تاریخ: ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۰۸
بازدید: ۲۳۰
کد خبر: ۲۲۸۵۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شتاب واردات کالای اساسی در بندر چابهار

شتاب واردات کالای اساسی در بندر چابهار
‌می‌متالز - بندر چابهار اینک به مسیری هموار برای واردات کالای اساسی تبدیل شده است به‌گونه‌ای که میزان واردات کالا‌های اساسی از این بندر راهبردی به ۷۵۰ هزار تن از ابتدای امسال تاکنون رسیده که این مقدار واردات ۱۵ درصد رشد را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

به گزارش می‌متالز، به گفته مسوولان، بندر چابهار به عنوان بندر استراتژیک، راهبردی و مهمترین بندر تجاری ایران در خارج از حوزه خلیج فارس، قابلیت تخلیه و انتقال ۵۰ درصد از کالا‌های اساسی مورد نیاز کشور مانند گندم، جو، شکر، ذرت و سویا را دارد و پیش‌بینی شده تا پایان سال بیش از سه میلیون تن کالای اساسی در بندر چابهار تخلیه شود.

بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در این باره اظهار داشت: در راستای انجام مسوولیت این سازمان در زنجیره تامین کالای اساسی کشور، اداره کل بنادر و دریانوردی استان با طراحی و اجرای طرح‌های زیربنایی و استراتژیک، زمینه افزایش ظرفیت پذیرش انواع کشتی و کالا را فراهم کرده که پروژه‌های ساخت سیلوی ۱۰۰ هزار تنی غلات و ساخت هشت انبار چندمنظوره کالا با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی در بندر شهید بهشتی از جمله آن‌ها است.

وی گفت: افزایش سهم بندر چابهار در واردات کالای اساسی به کشور را شاهد هستیم و علاوه بر این بزرگترین سیلوی تمام‌ مکانیزه جنوب شرق کشور سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به بهره‌ برداری بزرگترین سیلوی مکانیزه جنوب شرق کشور در سال آینده افزود: این پروژه مهم کشور نقشی مهمی در ارتقای توان لجستیکی بندر و کاهش هزینه‌های انتقال و نگهداری کالا خواهد داشت.وی بیان کرد: چابهار بندری مهم و مسیری کم هزینه برای کشور‌های آسیای میانه است که با برخورداری از تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری و با تکمیل خط آهن چابهار- زاهدان شاهد رشد بیش از پیش این بندر اقیانوسی تا میزان ۱۵ میلیون تن کالا در سال خواهیم بود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به برنامه دولت برای اختصاص ۲۰ درصد سهم کالا‌های اساسی کشور به بندر چابهار افزود: افزایش ظرفیت نگهداری و انبار کالا‌های اساسی و ارتقای پذیرش و پهلودهی کشتی‌ های حامل کالا‌های اساسی از استراتژی‌های اصلی این اداره کل است که در همین راستا، با اعتبار داخلی و سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی ساخت انبار‌ های نگهداری کالا در حال انجام است.

آقایی تخلیه و انتقال کالا‌های اساسی مورد نیاز کشور به‌صورت حمل یکسره از کشتی به مقاصد را یکی از اهداف این اداره کل برشمرد و تاکید کرد: ۳۰ درصد از کالا‌های اساسی محموله هر کشتی به‌صورت حمل یکسره به مقاصد مصرف حمل می‌شود و بیش از ۷۰ درصد از کالا‌های تخلیه شده به‌صورت مستقیم به انبار‌های خارج از بندر انتقال پیدا می‌کند.

وی با تأکید بر اهمیت مقوله سرمایه گذاری در توسعه اقتصادی بنادر کشور به ویژه بندر چابهار گفت: سرمایه‌گذاری‌های انجام شده از سوی بخش خصوصی، تجهیز و راهبری فاز یک طرح توسعه، احداث مخازن پتروشیمی، احداث مخازن نفتی برای ترانزیت سوخت، احداث کارخانه آب شیرین‌کن و جمع‌آوری مواد زائد کشتی‌ها ازجمله مواردی است که در بندر شهید بهشتی چابهار با سرمایه گذاری همراه شده است.

وی افزود: در حال حاضر هشت پروژه ساخت انبار چند منظوره با سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بندر درحال اجراست که پیشرفت فیزیکی برخی از این پروژه‌ها از زمان‌بندی اولیه نیز جلوتر بوده و مطابق با ضوابط و استاندارد‌های کشور با سرعت خوبی در حال احداث هستند.

آقایی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این پروژه ها، ٨٠ هزار متر مربع به مساحت انبار‌های موجود افزوده خواهد شد که با احتساب سیلوی غلات سالانه سه میلیون تن، ظرفیت جذب و انبار انواع کالا‌های فله خشک در بندر شهید بهشتی را افزایش خواهد داد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: سرمایه اولیه این پروژه‌ها بالغ بر ٨٠۰ میلیارد تومان بوده که توسط بخش خصوصی و دولتی در حال اجرا است.

مسلما با شرایط موجود می‌توان گفت که با افزایش سهم بندر چابهار از واردات کالای اساسی، زمینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری در ساخت سیلوی غلات، انبار‌های چند منظوره، ایجاد کارخانه‌های فرآوری و بسته‌بندی، ایجاد کارخانه تصفیه شکر خام و روغن کشی و نیز ایجاد کارخانه آرد و خوراک دام و طیور از سوی بخش خصوصی داخلی و خارجی در این بندر فراهم شده است.

منبع: پایگاه خبری تحللی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت