به گزارش میمتالز، دلیل این موضوع آن است که گزارشهای مذکور عمدتا فریب دهنده اند و نه تنها تصویر روشنی از عملکرد بانک مورد بررسی را در اختیار مخاطب قرار نمیدهند بلکه مخاطب را در بررسیها و ارزیابیهای خود دچار انحراف میکنند.
اولین نکته آن است که عملکرد سود و زیان بانکها به صورت ماهانه انجام نمیشود بلکه به صورت سالانه و یا میان دورهای تهیه میشود.
نکته دوم آن است که در این نوع گزارش ها، یک یا دو عامل برای بررسی عملکرد بانکها در نظر گرفته میشود و سایر عوامل اثرگذار نادیده گرفته میشوند که به وضوح مخاطب را منحرف میکند.
به عنوان نمونهای از این گزارش ها، اخیرا گفته شده که تراز بانک پاسارگاد منفی ۶۰۰ میلیارد تومان شد. این گزارش صرفا عملکرد مردادماه بانک را در نظر گرفته و آن را با عملکرد تیرماه مقایسه کرده که اتفاقی بدیع و غریب در حوزه بانکداری است.
نکته مهمتر اینکه گزارش مذکور حتی عوامل تاثیرگذار در سود و زیان بانک در همین ماه را هم لحاظ نکرده و به نوعی با سانسور اعداد و ارقام مهم، به این نتیجه نادرست رسیده است.
این در حالی است که اعداد و ارقام مورد نیاز به راحتی در سایت کدال برای همگان قابل دسترس است و امکان استفاده از آن در گزارش مهیا بوده است.
برای توضیح بیشتر، گزارش مذکور صرفا سود تسهیلات و سود سپردهها را در نظر گرفته است. این در حالی است که با نگاهی به سایت کدال و استخراج آمار و اعداد مورد نیاز، مشخث میشود که در مقطع مورد بررسی، سود حاصل از سرمایه گذاریها و سپرده گذاریها در بانک پاسارگاد ۲۹ درصد رشد کرده است. همچنین درآمد کارمزدها ۲۷ درصد و سایر درآمدها نیز ۱۲ درصد افزایش یافته.
از سوی دیگر، باز هم بر اساس اطلاعات منتشرشده در سایت کدال، مبادلات ارزی این بانک نسبت به تیرماه ۵ درصد، تسهیلات اعطایی ۳ درصد و جذب سپردههای سرمایه گذاری هم به میزان ۳ درصد رشد کرده است.
با این حال هیچ کدام از این اعداد و ارقام در گزارش مذکور لحاظ نشده اند.
منبع: روزنامه اینترنتی فراز