به گزارش میمتالز، احداث کارخانه سیمان بیارجمند پروژهای بود که با هدف اشتغالزایی در این منطقه کمبرخوردار کلید خورد و اکنون بعد از ۱۵ سال هنوز سرنوشت آن معلوم نیست.
برای کلید خوردن این پروژه تعداد زیادی از مردم بیارجمند سرمایههای خود را فروختند و سهام این کارخانه سیمان را خریدند بهامید اینکه با راهاندازی آن شغلی برای جوانان این منطقه فراهم شود؛ اما سیل مشکلات و موانع، همه امیدهای این مردم محروم و کمبرخوردار استان سمنان را با خود برد.
شاید در واپسین روزهای نخستین ماه از سال ۸۵ که کلنگ احداث این کارخانه مهم و اشتغال آفرین در بیارجمند به زمین خورد؛ کمتر کسی فکر میکرد که دود برخی قوانین دستوپاگیر و البته برخی کمکاریهای مدیران در سالهای آتی، به چشم سرمایهگذاران بیارجمندی و البته جوانان جویای کار در این منطقه محروم برود و بعد از گذشت بیش از ۱۵ سال، همچنان موضوع افتتاح این کارخانه، حلنشده باقی بماند.
کارخانه سیمان بیارجمند در زمینی بهمساحت هشت هکتار در فروردینماه سال ۱۳۸۵ کلنگ خورد و ۳۷ هزار نفر از مردم منطقه محروم شرق استان برای راهاندازی این پروژه وارد میدان شدند.
برای اجرای این طرح بزرگ اقتصادی ۲ هزار و ۸۰۰ تن انواع ماشینآلات خارجی وارد شد که ارزش آن نزدیک ۱۷ میلیون یورو بود.
قرار بود این طرح و پروژه بزرگ اقتصادی برای ۳۵۰ تا ۴۰۰ اشتغال ایجاد کند، اما هنوز بعد از ۱۵ عملاً پروژه متوقف است.
علتهای متعددی برای عدم آغاز به کار این کارخانه ذکر شده است که عدم وجود سرمایهگذار کلان، مهمترین آن بوده است، البته نمیتوان بهسادگی از کمکاری برخی مدیران در طول این ۱۵ سال برای تکمیل کارخانه سیمان بیارجمند که حالا هفت استاندار و یک سرپرست استانداری به خود دیده است؛ گذشت، موضوعی که وضع برخی قوانین نیز به آن افزوده شد تا امروز وضعیت این کارخانه مهم تولید سیمان در استان را اینگونه ببینیم؛ درحالی که امروز کمتر کسی است که وضعیت خوب و مناسب تولید در کارخانه سیمان شاهرود در همین شهرستان بزرگ شرقی استان سمنان را نشنیده باشد.
درواقع وقتی ۱۵ سال پیش قرار شد کارخانه سیمان بیارجمند، پس از تکمیل ۳۳۰ نفر از جوانان این منطقه کمبرخوردار کشور را به سر کار ببرد؛ بسیاری از بیارجمندیها به آن دل بستند و همه پسانداز و حتی داراییهای کموزیاد خود را برای راهاندازی این کارخانه بزرگ دادند تا شاید آینده فرزندان «دیار» «بیار» بدون دغدغه برای شغل رقم بخورد؛ اما افسوس که این دلبستنها تا به امروز نتیجهای جز امید به آینده نداشته است.
برخورد با مشکلات مالی و عدم پیشرفت فیزیکی و نواقص خط تولید بهتدریج موجب شد بسیاری از سرمایهگذاران از به ثمر رسیدن این پروژه دلسرد شوند و حتی از پرداخت اقساط نیز خودداری کنند و لذا این موضوع همان اندک پیشرفت فیزیکی را نیز از این شرکت گرفت و حتی تا امروز راه دسترسی به این کارخانه هموار نشده است.
تا همین چند هفته پیش بسیاری از سهامداران، از آینده این کارخانه ناامید شده بودند و عقیده داشتند که وقتی شاهد هیچ پیشرفت قابلتوجهی در دهه گذشته (درباره احداث این کارخانه) نبودیم؛ چرا باید به اتمام عملیات احداث آن در آینده با پرداخت پول بیشتر امید داشت؟
برخی سهامداران شرکت سیمان بیارجمند با بیان اینکه سالها در انتظار بهرهبرداری از این شرکت هستند تا از بیکاری جوانان منطقه و مهاجرت آنان به شهرهای مجاور جلوگیری شود تأکید کردند: شاید هم ۱۵ سال انتظار سهامداران این شرکت پایانی ندارد و انباشت موانعی مانند مشکلات بانکی بهعنوان تأمینکننده منابع مالی، تأمین انرژی گاز و راه دسترسی به سد و مانعی بزرگ پیشِروی این آرزوی دیرینه مردم بیارجمند تبدیل شده است!
