تاریخ: ۰۳ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۲۸
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۲۳۳۴۵۲
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

قرار نیست همه خودروی برقی داشته باشند

قرار نیست همه خودروی برقی داشته باشند
‌می‌متالز - جیل پرت، مدیرعامل موسسه تحقیقاتی تویوتا می‌گوید هر کسی نباید خودروی برقی باتری‌دار براند.

به گزارش می‌متالز، مدیران ارشد تویوتا به تأسی از مدیرعامل خود همچنان بر طبل گسترش خودرو‌های هیبریدی می‌کوبند که ۲۰ سال است وارد بازار جهانی خودرو شده است. به گفته مدیرعامل و رئیس دانشمندان «موسسه تحقیقاتی تویوتا» در گردهمایی رویداد‌های خودرویی رویترز، خیلی از مردم دنیا درباره تغییرات آب و هوایی حساس هستند، اما برای مبارزه با گرمایش زمین لازم نیست همه مردم خودروی برقی باتری‌دار برانند. اظهارنظر پرت در حقیقت برگرفته از نظرات اکیو تویودا، مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره تویوتا در سال گذشته است. از نظر آن‌ها درست است که خودرو‌های برقی می‌تواند نقش بزرگ‌تری در کاهش آلاینده‌ها داشته باشد، اما راهکار‌ها و روش‌های دیگری هم به‌طور همزمان باید اجرا شوند. از جمله آن‌ها می‌توان به مدل‌های هیبریدی برقی-بنزینی تویوتا که با پریز برق قابل شارژ هستند و همچنین خودرو‌های پیل سوختی که سوخت‌شان هیدروژن است، اشاره کرد.

پرت در این کنفرانس گفته است که تویوتا به «تنوع در قوای محرکه» باور دارد و معتقد است مشتریان باید با ابزار‌های مختلف در کاهش دی اکسید کربن بکوشند. وی می‌گوید: ما نمی‌توانیم بهترین راه‌حل را از حالا پیش‌بینی کنیم و بگوییم فقط این راه [برقی شدن خودرو‌های بنزینی]به‌طور کامل موثر است. مشوق‌های دولتی باید هدفمند شده و در جهت کاهش آلاینده‌های کربنی تدوین شوند و وظیفه قانون‌گذارانی که مشوق را تعیین می‌کنند، انتخاب بهترین فناوری موثر در کاهش آلایندگی نیست.

برگزاری این کنفرانس به دنبال پیشنهادی است که می‌گوید خودرو‌های بنزینی درون‌سوز ممنوع شود تا هدف «کربن خنثی» تحقق یابد [کربن خنثی یا کربن صفر زمانی اتفاق می‌افتد که میزان تولید و جذب دی‌اکسید‌کربن به تعادل برسد]و این پیشنهاد شامل خودرو‌های هیبریدی [بنزینی-برقی]هم می‌شود.

تویوتا یکی از خودروسازان اصلی دنیا است که طرفدار دیدگاه‌های دولت ترامپ بود از جمله سیاست‌هایی که نمی‌خواست به ایالت کالیفرنیا اجازه بدهد تعیین‌کننده الزامات و استاندارد‌های آلایندگی باشد. اما به هر حال با عوض شدن دولت و آمدن بایدن، تویوتا مجبور به تغییر موضع شد. با اینکه تویوتا این‌گونه درباره خودرو‌های برقی موضع گرفته، اما به تازگی درباره سرمایه‌گذاری ۵/ ۱۳ میلیارد دلاری روی باتری‌های خودرو‌های برقی اطلاع‌رسانی کرده است. با این حال برنامه‌های تولید تویوتا در مقایسه با کشور‌های غربی نسبتا مختصرتر است. دو خودروساز بزرگ آمریکا یعنی جنرال موتورز و فورد نیز تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۳۰ میلیارد دلار برای توسعه خودرو‌های برقی و باتری آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده