به گزارش میمتالز، قاسم خلیلنژاد قویدل روز جمعه با بیان اینکه کشور تاکنون در صادرات غیرنفتی عملکرد مطلوبی نداشته است، درباره دیگر تبعات مثبت صادرات افزود: این بخش بر دیگر حوزههای اقتصاد توسعه یافته از جمله تولید ناخالص داخلی؛ تولید ناخالص ملی، بازار سرمایه، تورم، اشتغال، امور پولی و مالی و همچنین تراز تجاری تاثیر زیادی خواهد داشت و در نهایت سبب بالندگی اقتصاد خواهد شد پس پیشنهاد میشود دولت بسترها و زیرساختهای لازم را برای افزایش سهم صادرات در بخشهای یادشده فراهم کند.
وی با بیان اینکه برای رفع موانع تولید باید با دنیا تعامل کرده و ارتباط برقرار کنیم، تاکید کرد: باید مبادلات و روابط اقتصادی خود را با دنیا توسعه دهیم، ضمن آنکه ما میتوانیم از طریق عراق به بازارهای عربستان، کویت، سوریه و اردن دست پیدا کنیم.
خلیلنژاد قویدل، بر لزوم بهرهگیری از تجارب کشورهای توسعه یافته در بخش مبادلات بازرگانی با دیگر کشورهای دنیا تأکید کرد و افزود: بررسی روند و کارنامه کشورهای توسعه یافته به خوبی نشان میدهد که موضوع صادرات به عنوان یک اولویت در دستور کار مسوولان آن کشورها قرار داشته و همین نوع نگاه و نگرش سبب شده که در کمترین بازه زمانی به پویایی پایداری در اقتصاد برسند و رشدهای چشمگیری را در اقتصاد تجربه کنند.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساختهای تولیدی در کشور، این عامل را یکی از ملزومات گسترش صادرات دانست و ادامه داد: صادرات به پشتوانه تولید است که رشد و گسترش پیدا میکند؛ به همین دلیل اولین گام برای هر فعالیتی در حوزه صادرات، افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی و صنعتی کشور است.
عضو اتاق بازرگانی تبریز اظهار داشت: وقتی که تولید مازاد بر نیاز بازارهای داخلی وجود داشته باشد، کشور مجبور به یافتن راهی برای صادرات است؛ در واقع تولید باکیفیت چه در بخشهای صنعتی و چه کشاورزی، گام اول برای گسترش صادرات و در نتیجه نیل به نتایج آن است.
خلیلنژاد قویدل تصریح کرد: بنابر آنچه گفته شد میتوان ادعا کرد که کشور در حوزه صادرات غیرنفتی عملکرد مطلوبی نداشته و در واقع به جز نفت و انشعابات آن، کمتر محصولی را توانسته در بازارهای بینالمللی به فروش برساند.
وی اظهار داشت: متاسفانه در دو سال اخیر به علت شیوع ویروس کرونا روند مبادلات تجاری و صادرات کشور کند شده که اگر تدابیر مناسب در دیپلماسی اقتصادی اتخاذ شود، شاهد رشد و توسعه صادرات و واردات کشور خواهیم بود.
خلیلنژاد قویدل در پایان تاکید کرد: دولت سیزدهم می تواند با اقدامات سازنده و تاثیرگذار، نگاه کشورهای همسایه و بازارهای هدف را نسبت به محصولات ما اصلاح کند، به طوری که روند همکاریها مانند گذشته ادامه یابد.