وقتی امیدها با یک دستور زنده شد؛ تأکید معاون اول دولت سیزدهم بر تکمیل و راهاندازی کارخانه سیمان.
اما گویا اکنون و پس از ۱۵ سال، دوباره امیدها برای راهاندازی این کارخانه مولد و مهم زنده شده و محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور، بر این موضوع تأکید کرده است.
توجه معاون اول رئیسجمهور به گزارشهای رسانهای از مشکلات یک شرکت تولیدی در یکی از نقاط کمبرخوردار کشور مانند بیارجمند سبب موجی از خوشحالی بین بیارجمندیها شده است و مردم از دستور محمد مخبر به وزیر صنعت، معدن و تجارت برای رفع مشکلات پیشِروی این کارخانه خوشحالاند.
حال سؤال اینجاست؛ روند احداث کارخانه سیمان بیارجمند اکنون در چه مرحلهای است و این کارخانه دقیقاً چه وضعیتی دارد و کِی به بهرهبرداری میرسد؟
«حداکثر تا ۲ ماه آینده کارخانه سیمان بیارجمند راهاندازی میشود» این جمله را رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت و اضافه کرد: در یک ماه آینده تزریق نقدینگی با همکاری و مشارکت بانک صنعت و معدن انجام میشود.
علی تشنهدل با یادآوری اینکه شرکت سیمان بیارجمند در سال ۸۵ تأسیس شد و جزو معدود واحدهای سیمان است که سرمایهگذار عمده بخش خصوصی نداشته است و خود مردم شرکت تعاونی تشکیل دادند و این واحد را در آن سال تأسیس کردند تصریح کرد: در آن مقطع برآورد هزینههای این واحد بهلحاظ ارزی ۲۵ میلیون یورو و ازنظر ریالی ۱۵۲ میلیارد تومان بود.
وی افزود: کارخانه این شرکت سهامی با ظرفیت یکمیلیون تن در سال و با هدف توسعه منطقه و همچنین ایجاد اشتغال ۳۳۰ نفر کلنگزنی شد و در آن مقطع ۳۷ هزار نفر از مردم از سراسر کشور که عمده این مردم از منطقه شرق کشور و بهویژه بیارجمند بودند؛ برای راهاندازی مشارکت کردند و دو بانک را بهعنوان بانک عامل انتخاب کردند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان مشکل مدیریتی و همچنین مشکلات ارزی را از مهمترین مشکلات این واحد برشمرد و اضافه کرد: تعهدات ارزی و مالی آن بانک در آن مقطع خوب انجام شد؛ اما در مقطعی این روند دچار مشکل شد.
تشنهدل عنوان کرد: از اولین روزهای حضور در استان، با شناختی که نسبت به واحد سیمان بیارجمند و مشکلات آن داشتم، پیگیریها در دستور کار قرار گرفت.
وی با ابراز اینکه "بخش زیادی از مشکل این واحد، مباحث مدیریتی است" خاطرنشان کرد:، اما در گزارشهای رسانهها نگاهها بهسمت کوتاهی از سمت بانکها سوق پیدا کرد؛ اما متأسفانه پیگیری واحد (برای حل مشکلات آن) ضعیف بود و از مجاری درست صورت نمیگرفت و البته امروز با تلاشهای انجامشده در مسیر صحیح قرار گرفته است.
رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان: آیت الله رئیسی بهدنبال مانعزدایی و رونق اقتصادی است/ رئیسی برای خدمت آمده و از تخریب سایرین نگرانی ندارد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با تأکید بر اینکه اکنون تمدید قرارداد این شرکت با بانک، بهعنوان قدمی بسیار مهم و حائز اهمیت صورت گرفته است ابراز امیدواری کرد تا با همکاری یکی از بانکهای عامل استان سمنان، تزریق نقدینگی به این شرکت تا یک ماه آینده انجام شود و این کارخانه مهم و اشتغالزا حداکثر تا ۲ ماه آتی به بهرهبرداری برسد.
بدون شک دستور معاون اول رئیسجمهور برای مانعزدایی از کارخانه سیمان بیارجمند میتواند نقطه امیدی برای مردم این منطقه کمبرخوردار باشد؛ اما سؤال اینجاست؛ با توجه به قول رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان، آیا طلسم ۱۵ ساله راهاندازی این کارخانه با دستور مُخبر شکسته میشود؟
منبع: خبرگزاری تسنیم