تاریخ: ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۱۳
بازدید: ۲۳۲
کد خبر: ۲۲۵۷۵۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین اعلام کرد

استفاده از تمامی ظرفیت ها برای احیای واحدهای تولیدی راکد استان قزوین

استفاده از تمامی ظرفیت ها برای احیای واحدهای تولیدی راکد استان قزوین
می متالز - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین بیان کرد: پایش واحدهای تولیدی راکد، تعطیل و نیمه فعال استان قزوین را آغاز کرده ایم تا برنامه ریزی های لازم برای حمایت و احیای آنها با استفاده از تمامی ظرفیت ها صورت بگیرد.

به گزارش می‌متالز، عزیزالله افضلی با بیان این مطلب، افزود: واحد‌های صنعتی مشکل دار استان به دو دسته مستقر در شهرک‌های صنعتی استان و خارج از آن‌ها تقسیم می‌شوند که در شهرک‌های استان، چون زیرساخت‌ها نسبت به بیرون مهیاتر بوده، تعداد واحد‌های راکد و نیمه فعال بسیار کم و انگشت شمار است.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال در شهرک صنعتی کاسپین می‌توان گفت واحد غیرفعال به آن شکل نداریم یا انگشت شمار است و در کل استان به طور میانگین ۲۵ درصد واحد‌های تولیدی نیمه فعال و غیرفعال هستند.

مشکلات واحد‌های تولیدی استان قزوین تفکیک و تعیین شده است

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین با اشاره به شاخص بندی صورت گرفته از واحد‌های مشکل دار استان، گفت: طبق این شاخص بندی، تعدادی از واحد‌ها بیشتر مشکل حقوقی و قضایی دارند که آن‌ها را به حوزه اقتصاد مقاومتی ارجاع می‌دهیم.

افضلی اضافه کرد: در این ستاد با همکاری مسوولان قضایی استان، مشکلات قضایی و حقوقی واحد‌های تولیدی استان پایش می‌شود و مواردی که قابلیت رفع در استان داشته باشند سریعا مورد تصویب و اجرا قرار می‌گیرند.

وی گفت: بخش دیگری از واحد‌های تولیدی استان مشکل منابع مالی دارند و مثلا با بانک‌ها به مشکل برخورده اند که بخشی از این مشکلات را در استان با سرپرستی بانک‌ها طبق حدود اختیارات آن‌ها در کمیته‌های کارشناسی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان بررسی کرده و برای استمهال، تقسیط و تنفس تسهیلات با دید مثبت اقدام می‌کنیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین خاطر نشان ساخت: بخش دیگری از مشکلات واحد‌های تولیدی استان به ناتوانی در تامین مواد اولیه به قیمت مناسب بر می‌گردد.

واحد‌های تولیدی قزوین و چالش تامین مواد اولیه

وی تصریح کرد:برخی از واحد‌های تولیدی استان به دنبال افزایش ظرفیت هستند و شرایط جهش تولید برای آن‌ها مهیا شده است، ولی شرکت مادر آن‌ها به دلیل محدودیت‌های تامین مواد اولیه نمی‌تواند مقدار مورد نیاز آن‌ها را تامین کند و در نتیجه با مشکل در تولید با تمام ظرفیت مواجه می‌شوند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین گفت: ما این مشکل را از طریق وزارتخانه پیگیری کرده و به نتیجه رسیده ایم، ولی پیشنهاد ما در استان این است که انجمن‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی را در این زمینه بیشتر فعال کنیم.

احیای واحد‌های تولیدی، مولفه مهم رونق اقتصادی

افضلی افزود: بخشی از مواد اولیه در بورس عرضه می‌شود و برخی از واحد‌های تولیدی استان بنا به دلایلی امکان رقابت در بورس را ندارند و باید از واسطه‌های دست دوم و سوم مواد مورد نیاز خود را تهیه کنند که قیمت تمام شده محصول را افزایش می‌دهد و قدرت رقابت پذیری را از واحد‌های تولیدی می‌گیرد.

وی ادامه داد: در این راستا یکی از موضوعاتی که امسال دنبال می‌کنیم راه اندازی شرکت تعاونی و خوشه‌های صنعتی در استان است تا آن‌ها برای خرید مواد اولیه مورد نیاز شرکت‌ها اقدام نموده و قدرت چانه زنی داشته باشند و از بورس مواد اولیه را خریداری کرده و بین اعضا تقسیم کنند.

سرمایه گذاران نا اهل، مشکل جدی واحد‌های تولیدی قزوین

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین با اشاره به وجود برخی سرمایه گذاران نااهل در برخی واحد‌های تولیدی استان، خاطرنشان کرد: یکی از کار‌هایی که هفت و هشت ماهه شروع کرده ایم و الان با جدیت پیگیری می‌کنیم برخورد با مدیران واحد‌هایی است که برخی از آن‌ها اهلیت صنعتی نداشته اند.

افضلی اظهار داشت: این افراد با این هدف، زمین صنعتی را خریده و بلوکه کرده اند که افزایش قیمت پیدا کند و کار دلالی کرده و با سوداگری به فروش برسانند.

وی افزود: ما با کمک شرکت شهرک‌ها این افراد را شناسایی و احصا کرده و تذکر داده ایم و اگر به فعالیت برنگردند درخواست خلع ید کرده و زمین صنعتی آن‌ها را به افراد دارای اهلیت واگذار می‌کنیم.

افضلی بیان داشت: تا به امروز چند مورد از این افراد را شناسایی و خلع ید کرده ایم و در ادامه نیز با جدیت این مسیر را طی خواهیم کرد.

وضع بهتر قزوین نسبت به استان‌های دیگر از نظر واحد‌های تعطیل و راکد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین گفت: خوشبختانه با همکاری و همراهی دستگاه‌های اجرایی استان، نسبت به استان‌های دیگر وضعیت بهتری در بخش واحد‌های راکد و غیرفعال داریم و چشم انداز ما امسال این است که تعداد واحد‌های راکد و غیرفعال را به حداقل برسانیم.

افضلی افزود: ما با جدیت مشکلات واحد‌های تولیدی استان را پیگیری و رصد می‌کنیم و برای آن‌ها برنامه احیا می‌نویسم و آن‌ها را طبق برنامه فازبندی رصد و پایش می‌کنیم.

وی اظهار داشت: در بخش احیای واحد‌های راکد نسبت به استان‌های دیگر تقریبا در سطح خیلی خوبی قرار داریم و واحدی نداریم که چند سال بلاتکلیف افتاده باشد.

افضلی تصریح کرد: این نوع واحد‌ها در این سال‌ها با اقدامات انجام شده، خلع ید شده اند یا برنامه تولید برای آن‌ها تدوین شده تا احیا شوند و به خط تولید بازگردند.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده