تاریخ: ۰۱ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۱۲۵۱
کد خبر: ۲۳۳۱۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جزئیات بخشنامه جدید بانک مرکزی برای تسهیلات بخش تولید

جزئیات بخشنامه جدید بانک مرکزی برای تسهیلات بخش تولید
‌می‌متالز - با توجه به بانک محور بودن اقتصاد ایران و وظیفه مهم بانک‌ها در تامین مالی اقتصاد، بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها جزئیات سقف تسهیلات سرمایه در گردش برای پرداخت به واحد‌های تولیدی را ابلاغ کرد. یکی از تسهیلاتی که بانک‌ها در راستای تامین مالی اقتصاد پرداخت می‌کنند، سرمایه در گردش است و درصورتی‌که برای پرداخت هزینه‌های کوتاه مدت خود شامل حقوق و دستمزد کارکنان و هزینه‌های جاری نظیر آب، برق، گاز، خرید مواداولیه، لوازم یدکی، ابزار کار و اتمام کالای نیم‌ساخته یا در جریان ساخت خود با کمبود نقدینگی مواجه شده اید، می‌توانید معادل سرمایه موردنیاز خود را از بانک درخواست کنید.

به گزارش می‌متالز، در این زمینه، آخرین اعلام بانک مرکزی حاکی از آن است که تا ۶ ماهه اول سال‌جاری بانک‌ها معادل ۸۳۷ هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش به کلیه بخش‌های اقتصادی پرداخت کرده اند که ۵/ ۶۷‌درصد کل تسهیلات پرداختی است.

از سوی دیگر، تازه‌ترین بخشنامه بانک مرکزی به بانک‌ها در رابطه سقف تسهیلات سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی نیز بیانگر آن است که سقف تسهیلات سرمایه در گردش به شرکت‌های بازرگانی، خدماتی و پیمانکاری حداکثر معادل ۶۰‌درصد بالاترین فروش هر دوره درج‌شده در صورت‌های مالی حسابرسی‌شده در طول سه سال گذشته است. همچنین برای شرکت‌های بازرگانی، خدماتی و پیمانکاری جدید و غیرفعال سقف تسهیلات قابل‌پرداخت برای سال اول فعالیت، حداکثر معادل ۶۰‌درصد پیش بینی فروش در آن سال است. علاوه‌بر این، واحد‌های تولیدی فعال می‌توانند تا سقفی حداکثر معادل ۹۰‌درصد فروش سال گذشته خود، تسهیلات سرمایه در گردش از بانک‌ها دریافت کنند. طبق این گزارش، سقف تسهیلات سرمایه در گردش قابل‌اعطا برای سال اول به واحد‌های تولیدی جدید یا واحد‌های تولیدی که طرح توسعه‌ای ایجاد کرده اند یا واحد‌های تولیدی غیرفعال، معادل ۹۰‌درصد پیش بینی فروش در آن سال است. پیش از این، بانک مرکزی در سال گذشته ابلاغیه افزایش سقف تسهیلات سرمایه در گردش را به بانک‌ها ابلاغ کرد که طبق آن سقف مانده تسهیلات سرمایه در گردش اعطایی به بنگاه‌های تولیدی تا ۹۰‌درصد فروش سال گذشته بنگاه مذکور بر مبنای اعتبارسنجی انجام‌شده توسط بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی افزایش یافت.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده