تاریخ: ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۵۸
بازدید: ۲۳۹
کد خبر: ۲۲۶۸۳۳
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

کاهش هزینه ساخت مسکن با کاهش تراکم طبقاتی محقق می‌شود

کاهش هزینه ساخت مسکن با کاهش تراکم طبقاتی محقق می‌شود
‌می‌متالز - یکی از کارشناسان برنامه‌ریزی شهری با اشاره به اینکه کاهش هزینه ساخت مسکن با کاهش تراکم طبقاتی محقق می‌شود خواستار تسهیل در شرایط ساخت مسکن توسط دولت شد.

به گزارش می‌متالز به‌نقل از جمسا، ابوالفضل نوروزی کارشناس برنامه‌ریزی شهری با اشاره به این مسأله که هزینه زمین و ساخت برای یک میلیون مسکن در سال به یک ریال بودجه دولتی نیاز ندارد، گفت: دولت می‌تواند، اراضی خود را در قالب مدل‌های متنوع نظیر اجاره بلندمدت و تهاتر اراضی مرغوب نیز واگذار کند که در این صورت سهم عمده‌ای از هزینه مسکن برای مردم به شدت کاهش می‌یابد.

این کارشناس مسکن با اشاره به این مسئله که بخشی از هزینه ساخت مسکن از محل آورده اولیه توسط مردم تامین می‌شود، تاکید کرد: این مسئله سبب می‌شود، سرمایه مردم که در بورس و بانک و در برخی موارد به شکل طلا و سکه است، به سمت ساخت مسکن به عنوان یک فعالیت مولد اقتصادی هدایت شود.

منابع مورد نیاز برای ساخت مسکن ۱۰ درصد نقدینگی کل کشور است

وی ضمن تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی ساخت یک میلیون واحد مسکونی باید به نحوی باشد که تولید مسکن به شکل یک طبقه و دو طبقه در دستور قرار گیرد، افزود: با اجرای این روش، هزینه ساخت مسکن کاهش محسوسی می‌یابد، برای مثال در حال حاضر هزینه ساخت برای مسکن یک طبقه به طور متوسط کمتر از ۴ میلیون تومان در کشور (شهری و روستایی) است، بنابراین برای ساخت یک میلیون مسکن با متراژ ۱۰۰ مترمربع، ۴۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نیاز است که تنها ۱۰ درصد از نقدینگی کل کشور می‌شود.

نوروزی در بیان راهکار‌های تامین مالی فرآیند ساخت ۱۴ میلیون مسکن، گفت: مطابق با قانون جهش تولید مسکن ۲۰ درصد از مانده تسهیلات بانکى که در حال پرداخت هست با هدایت نقدینگی به ساخت مسکن اختصاص می‌یابد که در این صورت بیش از ۷۵ درصد از هزینه ساخت از منابع داخلی بانک با استفاده تسهیلات بانکی پوشش داده می‌شود.

دولت شرایط ساخت مسکن را تسهیل کند

این کارشناس حوزه برنامه‌ریزی شهری ادامه داد: در پروژه مسکن مهر بهترین و موفق‌ترین مدل مسکن مهر خودمالکی بود که خود مردم مدیریت ساخت را بر عهده داشتند و نظام مهندسی و بانک مسکن نظارت می‌کردند و بر اساس پیشرفت پروژه، وام‌ها، مرحله‌ای پرداخت می‌شد.

وی افزود: به استناد تجربیات موفق گذشته که به رکورد ساخت یک میلیون مسکن در سال نیز رسیده‌اند، ساخت مسکن باید توسط مردم انجام شده و دولت باید شرایط این مسئله تسهیل کند.

این کارشناس مسکن در تشریح سابقه ساخت یک میلیون واحد مسکونی، گفت: سال ۹۹ نزدیک به ۵۵۰ هزار واحد عموما توسط مردم پروانه ساخت گرفته و در حال تولید است، از سوی دیگر در سال ۱۳۸۹ بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد در کل کشور پروانه ساخت گرفته است.

نوروزی با اشاره به نکات مثبت روشن شدن لوکوموتیو ساخت مسکن در کشور به فارس، گفت: ساخت یک میلیون مسکن در سال به دلیل ارتباطات پیشین و پسین صنعت مسکن با بیش از ۱۲۰ صنعت، هدایت نقدینگی منابع به سمت تولید مسکن و همچنین وارد شدن زمین‌های احتکار شده به چرخه تولید، باعث افزایش ۹ درصدی تولید ناخالص داخلی GDP خواهد شد.


منبع: باشگاه در و پنجره و نما

عناوین برگزیده