تاریخ: ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۱۰
بازدید: ۲۹۵
کد خبر: ۲۲۴۹۲۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
صادقی‌نیک مطرح کرد؛

بهبود خواص سیمان با استفاده از نانومواد

بهبود خواص سیمان با استفاده از نانومواد
‌می‌متالز - عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ساری گفت: یک تیم تحقیقاتی چندملیتی متشکل از پژوهشگران ایرانی در یک پژوهش مشارکتی موفق به بهبود خواص سیمان با استفاده از نانومواد شدند.

به گزارش می‌متالز، عارف صادقی‌نیک اظهار کرد: یک تیم تحقیقاتی چندملیتی متشکل از پژوهشگران ایرانی از اداره‌کل استاندارد استان مازندران، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، دانشگاه مازندران و پژوهشگران آمریکایی از دانشگاه‌های نبراسکا، اوکلاهما و ایالت تگزاس و یکی از پژوهشگران برجسته پرتغالی از دانشگاه لیسبون در یک پژوهش مشارکتی موفق به بهبود خواص سیمان با استفاده از نانومواد شدند.

وی اضافه کرد: از آنجا که سیمان به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین مصالح در صنعت ساخت‌وساز در دنیا به شمار می‌آید و در بیشتر پروژه‌های عمرانی مانند سد، راه، تونل، پل و ساختمان‌سازی کاربرد فراوانی دارد، بهبود خصوصیت‌های آن می‌تواند مزایای اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی داشته باشد.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ساری عنوان کرد: این تیم تحقیقاتی با رهبری دانشمندان ایرانی در پژوهشی چهار ساله موفق شدند با بهره‌گیری از نانوفناوری خواص کامپوزیت‌های سیمانی را تقویت کرده و بهینه‌سازی کنند. آزمون‌های تجربی این پژوهش گروهی با مشارکت صنعت استان مازندران و در آزمایشگاه فیزیک و شیمی شرکت سیمان مازندران انجام شده است.

ارتقای کیفیت بتن بهبود خواص سیمان


صادقی‌نیک، هدف از انجام این پژوهش را ارتقای ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی سیمان دانست و افزود: در این پژوهش با اضافه کردن توأمان نانو لوله‌های کربنی و نانوتیتانیوم به سیمان، خصوصیات مکانیکی کامپوزیت‌های سیمانی ارتقا داده شده است.

به گفته وی با کمک نانومواد خواص سیمان بهبود می‌یابد و این امر به‌طور مستقیم بر ارتقای کیفیت بتن تأثیرگذار است، درنتیجه با بهره‌گیری از دستاورد‌های این تحقیق، سازه‌های بتنی باکیفیت‌تر و با طول عمر بیشتری را شاهد خواهیم بود به‌طوری‌که از یک‌سو نتایج این پژوهش موجب پایایی بیشتر ساز‌های بتنی شده و از سوی دیگر به علت کاهش مصرف و تقاضای سیمان شاهد کاهش دی‌اکسیدکربن خواهیم بود که گامی در راستای توسعه پایدار صنعت ساخت‌وساز محسوب می‌شود.

به گزارش آنا، بنا به اظهار محمدعلی موسوی کارشناس اداره‌کل استاندارد مازندران در این پروژه پژوهشی برای بهینه‌سازی استفاده از نانومواد و کاهش هزینه و زمان از نرم‌افزار و طراحی آزمایش‌ها (DOE) استفاده شده که در صنعت ساخت‌وساز در دنیا بی‌سابقه بوده است.

این پژوهش حاصل تلاش‌های محمدعلی موسوی کارشناس اداره‌کل استاندارد استان مازندران، عارف صادقی‌نیک عضو استعداد‌های درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، علی بهاری عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و نیز پژوهشگران همکار آمریکایی و پرتغالی است.

نتایج این پژوهش نظری و آزمایشگاهی در مجله Construction and Building Materials که دارای رتبه اول جهانی در رشته مهندسی عمران بوده با ضریب تأثیر ۶.۱۴۱ (جلد ۳۰۳، سال ۲۰۲۱، شماره ۱۲۴۵۱۰) در انتشارات الزویر منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری آنا

عناوین برگزیده