تاریخ: ۰۵ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۱۷
بازدید: ۲۷۷
کد خبر: ۲۳۳۷۰۴
سرویس خبر : انرژی

شریعتی: نباید به مشترکان پر مصرف برق یارانه داد

شریعتی: نباید به مشترکان پر مصرف برق یارانه داد
‌می‌متالز - یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: امروز در تعرفه گذاری برق مناطق عادی از پله دوم به سوم ۱۱۵ درصد افزایش تعرفه داریم که حتی این افراد در قالب الگوی مصرف از برق استفاده می‌کنند، اما از پله پنجم به ششم میزان افزایش تعرفه تنها حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد است که کاملا ظالمانه است.

به گزارش می‌متالز، مالک شریعتی نیاسر با تاکید بر ضرورت کاهش یارانه برق مشترکانی که بیش از الگوی مصرف از برق استفاده می‌کنند، بیان کرد: آنچه که در حال حاضر به عنوان تعرفه هزینه‌های انرژی نظیر برق و گاز در جامعه اعمال می‌شود، نه تنها عادلانه نیست بلکه حتی ظالمانه است. چراکه میزان یارانه‌ای که طبقات مرفه و پرمصرف جامعه بهره منده می‌شوند بیشتر از طبقات پایین است، درحالی که نیاز طبقات پایین به این یارانه بیشتر است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه اظهار کرد: به عبارت دیگر افرادی که نیازمندتر هستند کم‌تر از یارانه انرژی بهره مند می‌شوند و افرادی که کم‌تر به این یارانه نیاز دارند، بیشتر از آن استفاده می‌کنند. ما در بودجه سال ۱۴۰۰ به دولت تاکید کردیم که نظام تعرفه گذاری افزایشی-پلکانی موسوم به (IBT) را عملیاتی کند. در این نظام تعرفه گذاری هرچقدر به پله‌های مصرف بالاتر می‌رویم، باید شیب رشد تعرفه مشترکان افزایشی شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: این امر اکنون در عمل اتفاق نمی‌افتد و وجود ندارد. امروز در تعرفه برق مناطق عادی از پله دوم به سوم ۱۱۵ درصد افزایش تعرفه داریم که حتی این افراد در قالب الگوی مصرف از برق استفاده کرده و جزو طبقات پرمصرف به شمار نمی‌روند، اما از پله پنجم به ششم میزان افزایش تعرفه حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد است.

وی در ادامه تاکید کرد: این نشان می‌دهد که ما عملا طبقات مرفه و پرمصرف را به مصرف بیشتر تشویق می‌کنیم و طبقات پایین‌تر را نادیده می‌گیریم. آنچه که مجلس مصوب کرده و تکلیف دولت نیز می‌باشد، اجرای نظام تعرفه گذاری افزایشی – پلکانی است. بر اساس این نظام هرچه قدر پله‌های مصرف بالاتر می‌رود باید میزان افزایش تعرفه نسبت به پله قبلی حتما افزایشی باشد. جلساتی در این زمینه با مسوولان وزارت نیرو برگزار کردیم و مقرر شد باتوجه به پیشنهادات محاسباتی که از سوی مجلس ارائه شده، بررسی‌های لازم صورت گرفته و محاسبات جدید را انجام دهند و در نهایت گزارش آن را به کمیته برق کمیسیون انرژی ارسال کنند. ما نیز جمع بندی آن را به صحن کمیسیون انرژی ارائه میدهیم تا در آنجا تصمیم گیری لازم صورت گیرد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه، تصریح کرد: در حوزه گاز نیز باید این اتفاق رخ دهد. در جلسه کمیسیون انرژی با مدیر عامل شرکت گاز نیز بر این موضوع تاکید شد. یکی از سیاست‌هایی که می‌تواند به اصلاح الگوی مصرف در سطح جامعه کمک کند اعمال این سیاست‌های قیمتی است که متناسب با عدالت نیز می‌باشد.

شریعتی در پایان با بیان اینکه پرمصرف‌ها باید هزینه بیشتری بپردازند، خاطرنشان کرد: اقشاری که بسیار پرمصرف هستند با کاهش یارانه انرژی آنان و اعمال قیمت‌های جدید یا باید متقاعد شوند که مصرف خود را کاهش دهند یا هزینه فرصتی که از کشور برای صادرات برق و یا تولید محصولات با ارزش سلب می‌شود، را بپردازند. چرا ما باید برقی را که می‌توانیم صادر کنیم و برای کشور ارزآوری داشته باشد، بدهیم یک عده پرمصرف با یارانه آن را مصرف کنند. مشترکانی که خیلی بیشتر از الگوی مصرف استفاده داشته و بسیار پرمصرف هستند باید هزینه برق را به نرخ صادراتی بپردازند.

منبع: بورس امروز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده