به گزارش میمتالز، اسدالله کشاورز با حضور در برنامه تلویزیونی با بیان اینکه عرضه محصولات سیمان از طریق بورس انجام میشود، گفت: هماکنون به غیر از ۵ واحد تولیدی که نیمه فعال و یا غیر فعال هستند، مابقی کارخانجات کد بورسی دریافت کردهاند و از طریق بورس عرضه سیمان صورت میگیرد.
وی در این خصوص اضافه کرد: مصرف کنندگان سیمان به ۳ بخش تقسیم میشوند که شامل طرحهای بزرگ عمرانی، صنایع سیمانبر و عاملان فروش هستند که بیشتر آنها در بورس ثبتنام کرده و کد بورسی دریافت کردهاند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت بیان کرد: طبق برنامه وزارت صمت فروش سیمان خارج بورس ممنوع است و اگر موردی مشاهد شود به شدت برخورد میکنیم.
کشاورز همچنین گفت: با توجه به ظرفیت تولید هر واحد تولیدکننده، کف عرضه مشخص و برای اجرا به واحدهای تولیدکننده ابلاغ شده است. در این برنامه تمام مراحل تولید و عرضه به صورت مکانیزه و فیزیکی با همکاری سازمان حمایت رصد و پایش میشود.
وی ادامه داد: با اقدامات وزارت صمت و وزارت نیرو حدود ۸۰ درصد سیمان مصرف کارخانجات و نیاز داخل تأمین شده است.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان نیز در خصوص عرضه سیمان در بورس گفت: هر هفته در بورس بیش از یکمیلیون و ۳۰۰ هزار تن سیمان عرضه میشود که نیاز کشور در بهترین حالت حدود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در ماه است.
معاون عملیات و نظارت بورس کالا نیز در این برنامه، تصریح کرد: بورس کالا یک پلتفرم معاملاتی است و در افزایش و یا کاهش قیمت کالاها مداخلهای ندارد و صرفا گزارشگر فعالیت عرضه و تقاضا در بازار است.
منبع: گسترش نیوز