به گزارش میمتالز، حمید حاج اسماعیلی اظهار کرد: پرداخت وام ودیعه مسکن یکی از راهکارهای موثر برای تقویت قدرت خرید یا اجاره مسکن کارگران است که خوشبختانه از سال گذشته به جهت حمایت از خانوارها و اقشار ضعیف پرداخت آن در دستور کار قرار گرفت و امسال نیز ادامه دارد.
وی افزود: در شرایطی که دستمزدها کفاف اجاره بهای کارگران را نمیدهد، پرداخت وامهای ودیعه مسکن در افزایش قدرت معیشت و کاهش هزینههای زندگی کارگران اثر گذار است.
این فعال حوزه کار ادامه داد: اگر سیاستگذاریها در حوزه مسکن موفقیت لازم را داشت امروز رشد بیش از ۵۰ درصدی مسکن و افزایش هزینههای اجاره بها و فشار بر خانوارهای کارگری را شاهد نبودیم.
به گفته حاج اسماعیلی با وجود آن که ظرفیتهای زیادی به لحاظ اقتصادی و اشتغال در بازار مسکن وجود دارد آنطور که باید از فرصتهای موجود برای رونق بازار مسکن و به دنبال آن فعال کردن شغلهای مرتبط با آن استفاده نکرده ایم.
وی در عین حال بر لزوم ثبات در بازار مسکن و همچنین تثبیت نرخ مصالح تاکید و خاطرنشان کرد: دولت باید تلاش کند که ثبات در بازار به وجود آید، اگر این اتفاق بیفتد قیمت مصالح منطقی میشود و به دنبال آن قیمت مسکن و اجاره بها متعادل شده، ساخت و ساز رونق میگیرد و شغلهای زیادی از این طریق فعال میشوند.
این کارشناس اشارهای هم به بردن مصالح به ویژه سیمان در بورس کرد و با بیان اینکه دلالان مانع توزیع صحیح مصالح در بازار میشوند، گفت:به طور حتم بورس، مسیری است که هم به لحاظ قیمت هم به لحاظ توزیع خیلی تاثیر دارد، چون در حال حاضر هم در بحث قیمت هم در توزیع دچار مشکل هستیم بنابر این تا زمانی که شرایط در بازار مصالح ساختمانی سخت باشد، بورس شرایط بهتری است.
حاج اسماعیلی در توضیح مزایای ورود سیمان به بورس اظهار کرد: با توجه به آنکه در بورس هم عرضه به صورت منطقی انجام میشود و هم قیمتها منطقی است، بردن سیمان در بورس بهترین کار ممکن است؛ اگر بازار آزاد باشد نمیتوانیم دلالان و واسطهها را حذف کنیم. به هرحال کسانی هستند که احتکار میکنند و اجازه نمیدهند مصالح به درستی توزیع شود.
وی گفت: اگرچه بورس راهکار مناسبی است، ولی ما نباید همیشه چشممان به بورس باشد و همه چیز را از کانال مشخص توزیع کنیم بلکه دولت باید تلاش کند که ثبات در بازار ایجاد شود. اگر بازار به ثبات برسد، بیشتر مشکلات حل میشود.