به گزارش میمتالز، معاملات آتی بورس کالای دالیان DCE برای تحویل در ماه ژانویه در جلسه معاملاتی صبح امروز دوشنبه ۱۸ اکتبر با ۱.۲۴ درصد یا ۹ یوان (۱.۴۰ دلار) افت روزانه به ۷۱۸.۵ یوان در هر تن (۱۱۱.۷۵ دلار) رسید.
با این حال معاملات آتی میلگرد با رشد ۰.۰۴ درصدی یا ۲ یوانی (۰.۳ دلار) روزانه در طول جلسه معاملاتی صبح امروز به ۵۴۹۰ یوان در هر تن (۸۵۳.۷۰ دلار) رسید.
رشد تولید ناخالص داخلی چین (GDP) در سه ماهه سوم سال به ۴.۹ درصد رسید که کمتر از برآوردهای بازار یعنی ۵.۲ درصد میباشد، درحالی که تولید صنعتی در ماه سپتامبر ۳.۱ درصد رشد کرده، ولی همچنان کمتر از انتظار رویترز یعنی ۴.۵ درصد میباشد.
رشد کم نشان دهنده کند شدن فعالیت اقتصادی در چین است، در شرایطی که کمبود برق ادامه دارد و فعالیتهای صنعتی را محدود کرده و ممکن است تا پایان سال ادامه یابد.
بخش املاک و مستغلات ورشکسته چین نیز سرعت بهبود رشد این کشور را کند کرده است و فعالیتهای ساختمانی را در سه ماهه چهارم محدود میکند.
به گزارش رویترز متوسط تولید روزانه فولاد خام چین در سپتامبر به کمترین میزان در سه سال گذشته رسید و ۲.۴۶ میلیون تن شد که ۸.۶ درصد از متوسط تولید در ماه آگوست کمتر است.
برخی کاهشها در فعالیتهای ذخیره سازی مجدد سنگ آهن در میان کارخانههای چینی وجود دارد و بیشتر کارخانهها با توجه به عدم قطعیت بازار درمورد محدودیتهای تولید فولاد و وضعیت قطعی برق، در خرید ریسک نمیکنند؛ بنابراین بسیاری از کارخانهها ترجیح میدهند محمولههای فاین عیار متوسط تخفیف دار را با هدف صرفه جویی در هزینهها خریداری کنند درحالی که محمولههای فاین عیار بالا برایشان گران میباشد.
بر همین اساس برخی فعالان تجاری بازار انتظار دارند قیمت محمولههای فاین عیار بالا بیشتر کاهش یابد، زیرا محمولههای بیشتری در سه ماهه چهارم وارد بنادر چین میشود.
همچنین تقاضا برای محمولههای لامپ FMG به دلیل تخفیفات و مقرون به صرفه بودن آن افزایش یافته اگرچه برخی فعالان تجاری با توجه به محدودیتهای برق که بر استفاده از سنگ آهن لامپ تاثیر میگذارد، در خرید محتاط عمل میکنند.
بدین ترتیب پلاتس شاخص قیمت سنگ آهن ۶۲ درصد را با ۱.۳ دلار کاهش ۱۲۴.۱۵ دلار اعلام کرد و متال بولتن شاخص قیمت کنسانتره ۶۵ درصد را با ۱۰ سنت افت ۱۴۸.۱۰ دلار گزارش داد.
منبع: کالاخبر