به گزارش میمتالز، در شهریور ماه امسال از ۷۶۰ مشترک صنعتی بالای ۵ مگاوات، ۱۳۸ مشترک در بورس انرژی با حجم ۷۵۹ هزار و ۹۷۶ مگاوات ساعت و ۲۰۷ مشترک از طریق معاملات دوجانبه با حجم ۲میلیون و ۵۱۴ هزار و ۱۲۵ مگاوات ساعت، معامله داشتهاند.
۴۱۵ مشترک صنعتی نیز برق مورد نیاز خود را به طور مستقیم از مالکان شبکه خریداری کردهاند.
به دنبال مصوبه هیات وزیران درباره توسعه معاملات خارج از بازار (بورس و دوجانبه) و ابلاغیه وزیر نیرو، مصرفکنندگان صنعتی با قدرت بالای پنج مگاوات در سطح کشور مکلف به تامین برق مصرفی مورد نیاز خود از طریق بورس انرژی یا قراردادهای دوجانبه هستند.
برهمین اساس، نظام تعرفهای برق برای مشترکان مشمول این مصوبه حذف شده و با این شرایط در صورتی که مشترکان یاد شده برق مصرفی خود را به روشهای پیشگفته تامین نکنند، تامین برق توسط شرکتهای مالک شبکه برق (برقهای منطقهای یا شرکتهای توزیع نیروی برق) با نرخی معادل حداکثر قیمت بازار عمده فروشی برق و بورس انرژی (به اضافه نیم درصد حق انجام کار) انجام خواهد شد.
اسفندماه پارسال سخنگوی صنعت برق از انتشار اوراق سلف موازی استاندارد برق صادراتی برای نخستین بار در تاریخ این صنعت خبر داد.
به گفته مصطفی رجبی مشهدی، این اوراق بر اساس مجوز شورای اقتصاد و با استناد به موضوع بند ط تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال منتشر خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق بیانداشت: براساس مجوز شورای اقتصاد، منابع حاصل از این فروش اوراق، صرف اجرای طرحهای انتقال نیروی برق در سراسر کشور خواهد شد.
بازار خارج از بورس یا Over-the-counter market بازاری بدون مکان فیزیکی مرکزی است. در این بازار شرکتکنندگان با همدیگر از طرق مختلف مانند تلفن، ایمیل و سامانههای الکترونیکی معامله میکنند.