تاریخ: ۰۹ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۵۰
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۲۳۰۰۵۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
جوکار مطرح کرد

جذب سرمایه‌های سرگردان کشور با احیای معادن راکد/ ضرورت نگاه ویژه به ظرفیت معدن در برنامه هفتم توسعه

جذب سرمایه‌های سرگردان کشور با احیای معادن راکد/ ضرورت نگاه ویژه به ظرفیت معدن در برنامه هفتم توسعه
‌می‌متالز - رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس با اشاره به ضرورت توجه ویژه به ظرفیت معادن در برنامه هفتم توسعه، گفت: احیای معادن راکد می‌تواند به جذب سرمایه‌های سرگردان کشور کمک کند.

به گزارش می‌متالز، محمدصالح جوکار رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس با اشاره به پتانسیل‌های معدنی موجود در کشور و ضرورت استفاده بهینه از آن‌ها، گفت: با وجود اینکه دولت در قانون برنامه ششم توسعه مکلف شد از ظرفیت معادن به درستی استفاده کند، اما این مهم تاکنون محقق نشده و مستلزم برنامه‌ریزی است به این معنا که در گام نخست باید به اکتشاف توجه ویژه‌ای شود، زیرا در صورت بی‌توجهی به شناسایی ذخایر جدید، ممکن است در سال‌های آینده با مشکل روبه رو شویم.

ضرورت‌ نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی

نماینده مردم یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی را از دیگر ضرورت‌های این حوزه دانست و افزود: با توجه به فرسودگی تجهیرات معدنی باید برای نوسازی این ماشین‌آلات و به روزرسانی آن‌ها فکری شود که به کارگیری توان واحد‌هایی مانند هپکو یکی از راهکار‌های موجود است.

وی با اشاره به ضرورت احیای معادن راکد، اضافه کرد: برخی افراد با وجود اینکه پروانه اکتشاف و بهره‌برداری دریافت کردند، اما تاکنون اقدام مناسبی برای بهره برداری انجام نداده‌اند که این موضوع باید در شورای عالی معادن تعیین تکلیف شود.

ارزآوری و اشتغالزایی با فعالسازی معادن راکد

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه اقتصاد معدن یعنی رونق و فعالسازی معادن راکد، تصریح کرد: احیای معادن نه تنها می‌تواند برای کشور درآمد ارزی به همراه داشته باشد بلکه موجب اشتغالزایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم نیز خواهد شد.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس با اشاره به اینکه موضوع احیای معادن راکد می‌تواند به جذب سرمایه‌های سرگردان کشور نیز کمک کند، ادامه داد: جذب سرمایه برای رونق و توسعه معادن امری حیاتی است بنابراین باید مسیر سرمایه‌گذاران هموار باشد.

جلوگیری از خام‌فروشی حلقه مفقوده حوزه معدن

جوکار با بیان اینکه هرچند خام فروشی در حوزه معادن نسبت به گذشته کاهش یافته، اما همچنان انجام می‌گیرد، ادامه داد: با وجود اینکه تولید ثروت در زنجیره‌های پایین دست صنایع معدنی رخ می‌دهد، محصولات معدنی در ابتدای زنجیره به فروش می‌رسد اتفاقی که در حوزه فولاد و سنگ آهن رخ می‌دهد.

رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس تصریح کرد: تلاش می‌شود که در برنامه هفتم توسعه به حوزه معادن توجه ویژه شود.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده