت تمام شده بیش از محصول وارداتی است و از سوی دیگر از کیفیت کمتری برخوردار است.

به گفته عباد، مساله‌ای که کمتر به آن پرداخته شده است درگیری کارگران کارخانه‌های اکسیژن ساز با ویروس کرونا است. کارگرانی که به علت حمل سیلندر‌های اکسیژن ساز به محیط بیمارستان درگیر ویروس شده اند و کمتر کسی از آن‌ها یاد می‌کند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده