تاریخ: ۰۳ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۸:۴۸
بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۲۳۳۳۷۱
سرویس خبر : انرژی

انتشار گاز‌های کربن در عربستان به صفر می‌رسد

انتشار گاز‌های کربن در عربستان به صفر می‌رسد
‌می‌متالز - یکی از بزرگترین آلاینده‌های جهان می‌خواهد در کمتر از ۴۰ سال آینده گاز‌های کربن را به صفر برساند. عربستان تلاش دارد تا این موضوع تاثیر اقتصادی بر صادرکنندگان نفت نداشته باشد. آیا این یک طرح بلندپروازانه است؟

به گزارش می‌متالز. عربستان سعودی ظاهراً می‌خواهد تا سال ۲۰۶۰ استفاده از گاز‌های کربن را به صفر برساند. این را محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در یک سخنرانی در اولین سمینار طرح عربستان سبز اعلام کرد. این کشور در صادرات نفت پیشرو است و یکی از بزرگترین آلاینده‌ها در جهان محسوب می‌شود. اما در این میان، این کشور انرژی‌های تجدیدپذیر را گسترش داده است.

قرار است طی ۹ سال نیمی از تقاضای انرژی از منابع تجدیدپذیر تامین شود. علاوه‌بر این، عربستان می‌خواهد میلیارد‌ها درخت بکارد. با این حال، کاهش استفاده از گاز‌های کربن به این معنی نیست که عربستان سعودی تولید نفت یا صادرات نفت خود را کاهش می‌دهد. بلومبرگ گزارش می‌دهد که این سرمایه‌گذاری فقط مربوط به انتشار گاز‌های گلخانه‌ای عربستان است و نه آن‌هایی که هنگام سوزاندن نفت پادشاهی در خارج از کشور به وجود می‌آیند. بر این اساس شرکت دولتی نفت آرامکو حتی در حال افزایش ظرفیت‌های تولید خود از ۱۲ میلیون بشکه به ۱۳ میلیون بشکه در روز است.

امارات متحده عربی و روسیه نیز اعلام کرده بودند که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای خود را کاهش خواهند داد. امارات می‌خواهد تا سال ۲۰۵۰ و روسیه تا سال ۲۰۶۰ استفاده از گاز‌های کربن را صفر برسانند. طبق گزارش بلومبرگ، جهان بدون سوخت‌های فسیلی و هیدروکربن‌ها نمی‌تواند کار کند.

کنفرانس جهانی آب و هوا در گلاسکو، اسکاتلند، کمتر از یک هفته دیگر آغاز می‌شود. مساله اصلی در اینجا این است که چگونه می‌توان به هدف تدوین شده در توافقنامه پاریس دست یافت. یعنی محدود کردن گرمایش زمین به ۱/۵ درجه در مقایسه با دوران قبل از صنعت.

عربستان سعودی تاکنون یکی از ترمز‌های حفاظت از آب و هوای جهانی بوده است. بی‌بی‌سی اخیراً از نشت داده‌هایی خبر داد که بر اساس آن چندین کشور، از جمله عربستان سعودی، از سازمان ملل خواسته بودند که این واقعیت را کم‌اهمیت جلوه دهد که باید از سوخت‌های فسیلی دور شوند.

بر اساس داده‌های سازمان ملل، قرار است بیش از ۱۳۰ کشور انتشار گاز‌های گلخانه‌ای خود را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسانند. آلمان نیز قرار است تا سال ۲۰۴۵ این اقدام را عملی کند.

 

منبع: روزنامه اینترنتی فراز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده