به گزارش میمتالز، سید احسان خاندوزی در مکاتبه با میراشرفی با رئیس گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:
در بازدید میدانی از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، در خصوص رجیستری تلفن همراه شکایات هموطنان از فرآیند این موضوع مشاهده گردید. بررسیها نشان میدهد دریافت عوارض جهت رجیستری تلفن همراه بهروش فعلی موجب ایجاد فساد بهدلیل رانت انحصاری واردات گردیده و حق مسلم مسافرین را تضییع نموده است. با توجه به اختیارات گمرک ایران که در قانون امور گمرکی تصریح شده است، لازم است اقداماتی بهمنظور برطرف شدن مشکلات پیشآمده انجام گیرد.
از این رو مقتضی است با محوریت گمرک جمهوری اسلامی ایران، کارگروهی متشکل از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل و ظرف مدت ۱۰ روز فرآیند مربوطه به نحوی تنظیم گردد که ثبت کلیه تلفنهای همراه مسافری بهجز کالاهای لوکس (که مصادیق آن در کارگروه تعیین و اعلام میگردد) و نیز فرآیند واردات تجاری این محصول بدون نیاز به مراجعه حضوری و صرفاً از طریق یک درگاه غیرحضوری انجام شده و از تشکیل صفهای رجیستری تلفن همراه و کالاهای مشابه و یا مراجعه به سامانههای مختلف جلوگیری بهعمل آید.
همچنین ترتیبی اتخاذ گردد تا در مورد تلفنهای همراه مورد استفاده مسافرین (مستعمل) و یا هدیههای همراه مسافرین همانند کالاهای تجاری قلمداد نشده و با کمترین تشریفات و سریعترین زمان رجیستر شوند.
گفتنی است، معاون فنی گمرک ایران، در رابطه با بازدید وزیر اقتصاد از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) مواردی را اعلام کرد که دستور اعمال تغییراتی در مورد فرایند رجیستری یکی از این موارد است.
وی با بیان اینکه وزیر اقتصاد در محل انجام فرایند رجیستری گوشی تلفن همراه مسافران ورودی حاضر شد و در جریان مسایل مربوطه قرار گرفت گفت که مقرر شد ضمن هماهنگی با دستگاههای مربوطه، فرایند رجیستری بهطور کامل از مبادی ورودی گمرک حذف و کاملاً غیرحضوری انجام شود.
معاون فنی گمرک ایران، با ابراز اینکه "در زمان حاضر هر مسافر میتواند همراه خود یک گوشی تلفن همراه بیاورد"، افزود: بعد از اعمال تغییرات در فرایند رجیستری از سال گذشته تا کنون اینگونه بود که مسافر بههنگام ورود و قبل از خروج از مبادی ورودی، باید اطلاعات اولیه تلفن همراه را ثبت میکرد که این از سوی گمرک و از طریق بارکدخوان در مدت زمان بسیار کوتاهی صورت میگرفت و مابقی فرایند، غیرحضوری بود، با این حال طی بررسیهای صورتگرفته از سوی گمرک ایران به این نتیجه رسیدیم که موضوع در کارگروهی مطرح و با توجه به دستور وزیر اقتصاد بر حذف فرآیندهای زاید، همین فرایند نیز از مبادی ورودی حذف شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم