تاریخ: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۳۹
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۲۳۴۰۶۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

در نشست انجمن بین‌المللی صادرکنندگان و تولیدکنندگان مقاطع فولادی چه گذشت؟

در نشست انجمن بین‌المللی صادرکنندگان و تولیدکنندگان مقاطع فولادی چه گذشت؟
‌می‌متالز - هشتاد و پنجمین نشست IREPAS، انجمن بین‌المللی صادرکنندگان و تولیدکنندگان مقاطع فولادی (the International Rebar Exporters and Producers Association) به‌عنوان یک رویداد مجازی به منظور بررسی وضعیت بازار‌ها در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۱ همزمان با کنفرانس SteelOrbis Fall’۲۱ برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، در افتتاحیه این کنفرانس، مورات سبجی اوغلو، رئیس IREPAS، تاکید کرد که عرضه دیگر در بازار جهانی محصولات فولادی، مطرح نیست و تقاضا از این به بعد عامل محرک (هرچند احتمالاً برای مدتی ضعیف) خواهد بود. زیرا قیمت‌ها در حال عادی شدن هستند و دوره‌های تحویل کالا کوتاه‌تر می‌شوند.

وی همچنین افزود: هزینه تولید فولاد به ویژه در بخش انرژی در حال افزایش است. رئیس IREPAS همچنین گفت که وضعیت لجستیک از نظر ایجاد یک گلوگاه (ضعیف شدن یک بخش در برایر سایر حوزه‌ها) بدتر می‌شود. وی افزود: علاوه بر این، افزایش شدید هزینه‌های برق که از اوت امسال سه یا چهار برابر شده است، فشار را بر بسیاری از کارخانه‌ها تشدید کرده است، به این معنی که آن‌ها باید به دنبال انتقال افزایش هزینه‌ها به مشتریان خود باشند. آقای Cebecioglu همچنین گفت که چشم انداز بازار در سه ماهه آینده بسیار مثبت‌تر از آن چیزی است که برای مدتی با وجود چندین عدم قطعیت مشاهده شده است. رئیس کمیته تامین کنندگان مواد خام (Jens Björkman از Stena Metal International) در مورد عملکرد بازار فولاداظهار داشت که انتظار می‌رود شرایط عمومی در میان حمایت‌های قابل توجه دولت‌ها برای بازگشت پس از قرنطینه بهبود یابد. ما همچنان شاهد بازگشت بازار‌ها به شرایط عادی‌تر در سال آینده خواهیم بود. ما انتظار داریم که بازار‌ها عملکرد خوبی داشته باشند. رئیس کمیته مواد خام خاطرنشان کرد که چین در حال برنامه ریزی برای محدود کردن تولید فولاد خود در سه ماهه اول ۲۰۲۲در سطوح پایین‌تر است، به این معنی که تقاضا برای مواد خام نیز محدود خواهد بود. در نتیجه، تقاضا در چین در سه ماهه اول سال آینده اندکی کاهش خواهد یافت.

رئیس مشترک کمیته بازرگانان F. D. Baysal از Seba International گفت که او معتقد است که قطعا بهبودی واقعی وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: سرعت تولید فولاد فقط برای تطبیق با تقاضا کاهش یافت، نه به این دلیل که کارخانه‌ها قادر به حفظ تولید نبودند، بلکه به این دلیل که اکثر کارخانه‌ها توانایی کار با حداقل کارکنان را دارند. وی در خصوص افزایش اخیر هزینه‌های انرژی در سراسر جهان، خاطرنشان کرد: افزایش قیمت انرژی ممکن است دائمی باشد، اما افزایشی که اخیرا مشاهده می‌شود قطعا موقتی است.

او گفت که در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ قیمت‌های انرژی حتی بالاتر از امروز بود، اما در سال‌های بعد کاهش یافت و حتی در طول همه‌گیری سقوط کرد، که در نتیجه بسیاری از حفاری‌ها، توقف تولید و تعطیلی کارخانه‌های زغال سنگ به تعویق افتاد. در ادامه، تنها چیزی که نیاز است این است که روسیه، عربستان سعودی و آمریکا تولید خود را افزایش دهند و قیمت‌ها دوباره به سطح عادی بازگردد.

بدیهی است که کشور‌هایی که انرژی خود را وارد می‌کنند بیشترین تأثیر را خواهند دید.» وی همچنین در مورد وضعیت کرایه‌های حمل بار اظهار داشت: سطح فعلی عادی نیست، اما تا چند ماه آینده نیز کاهش نخواهد یافت. ر نهایت، بایسال در مورد سطوح فعلی قیمت فولاد و اینکه آیا آن‌ها اینجا هستند یا خیر، اظهار کرد: “بله، قیمت‌ها به این زودی‌ها کاهش نخواهد یافت، حداقل تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲. قیمت قراضه ماه گذشته کمی کاهش یافت، اما قیمت حمل و نقل به دو یا حتی سه برابر شدن ادامه داد و قیمت فولاد را در همان سطوح نگه داشت. هزینه‌های بالای انرژی همچنان بر قیمت فولاد تاثیر منفی خواهد گذاشت. اگر چین به کاهش تولید خود ادامه دهد و از بازار صادرات دور بماند، قیمت‌های بالای فولاد ممکن است برای مدت طولانی ادامه یابد. با این حال، در درازمدت، فکر می‌کنم نه قیمت حمل و نقل و نه قیمت مواد خام تا این حد بالا نخواهد ماند.

عضو کمیته تولیدکنندگان مایکل ستردال، از GFG Alliance – Liberty Steel Mills، گفت زمان بسیار خوبی برای حضور در تجارت فولاد است. او ادامه داد که تا زمانی که چین صادرات خود را افزایش ندهد، سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ بسیار عالی خواهد بود.

به گفته آقای ستردال، تقاضا در چین در حال کاهش است و پیش بینی رشد تقاضای چین از ۶.۵ درصد به ۴.۹ درصد کاهش یافته است. ستردال خاطرنشان کرد: «از آنجایی که سطح موجودی در حال افزایش است و تنظیم‌کننده‌های چینی نگران افزایش قیمت ساختمان‌های مسکونی در میان میلگرد و سیمان گران هستند، فکر می‌کنم فشار سیاسی در چین برای کاهش تقاضا وجود دارد.» وی در پاسخ به این سوال که آیا چین صادرات را از سر می‌گیرد یا خیر، گفت: ممکن است کارخانه‌های چینی بخواهند با کاهش مصرف داخلی، برای حفظ حجم خود به بازار‌های صادراتی روی بیاورند، اما پکن اجازه صادرات انبوه را نمی‌دهد

منبع: چیلان

عناوین برگزیده