به گزارش میمتالز، به گفته فعالان، انتظار برای شروع دوباره مذاکرات هستهای و صحبت مقامات دولتی درباره گشایشهای ارزی، از جمله متغیرهایی بودند که در تغییر انتظارات معاملهگران ارزی اثر داشتهاند. نزول قیمت دلار، فضای بازار سهام را نیز تحت تاثیر قرار داد. شاخص کل بورس معاملات روز دوشنبه را با افت ۱۴/ ۳درصدی پشت سر گذاشت تا ضمن ثبت بیشترین میزان افت از ۱۸بهمن۹۹، شاهد سنگینترین خروج سهامداران حقیقی در ۷ماه گذشته و دهمین فروش بزرگ این گروه از ابتدای ۹۸ باشد. منفی بودن بیش از ۸۰درصد از سهام و افزایش تعداد و ارزش صف فروشندگان از دیگر رکوردهای کاهشی روز قرمز تالار شیشهای بود.
در سومین روز هفته، دلار کانال ۲۷ هزار تومان را از دست داد. روز دوشنبه، اسکناس آمریکایی۵۸۰ تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۲۶هزار و ۹۸۰ تومان رسید. این افت کانالی در حالی رخ داد که در روز یکشنبه نیز بازار از کانال ۲۸ هزار تومان خداحافظی کرده بود.
به گفته فعالان، برخی از معاملهگران ارزی در دو روز اخیر چنین تصوری را در بازار مطرح کردند که مذاکرات هستهای به زودی از سر گرفته خواهد شد و به همین دلیل، بهتر است که خریدهای جدیدی را صورت ندهند. حتی بخشی از معاملهگران از خریدهای قبلی خود با قرار گرفتن در موقعیت فروش سودگیری کردند. سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در آخرین صحبتهای خود در روز گذشته احتمال آغاز دور جدید مذاکرات را رد نکرد، این مساله نیز در تصورات بازیگران ارزی اثر داشت. افزون بر این، روز گذشته، شاخص کل بورس نیز افت معناداری را تجربه کرد. برخی از فعالان ارزی این موضوع را اینگونه تفسیر کردند که در میان بازیگران بازار سرمایه انتظارات تورمی تا حدی پایین آمده و احتمال شروع مذاکرات فضای بازار موازی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. به این ترتیب، افت بازار سهام نیز در انتظارات بازیگران ارزی اثر داشت. با این حال، شماری از تحلیلگران باور دارند که هم بازار ارز و هم بازار سهام در حال اصلاح قیمت هستند و هر دو بازار طی روزهای آتی به تعادل قیمتی خواهند رسید.
برخی از معاملهگران ارزی عنوان میکردند که پس از شکست مرز ۲۷ هزار تومانی، با احتیاط اقدام به خرید ارز خواهند کرد. البته این گروه اطمینان نداشتند که افت به زیر کانال ۲۷ هزار تومانی، پایان روند نزولی دلار باشد، ولی تصور میکردند بهتر است که پس از بیش از هزار تومان نزول، کمی از ارزهای فروخته شده خود را جایگزین کنند. البته آنها باور داشتند که در صورت شکست محدوده ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان باید سرعت فروشهای خود را بیشتر کنند، ولی تا زمانی که نقطه یاد شده شکسته نشده است، بهتر است یا تماشاچی وقایع بازار باشند یا بخشی از ارزهای فروخته شده را دوباره در نرخهای پایینتر خرید کنند.
در این میان، برخی از معاملهگران عنوان میکردند که دلار در کوتاهمدت توان شکست محدوده ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان را ندارد و صعود به بالای محدوده ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومانی نیز دشواریهای خاص خود را خواهد داشت. این دیدگاه در حالی توسط برخی فعالان مطرح میشد که در هفتههای اخیر شدت نوسانات بازار زیاد بود و همین مساله بیاعتمادی نسبت به روندهای آتی را بیشتر کرده است. بازار از مرداد روند صعودی خود را با قدرت بیشتری از سر گرفت و در روزهای ابتدایی شهریور توانست به سطوح قیمتی برسد که از اواسط پاییز ۹۹ تجربه نشده بود. با این حال، از روز یکشنبه جهت بازار تغییر کرد و قدرت فروشندگان بیشتر شد. به گفته فعالان یکی از عواملی که موجب شد دلار از روز یکشنبه تغییر مسیر دهد، صحبتهای رئیسی بود. رئیسجمهور در نخستین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، به تیم اقتصادی دولت ماموریت داد با استفاده از تجربهها و دیدگاههای نخبگان هرچه سریعتر بودجه دولت و راهکارهای تقویت ارزش پولی را بررسی و ارائه کنند. صحبتهای مطرح شده در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت موجب شد چنین تصوری در بازار ایجاد شود که ممکن است سطح عرضه ارز افزایش پیدا کند. برخی معاملهگران نیز عنوان میکردند که سطح عرضه ارز در روزهای یکشنبه و دوشنبه مناسب بوده است. روز گذشته صرافیهای بانکی قیمت فروش دلار خود را تا میانه کانال ۲۶ هزار تومانی پایین بردند. ساعت ۴ بعدازظهر قیمت فروش دلار بر تابلوی صرافیهای بانکی ۲۶ هزار و ۴۵۰ تومان بود که فاصله حدودا ۵۰۰ تومانی با قیمت بازار داشت.
سکهبازان امیدوار بودند که در سومین روز هفته با تکیه بر افزایش بهای اونس طلا بتوانند در برابر افت دلار مقاومت کنند. با این حال، چنین اتفاقی حداقل تا ساعت ۴ بعدازظهر رخ نداد و فلز گرانبهای داخلی در بازارهای جهانی رشد معناداری را تجربه نکرد. این موضوع موجب شد اثر افت دلار بر سکه پررنگتر شود و فلز گرانبهای داخلی به کانال ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی نزول کند. ساعت ۴ بعدازظهر دیروز سکه در بازار با قیمت ۱۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان به فروش میرسید که ۱۱۰ هزار تومان پایینتر از روز یکشنبه بود.
سکه در صورتی که به روند نزولی خود ادامه دهد، ممکن است حمایت ۱۱میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی را نیز از دست بدهد. با این حال، برخی سکهبازان به برگشت قیمتی دلار خوشبین هستند.
منبع: دنیای اقتصاد