تاریخ: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۲۶
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۲۳۱۳۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مبادلات تجاری تهران و توکیو از طریق کشور ثالث

مبادلات تجاری تهران و توکیو از طریق کشور ثالث
‌می‌متالز - مبادله ایران به ژاپن نه تنها افزایش نداشته، بلکه دچار کاهش نیز شده است، چرا که صادرات نفتی ما افت داشته است.

به گزارش می‌متالز، رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ژاپن ضمن بیان این مطلب، در مورد وضعیت تجاری ایران و ژاپن گفت: صادرات محصولات ما به ژاپن به واسطه تحریم‌ها کاهش پیدا کرده و واردات ما از این کشور بیشتر شامل ماشین‌آلات بود. اکنون کشور‌های دیگر مانند چین در این راستا جایگزین ژاپن شده‌اند. از دیگر کشور‌ها هم به صورت غیررسمی این اقلام وارد کشور می‌شوند، اما ژاپنی‌ها از آنجا که شریک تجاری آمریکا هستند و سرمایه‌گذاری‌های زیادی را در این کشور انجام داده‌اند، احتیاط بیشتری می‌کنند.

بهرام شکوری، افزود: سفیر ایران در ژاپن و همچنین وزیر امور خارجه در حال پیگیری موضوع پول‌های بلوکه شده ایران در ژاپن هستند و آقای رئیسی هم درگیر این موضوع هستند تا بتوانیم به نحوی از این پول‌ها استفاده کنیم. به نظر می‌رسد که شاهد خبر‌های خوبی باشیم.

وی تصریح کرد: حجم مبادلات ایران با ژاپن به قدری کم است که در واقع قابل گفتن نیست. در برخی از موارد هم مبادلاتی با ژاپن داریم، اما به این دلیل که به خاطر تحریم‌ها نمی‌توانیم با آن‌ها مستقیم وارد مبادله شویم، این اتفاق از طریق کشور‌های ثالث رخ می‌دهد، در نتیجه آمار دقیقی از آن وجود ندارد. به ظاهر مبادله ما با کشور‌های همسایه مانند ترکیه، امارات، عمان و... اتفاق می‌افتد، اما عملا برخی از کشور‌های اروپایی و همین‌طور آسیایی مانند ژاپن هم در این مبادله حضور دارند؛ بنابراین اعداد و ارقامی هم که منتشر می‌شود واقعی نیست.

رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ژاپن در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت صادرات فرش ایران به ژاپن گفت: ما صادرات فرش را به کشور‌های اروپایی و آسیایی مانند ژاپن همیشه داشته‌ایم و هنوز هم داریم، اما آمار آن زیاد نیست. ایران به ژاپن صادرات فرش، آبمیوه، میگو و آبزیان و... دارد.

وی همچنین اضافه کرد: قاعدتا ما نباید به ژاپن حتی به صورت غیررسمی صادرات نفتی داشته باشیم، چراکه حتی اگر ژاپن مایل به خرید نفت به صورت غیررسمی از ایران باشد با توجه به اینکه پول فروش‌های قبلی نفتی ما به این کشور هنوز پس داده نشده، صادرات مجدد منطقی نیست.

شکوری، در مورد وضعیت پول‌های بلوکه شده ایران در این کشور، بیان کرد: میزان پول بلوکه شده ما در ژاپن ۳میلیارد دلار است، دولت جدید هم درحال پیگیری است که بتوانیم این پول را آزاد کنیم. توصیه ما این بود که می‌توان برای تهیه واکسن از پول بلوکه شده استفاده کرد، واکسن خریداری شد، اما بعید می‌دانم از این پول استفاده شده باشد. دولت باید تلاش خود را بکند تا بتواند این پول بلوکه شده را در هر قالبی آزاد کند برای مثال می‌توان در قبال آن ماشین‌آلات، تجهیزات و فناوری‌ها را وارد کرد.

وی اضافه کرد: به هر حال ژاپن کشوری است که صاحب همه نوآوری‌ها، فناوری‌ها و تکنولوژی‌های روز دنیا است. هر آنچه که در اروپا و آمریکا به دنبال آن می‌گشتیم ژاپن دارد بنابراین اگر ما بتوانیم در قبال پول‌های بلوکه شده خود تجهیزات، ماشین‌آلات و تکنولوژی وارد کنیم، می‌تواند کمک شایانی به کشور باشد. برای مثال ماشین‌آلات معدنی در حوزه حفاری و اکتشاف می‌توانند از ژاپن وارد شوند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده