تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۲۹
بازدید: ۶۰۷
کد خبر: ۲۲۷۶۱۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کنفدراسیون صادرات

افزایش صادرات تنها محل جبران کاهش ارزش پول ملی است

افزایش صادرات تنها محل جبران کاهش ارزش پول ملی است
‌می‌متالز - رئیس کنفدراسیون صادرات ایران معتقد است: تنها محل جبران خسارت ناشی از کاهش ارزش پول ملی، افزایش صادرات بود که متاسفانه به دلیل سختگیری‌های نابه جا و صدور بخشنامه‌های متناقض، این فرصت نیز از دست رفته است.

به گزارش می‌متالز، محمد لاهوتی روز سه شنبه درباره ضرورت رشد صادرات غیرنفتی و افزایش ظرفیت‌های این بخش برای جبران زیان‌های اقتصادی کشور، اظهار داشت: براساس آمار‌های رسمی منتشر شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات غیرنفتی در ۵ ماهه ابتدای امسال از رشد ۶۲ درصدی برخوردار بوده و امیدوار هستیم با رفع موانع پیش روی صادرکنندگان از سوی دولت جدید و وزرای تازه نفس، گام‌های موثرتری در این بخش برداشته شود.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: موضوع مهم در شرایط کنونی، بی توجهی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی به اجرای ابلاغیه ۲۱۴ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در فروردین ماه امسال برای رفع تعهد ارزی و بی توجهی به مصوبات کمیته ماده دو است.

لاهوتی بیان کرد: بی توجهی به این مصوبات موانع زیادی را برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان ایجاد کرده به طوری که نه تنها صادرات غیرنفتی را با کندی مواجه کرده؛ بلکه واردات تامین مواد اولیه، ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز بخش تولید را هم با معضل مواجه کرده است.

وی ادامه داد: براین اساس ضروری است وزیر صمت دولت سیزدهم به عنوان مسئول تجارت خارجی کشور، این موضوع را در اولویت اقدامات اجرایی خود در این وزارتخانه قرار دهد.

لاهوتی ایجاد کمیته پایش قوانین صادرشده در حوزه تجارت خارجی در ۳ سال گذشته را موضوعی ضروری دانست و گفت: متاسفانه در سنوات گذشته، بخشنامه‌های متعددی در حوزه ممنوعیت صادرات به بهانه تنظیم بازار صادر شده که با توجه به روند رو به رشدی که بر صادرات حاکم شده، این بخشنامه‌ها باید به سرعت لغو شده و رفع موانع صورت گیرد.

لاهوتی به اختلاف قیمت دلار آزاد با سامانه نیما اشاره کرد و افزود: با توجه به بهره‌مند نشدن صادرکنندگان بخش‌خصوصی از یارانه‌های ارزان و تهیه مواد اولیه بر مبنای قیمت آزاد ارز، این تفاوت نرخ منجر به ضرر و زیان صادرکنندگان شده که لازم است اصلاح قیمت‌ها هرچه زودتر مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در پایان توضیح داد: از آنجا که کاهش چشمگیر ارزش پول ملی آثار مخربی بر بخش‌های مختلف اقتصاد ایران بر جای گذاشته دولت سیزدهم باید با اتخاذ تدابیر مناسب از جمله در بخش صادرات و سیاست‌های پولی و مالی، زمینه تقویت پول ملی را فراهم کند.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده