به گزارش میمتالز، با شروع اختلال در سامانه هوشمند سوختگیری جایگاهها، زمزمههای گرانی بنزین مطرح شده بود. عدهای گمانهزنی میکردند که احتمالا دولت در پی تک نرخی کردن بنزین و حذف کارت سوخت است.
مجلس و دولت، هر دو با رد این شایعه چندین بار اعلام کردند که به دنبال افزایش قیمت حاملهای انرژی و تکنرخی کردن بنزین نیستند. بنا بر بودجه سال جاری که همین مجلس تصویب کرده هم قیمت بنزین در سال جاری باید بدون تغییر بماند.
احتمال وقوع این شایعه زمانی قویتر شد که آذریجهرمی، وزیر پیشین ارتباطات در کانال تلگرامی خود اعلام کرد پروژه حذف کارت سوخت در دولت قبلی تمام شده است و حالا دولت جدید میتواند اقدام به ادغام کارتهای سوخت با کارت بانکی کند.
غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفته بود که دولت در حال بررسی یک بسته انرژی است تا مساله انرژی در کشور حل شود.
با این که سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از جزییات این بسته اظهار بیاطلاعی کرده بود، اما سه گمانه درباره این بسته مطرح است.
گمانه اول طرحی مشابه طرح وان است. این طرح یک طرح قدیمی است و هر از چند گاهی سر از بهارستان در میآورد و دوباره مسکوت میشود. اما این بار، ممکن است بسته انرژی جدید دولت همان طرح وان باشد. طرحی که یارانه و قیمت بنزین را تغییر میدهد.
آبان ماه سال ۹۸، اعضای کمیسیون انرژی اعلام کردند یارانه تنها به افرادی که خودروی شخصی دارند تعلق میگیرد و بقیه مردم از آن بینصیب هستند بنابراین این طرح عادلانه نیست.
پس از آن عباسیدوانی، رییس کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرده بود که شروع طرح وان و تخصیص یارانه به مردم، پاییز امسال است. او قبلا درباره جزییات این طرح گفته بود: هر فرد ماهانه ۱۵ لیتر بنزین دریافت کند که درصورت عدم نیاز، میتواند آن را بفروشد و رقم آن برای یک خانوار چهار نفره ۱۸۰ هزار تومان میشود.
احتمال دیگر، افزایش قیمت حاملهای انرژی بخش صنعتی است. به هرحال دولت با کسری بودجه روبهرو است. چندی پیش، رییس سازمان برنامه و بودجه با انتفاد از سیاستهای دولت قبلی، به مساله کسری بودجه اشاره کرد. اما برنامهای برای لایحه اصلاحی بودجه ارائه نداد. طبق این گمانه، احتمالا دولت قصد دارد با گران کردن حاملهای انرژی صنایع، کسری بودجه خود را جبران کند، قیمت سوخت را ثابت نگه دارد و از افزایش قیمت حاملهای انرژی برای مردم عادی جلوگیری کند.
انتشار این خبر در سال پیش، تاثیر قابلتوجهی بر بورس داشت و برخی از کارشناسان اعلام کردند اقدام به حذف یارانه صنایع، باعث میشود بورس هم با ضرر مواجه شود.
گمانه سوم هم واقعی کردن حاملهای انرژی است که بحث آن قبلا هم در مجلس مطرح شده بود. عباسی، قبلا گفته بود مجلس در حال بررسی طرحی است که بر اساس آن یارانه پنهان انرژی حذف و قیمتها واقعی میشود.
البته او گفته بود منابع حاصل از واقعی شدن قیمت انرژی در قالب پرداخت نقدی یا اعتباری به دهکهای پایین جامعه پرداخت میشود.
منبع: تجارت نیوز