به گزارش میمتالز، بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر که با همکاری سازمان بین المللی کار تهیه شده است، مشاغل مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر در سراسر جهان در سال گذشته به ۱۲ میلیون شغل رسید که نسبت به ۱۱.۵ میلیون شغل در سال ۲۰۱۹ افزایش نشان میدهد.
در حالی که مشاغل انرژیهای خورشیدی و بادی همچنان منجر به رشد اشتغال جهانی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر میشوند و به ترتیب ۴ میلیون و ۱.۲۵ میلیون شغل ایجاد میکنند، اشتغال در زمینه سوختهای زیستی مایع به ۲.۴ میلیون کاهش یافت چرا که تقاضا برای سوخت در بخش حمل و نقل در طول همه گیری کرونا طی سال گذشته کاهش یافته است.
فرانچسکو لاکامرا، مدیر کل آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر گفت: شکی در توانایی انرژیهای تجدیدپذیر برای ایجاد شغل و دستیابی به اهداف آب و هوایی نیست. با توجه به اینکه کنفرانس تغییرات آبوهوایی سازمان ملل متحد را پیش رو داریم، دولتها باید جاه طلبی خود را برای رسیدن به (انتشار کربن) صفر خالص افزایش دهند.
وی افزود: تنها راه پیش رو این است که سرمایه گذاریها را در یک دوره گذار عادلانه و فراگیر افزایش دهیم و از مزایای کامل اقتصادی و اجتماعی در این راه بهرهمند شویم.
آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر در گزارشی در ماه ژوئن گفته بود که تلاشها برای محدود کردن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد تا سال ۲۰۵۰ میتواند حدود ۱۲۲ میلیون شغل مرتبط با انرژی ایجاد کند که بیش از دو برابر ۵۸ میلیون شغل فعلی در این بخش است.
این آژانس مستقر در ابوظبی گفت که انرژیهای تجدیدپذیر به تنهایی بیش از یک سوم کل مشاغل انرژی را به خود اختصاص میدهد و ۴۳ میلیون نفر را در سراسر جهان به خدمت گرفته است.
توافقنامه پاریس که در سال ۲۰۱۵ امضا شد، کشورها را موظف میکند تا افزایش دمای جهانی را به ۱.۵ درجه سانتیگراد یا ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن محدود کنند.
کشورهای سراسر جهان متعهد شدهاند که تا اواسط قرن به انتشار خالص صفر برسند تا تغییرات آب و هوایی را کاهش دهند.
بر اساس گزارش مشترک آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر و سازمان بین المللی کار، چین در سال ۲۰۲۰ سهم ۳۹ درصدی از مشاغل انرژیهای تجدیدپذیر را در سراسر جهان داشت و پس از آن برزیل، هند، ایالات متحده و اعضای اتحادیه اروپا قرار دارند.
منبع: خبرگزاری تسنیم